MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. június 3., szombat

A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover és Tarryn Fisher sorozatának második kötete, a Soha, de soha 2.. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere ismételten elmerül Silas és Charlie rejtélyekkel tarkított történetében, mely az előző résznél is több izgalmat kínál.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg a regényt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott három nyereménypéldány egyikét.



Szerző: Colleen Hoover ~ Tarryn Fisher

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

SorozatNever, Never 1-2.

BesorolásmisztikusromantikusYoung Adult

Oldalak száma: 176 / 120

ISBN: 9789633999233 /
9789634571186

Fordító: Kamper Gergely (1) /
Matyola Melinda (2)

Megjelenés: 2016. december 8. /
2017. június 8.
Eredeti ár: 2 299,- Ft/ 1 799,-Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

1. rész
Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts! 
Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni. 
Ma délelőtt óta vadidegenek. 
A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen. 
Ne habozz! Imádni fogod.

2. rész
Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts! 
Silas versenyt fut az idővel, ahogy egyre több igazságra derül fény, miközben más szálak összekuszálódni látszanak. Ráadásul most már magasabb a tét, ahogy Silas kezéből egyre inkább kicsúszik az irányítás, és mások kezdik gyanúsnak találni a viselkedését. Charlie bajban van, így hát neki kell áthidalnia a szakadékot a múltjuk és a jelenük között. Mert valahol a „szeretlek”-ek meg a „soha, de sohá”-k között ott rejtőzik az igazság, amiről egyelőre elképzelésük sincs, mégis meg kell találniuk.

Véleményem

Never, never- Soha, de soha 1.

Először is szeretnék külön köszönetet mondani a Never, Never első részéért Scheszti-nek, mert tőle kaptam ajándékba születésnapomra. Mi könyvmolyok tudjuk, hogy egy új kedvenc könyvnél nincs szebb ajándék 💓

Bár egy kicsit tartottam az ilyen közös szerzős produkciótól, mert nem igazán olvastam hasonlót, vagy ha igen, akkor azok számomra még ismeretlen szerzők voltak, jelen esetben pedig olvastam már Hoovertől és Fishertől is "önálló" kötetet.

Mindkettejük stílusa hamar megfogott, de tény, hogy Fisher teljesen más szögből látja a dolgokat vagy szereti láttatni a dolgokat, mint a nagy átlag. Ennek a hatása pedig érezhető ezen a történeten is, mert ha jók a sejtéseim, akkor a lázadó Charlie karaktere kötethető Fisherhez, míg a szépfiú Silas pedig Hooverhez. de ne haladjunk ennyire előre.

A sztori indítása elég meglepő, hisz szereplőink semmit sem tudnak magukról. Ahogy mi sem. Rendkívül izgalmas így megismerni egy szereplőt, vele együtt nyomozni a saját élete után. Ami leginkább érdekessé tette számomra, hogy elméletileg ők egy párt alkotnak, mégis minél többet tudunk meg róluk annál inkább úgy éreztem, hogy eltávolodnak egymástól. Természetesen ezt nem akartam, de bármilyen apró részlet a múltjukból is csak ezt igazolta.

Bárhonnan is közelítették meg az életüket, vagy a kapcsolatukat mindenhol csak falakba ütköznek. A szülők, az iskolában Brian és a pszichológusnő. És mindennek ellenére annyira erős a vonzás kettejük között, hogy nagyon szurkoltam értük.
A tetoválásukról nem is beszélve. Megpróbálok nem spoilerezni, de annyira táláló és nagyszerű... arról nem is beszélve, hogy egy ilyen páros tetkó nagyon menő!!!

Viszont az amnéziájukat nem tudom hova tenni. Zseniális elgondolás és bárhogy kattogok még ötletem sincs, hoy ez honnan jöhetett vagy mi lehet. Még azt sem tudom eldönteni, hogy van-e benne misztikum vagy valami gyógyszer hatása vagy mi a szösz lehet... megesz a tudatlanság! 😖

Ami viszont kiverte a biztosítékot az a vége.Vagyis a függővége! Szabad ilyen függővéget írni? De tényleg? Büntetés járna az ilyen végekért, mert oké, hogy én most nem kaparom a falat, mert közel a folytatás megjelenése, de azok, akik már olvasták pár hete, hónapja... bizony felér egy középkori kínzással!
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!

Never, never- Soha, de soha 2.

Egyértelmű volt, hogy amint alkalmam nyílik rá (és adott volt a blogturné), akkor azonnal a kezem közé kapom a folytatást.
És az előszónál már mosolygtam... a mi kedves írónőpárosunk nagyon jól tudta, hogy mennyire piszkok voltak. A nyakamat rá, hogy ez Fisher műve 😁

Hasonlóan az első részhez, most is a 48 óra első perceibe csöppenünk bele és szereplőinknek semmilyen emléke sincs. Ellenben most nekünk előnyük van, hisz mi legalább ismerjük őket. Sőt ezért is annyira fusztráló, hisz fogalmunk sincs, hogy Charlie merre lehet és vajon mit gondolhat, minden emlék nélkül, valamint Silasnak is csak egy érzése van, hogy valamit meg kell találnia. 

Tudjuk, hogy kevesebb, mint 48 órájuk van hátra, így Silassazl együtt megkezdődik a versenyfutás az idővel, ami igazán felpörgeti az olvasást. Nagyon izgultam és tudni akartam, hogy mi lesz a vége, így egy szuszra el is olvatam. Mondjuk alig 120 oldal ez a rész, így annira nem nehéz 😜
Míg az első rész leginkáb a szerelmi, lletve érzelmi oldalra fektette a hangsúlyt, addig most a cselekményre. 

Ez a rész sokkal pörgősebb és akciódúsabb. Hála Landonnak még több információt tudunk meg a múltból és úgy tűnik, hogy az apró kirakósdarabkák s kezdenek a helyére állni. Vannak sejtéseim- tippjeim ganyúsítottakra már az első részben is, amik most beigazolódni látszanak, de ettől függetlenül kérdés még maradt bőven. Például még mindig rettentően idegesít, hogy nem tudom eldönteni, hogy vajon fantasy szál van minden mögött vagy csak valami tudományos hókuszpókusz.

De ugyanúgy, mint ahogyan anno McGuire novellás köteteinél, most is azt vallom, hogy bár egyben jönnének ki a kötetek. Nem gondolom, hogy ugyanazt a hatást éri el ez a 120 oldal azoknak, akik fél éve olvasták az előző részt. És attól is tartok, hogy ugyanígy elvarázsol-e a harmadik rész, hogy külön olvasom...

Ettől függetlenül imádtam őket, hisz a két írónő stílusa könnyed és humoros, rendkívül kellemes olvasni, kiegészítik egymást, mert amig az egyik képes úgymond elvarázsolni a szereplőit, addig a legsötétebb oldalukkal ellensúlyozza ezt Fisher. Nagyszerű páros szeretnék még tőlük jó sokat olvasni!!!
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!

Játsszunk!

Mostani játékunk során belebújhattok Silas és Charlie bőrébe. 
Colleen Hoover és Tarryn Fisher magyarul is megjelent regényeit alapul véve fiktív nyomozásra hívunk benneteket - történt ugyanis, hogy az egyik szereplő elveszett. Ki, hol és kivel van, ki keresi kinek a segítségével? - ezek azok a kérdések, amelyre fényt kell derítenetek. 
Minden állomáson találtok egy kérdést, valamint néhány információ morzsát, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kire, mire vagy milyen helyszínre gondoltunk. Annyit segítünk, minden karakter, épület, hely a két írónő történeteiből származik. Jó nyomozást!
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Szeretnék megtalálni valakit. De te tudod, hogy én ki vagyok?
  • 21 éves vagyok, rajongok a költészetért. 
  • Nálam a kötelesség és a hűség az első. 
  • Fehér pólóban láthatsz a borítón.

A blogturné

06.03. - MFKata gondolatai
06.04. - Dreamworld
06.05. - Sorok között
06.06. - Könyvvilág
06.07. - CBooks
06.08. - Deszy Könyvajánlója

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum