MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. június 6., kedd


A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Amy Tintera duológiájának befejező kötete, a Rebel. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Wren és Callum megpróbáltatásokkal teli kalandjának folytatását. Tartsatok velünk, ismerjétek meg az újjáélesztettek rezervátumát, és készüljetek…. elérkezett a lázadás ideje!


SzerzőAmy Tintera

Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Reboot #2

Besorolás: disztópiaYoung Adult

Oldalak száma: 336

ISBN: 9789632617732

Fordító: Ipacs Tibor

Várható megjelenés: 
2017. könyvhét

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Rendeld meg!

Wren azt hitte, minden emberi tulajdonságát maga mögött hagyta, amikor öt évvel ezelőtt meghalt, majd százhetvennyolc perccel később újjáéledt. Újonnan szerzett erejével, gyorsaságával és öngyógyító képességével – valamint az érzelmek hiányával – Wren Százhetvennyolcas tökéletes fegyvernek bizonyult. Aztán jött Callum Huszonkettes, és mindent megváltoztatott.
Most, hogy mindketten megszöktek, készen állnak arra, hogy békésen új életet kezdjenek az újjáélesztettek rezervátumában. De Micah Százhatvanhármasnak, annak az újjáélesztettnek, aki a rezervátumot vezeti más, sötétebb tervei vannak: el akarja pusztítani az embereket. Az összeset. Micah már évek óta egy újjáélesztett-sereg létrehozásán fáradozik, és most készen áll arra, hogy megtámadja a városokat. Callum maradni szeretne, és meg akarja védeni az embereket. Wren semmit sem szeretne jobban, mint végre felhagyni a küzdelemmel.
A Micah és a HIRC közé került, egymással vitatkozó Wrennek és Callumnek csak egyetlen lehetősége marad.
Itt az ideje, hogy az újjáélesztettek fellázadjanak.

Véleményem

Amy Tintera Reboot sorozata kicsit más irányból közelíti meg az élőhalottak világát. Bár anno picit csalódott voltam, hogy nincsenek "csoszogók" mindenfelé, de ettől függetlenül a történet megmaradt bennem annyira, hogy a folytatásra is kíváncsi legyek. 

Rögtön az elején kitérnék arra, hogy a borító egyetlen jó tulajdonsága, hogy tökéletesen passzol az előző részhez: ugyanolyan szörnyű. Sajnálom, de ezen nem tudok szépíteni. Viszont hála az égnek a borítóról alkotott véleményem teljesen ellentétes a könyvről alkotott véleményemmel. 

Most, hogy már nem ismeretlenek a szereplők és nem vártam semmilyen agyzabáló élőholtat, sokkal jobban át tudtam adni magam a történetnek. 

Mivel a törtétnet pontosan ott folytatódik, ahol abbahagytuk, szinte azonnal beugrott minden. Megérkeztünk az újjászületettek rezervátumában, ahol a nagy csodát vártuk. Ahogy az várható volt, hatalmas csalódás lett belőle. 
Kicsit tartottam attól, hogy az egész könyv arról fog szólni, hogy hogyan oldják meg ezt a konfliktust a rezervátumban, de a könyv második felétől igazán felgyorsulnak az események. 

Callum és Wren váltott szemszögének köszönhetően, amúgy is mozgalmasabbnak a tűnnek az események. Amikor külön utakra is kényszerülnek és mindkettőjük körül felgyorsulnak az történések, nos akkor válik igazán pörgőssé a könyv. Izgalmas és cselekménydús történettel számoljatok. 

Már csak azért is, mert a szerelmi szál, hasonlóan az első részhez nem domináns, de én ezt egy percig sem bántam. Pont annyi érzelem és romantika van benne, amennyi egy ilyen történetben szükséges. Szükséges, kellemes, de nincsenek benne felesleges drámák, amik elveszik a figyelmet a fő cselekményről. 

Ahogyan a szereplőink is mentesek mindenféle allűrtől, sőt kettejük személyiségfejlődése igazi pozitívum. A könyv végére teljesen egy hullámhosszra érnek, mind szívben és mind tehetségben. Anélkül, hogy bármelyikük elvesztette volna valódi énjét. Wren megmaradt az igazi badass csajnak, míg Callum, annak a cuki fiúnak, akit megismertünk. Bár egy kicsit azért ő is bekeményített 😜

Viszont a vége teljesen meglepett. Fogalmam sincs, hogy honnan szedtem, hogy ez egy trilógia. Mondjuk mostanában mindent három részre bontanak (azt is, amit nem kéne), de én végig abban a tudatban voltam, hogy ez tuti nem a végkifejlet. Tuti lesz még valami. De nem. Meglepődtem. És csalódott vagyok, mert én még szívesen olvastam volna tovább.
Bár ésszel felfogom, hogy ez így jó, nem kellene továbbhúzni, mint a rétestésztát, valamint az írónő tökéletesen elvarrt minden szálat, de akkor is 😇 

Ahogyan azt már említettem az előzmény postjában, ez egy igazi kalandos disztópia. Ezért a YA disztópiák kedvelőinek, mint pl Beavatott vagy Részlegesek mindenképpen kellemes szórakozást fog nyújtani.
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

Mostani játékunk során a duológiával kapcsolatos tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter megfelelő sorába beírni a helyes választ. Ha minden állomást teljesítetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három példány egyikét.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Kinek az apja segített a szökésben?
a Rafflecopter giveaway



A blogturné

05/31 Sorok Között
06/01 Dreamworld
06/02 Kelly & Lupi olvas
06/04 Deszy könyvajánlója
06/06 MFKata gondolatai
06/08 CBooks

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum