MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. június 9., péntek

Végre itthon is folytatódik Kresley Cole sötét, de annál inkább lebilincselő YA sorozata, Az Arkánum Krónikák. A második kötet a könyvhétre érkezik, a Blogturné Klub pedig egy haláli turnéra invitál minden rajongót. Tartsatok velünk,

22 Arkánum kártya. 22 kiválasztott. Az Arkánum Krónikák középpontjában a Tarot pakli ütő kártyái állnak, a Nagy Arkánum. Képzeld el, ha a Halál, a Szeretők, a Bolond, az Ördög, stb valójában különleges képességekkel megáldott tinédzserek lennének. Ahhoz, hogy legyőzzék a többi “kezet”, meg kell tanulniuk szövetségeket kötni. Ám óvatosnak kell lenniük, hiszen sosem egyértelmű ki melyik oldalon áll.



Szerző: Kresley Cole

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

SorozatAz Arkánum krónikák #2

BesorolásfantasyposztapokaliptikusYA

Oldalak száma: 376

ISBN: 9789633994474

Fordító: Szoboszlay Anita

Megjelenés: 2017. június 8.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★✮

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Néhány évszázadonként eljön az idő, amikor a tarot kártya lapjai életre kelnek, hogy megküzdjenek egymással, életre-halálra. 
– Minden játékban végzett velem? 
– Nem mindben. De a Lótusz Hölgye akkor is meghalt. 
– Vagyis mások öltek meg… Nyertem már játékot? – Azt kívántam, bárcsak ne tudnám meg. – Hányszor? 
Matthew habozott. 
– Többet, mint bárki más előtte. Vagy azóta. 
Akkor gyilkosságban rekordtartó vagyok. Nem csoda, ha Selena annyira aggódik, amikor új Arkánumokkal találkozunk. Mindenkinek rám fáj a foga. 
– Ki kapott el? 
Matthew a kezét nézte. Téma lezárva. 
– Akkor azt áruld el legalább, hogy a Halál hányszor kapott el! 
– Ez a Halál? Az utolsó három játékban kétszer. – Matthew barna szeme elkomorodott, amikor hozzátette: – Gyakorlat teszi a mestert. 
Tegyél fel mindent egy lapra!

Véleményem

2014. Novemberében az elsők között olvashattam Az Arkánum krónikák első részét (véleményem>>) és akkor nagyon bíztam abban, hogy talán a folytatásokat félévente olvashatom. 
Rövid fejszámolás után kiderül, hogy ez bizony kitolódott 2,5 évre. Persze értem én, hogy nem mindig a kiadó tehet róla, mert mindenféle akadályba ütközhet, de olvasóként akkor is elég szívás visszaemlékezni egy két és fél évvel ezelőtti történetre. 
Mert nekem halványan derengett a világvége, illetv pár zombi (zsákosok), illetve tarot kártya, aminek nagyon fontos szerepe van. Valamit a főhősnőre, aki az előző rész végére totálisan bevadult és az indáival, méregtüskéivel kinyírt valami őrültet. És hiába folytatódik a történet pontosan ott, ahol abbahagytuk, bizony egy-két fejezet eltelt, mire minden és mindenki a helyére kattant. 

Ehhez mondjuk hozzájárult a írónő is, mert a nagy izgalmak közepette rendkívül ügyesen rejtette el az információmorzsákat az előzményekről és persze a tarotkártyákról. No és természetesen elsőnek Jack ugrott be. Nem is értem, hogy miért 😀 Egy igazi rosszfiú, akit nehezen felejt el az ember lánya és Evie/Császárnőnek sem megy 😉 Young Adult könyv ellenére, azért olvashattok majd egy-két szenvedélyes részt is a könyvben!

De elsősorban posztapokaliptikus és rettentő izgalmas könyvről beszélünk, amit két részre osztanék. Az első részben inkább a cselekmény a hangsúlyos, félelmetes és igazi akciódús jelenetekkel. Fel kell kötni a gagyát, mert az írónő nem szűkölködik a szörnyen gusztustalan vagy nagyon durva eszközöktől sem. Bár ettől olyan tuti! 😉
Amennyire izgalmas és pörgős volt a történet első része, annyival lassabb lett a második rész főleg a a cselekmény szempontjából. Hisz rengeteg érdekes és annál fontosabb információt tudunk meg a Császárnőről és a Halálról. Érdemes "nyitott szemmel" olvasni, mert akad pár apró jel elrejtve, ami a későbbiekben kulcsfontosságú lehet. A Bolondot se nézzétek bolondnak! Az biztos, hogy nemcsak a történet van nagyszerűen felépítve, hanem maga a világ és annak a háttere is. 

Ennek a nyugisabb résznek köszönhető, hogy érdekes kis szerelmi háromszög alakul ki. Amennyire biztos voltam a könyv második feléig, hogy Jack lesz a befutó, most két tűz között örlődök:  Halál vagy Jack. Jack vagy Halál. És még csak nem is vagyok Evie 😉 

Róla még érdemes megjegyezni, hogy nem olyan ugrásszerű a személyiségfejlődése, mint az első részben, de állandó. Sőt, ennek a résznek a végére sem marad el az igazi WTF-érzés, így biztos vagyok benne, hogy a következő részben egy igazi Badass Evie-t láthatunk viszont.

Bár messze még a legvége. Annyi kártya van még hátra, hogy három részbe bele sem fért (ahogyan anno még tudtam), hanem már az ötödik rész jelenik meg külföldön. Remélem nem kell újabb éveket várnia folytatásra, mert én nagyon-nagyon kíváncsi vagyok.

Bár fél csillagot levontam, de tagadhatalan, hogy az egyik legjobb posztapokaliptikus történettel ismerkedhetnek meg, akik elkezdik Az Arkánum Krónikákat.
Olvass bele az ikonra kattintva>> Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>Rendeld meg!

Játsszunk!

A mostani nyereményjátékunkban is a tarot kártyáké lesz a főszerep.
Minden állomás bloggerének ugyanazt a kérdést tettük fel: "Melyik tarot kártya lennél leginkább az Arkánum Krónikák sorozatban, és miért?" A rafflecopter megfelelő helyeire ezeket a válaszokat keressük.
+1 pont: Növeljétek a nyerési esélyeiteket és mondjátok el nekünk ti is, melyik tarot kártya bőrébe bújnátok!
A helyes megfejtők között a kiadó által felajánlott három példány egyikét sorsoljuk ki.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Jó kis kérdés, mert még nagyon sok kártya nem fedte fel magát, így elég "szűkös a választék". De nagyon ígéretesnek tűnik a Fenséges Hercegnő, a Mélyek úrnője, mert tuti valami szirénes dolog... Lehet meg sem érem az utolsó részt, de akkor is őt választom! 😜


A blogturné



06.07. - Függővég
06.09. - MFKata gondolatai
06.11. - Kelly & Lupi olvas
06.13. - Insane Life
06.15. - Deszy Könyvajánlója

2 megjegyzés:

  1. Szia! Merre keressem a megfejtést? Már háromszor átolvastam a posztot, de még nem találtam meg, melyik lap lennél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a jelzést! Javítottam-pótoltam-beírtam!

      (legalább tudom, hogy valaki elolvasta a teljes postot 😜 )

      Törlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum