MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. június 14., szerda


A Maxim kiadó jóvoltából megjelenik Anna Banks legújabb sorozatának nyitó kötete, a Nemezis. A szirének után ez a sorozat egy különleges fantasy világba visz, ahol Sepora hercegnő és ellensége Tarik király között folyik a küzdelem.
Tartsatok velünk a hat állomásos blogturnéra, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!


SzerzőAnna Banks

Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Nemezis #2

BesorolásEgyiptomfantasy, Young Adult

Oldalak száma: 352

ISBN: 9789632617770

Fordító: Stier Ágnes

Várható megjelenés: 
2017. könyvhét

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Rendeld meg!

Serubeli Sepora hercegnő az utolsó Kovács az öt királyságban. A spektórium, amit alkot, mindenkinek energiát ad, de apja most módot lelt rá, hogy fegyverré tegye, és mivel feltett szándéka, hogy háborúba kezd, a lánynak menekülnie kell előle. Az ellenséges vonalakon át Theoria királyságába menekül, de terve, hogy rejtőzködik, kudarcba fullad, amikor elfogják és az ifjú király szolgálatába kerül.
Tarik csak most vette át Theoria irányítását. és szembe kell néznie az országában dúló pestissel, ami polgárait tizedeli. Egy akadékoskodó szolgára van legkevésbé szüksége, aki a figyelmét szeretné felhívni magára. De Sepora hercegnőt nem lehet levegőnek nézni. Amikor ők ketten végre szemtől-szembe találkoznak, valószínűtlen kapocs alakul ki köztük, ami úgy bonyolítja meg az életüket, ahogy azt egyikük sem képzelte volna.
Sepora képessége megmentheti Tarik királyságát a csendes pestistől. De megbízhat nemezise iránt érzett erősödő érzéseiben, vagy minden áron rejtse el, mire képes?

Véleményem

Anna Banks Nemezis című könyvére akkor bukkantam rá, miután befejeztem a Szirénia öröksége c. sorozatát. Az írónő könnyed stílusa, finom humora és a nem mindennapi "témaválasztása" felkeltette az érdeklődésem a további művei iránt. 

De elnézve a borítót, nekem már az is elég ok lett volna arra, hogy a kezembe vegyem a könyvet és elolvassam. Hála az égnek itthon is ezzel a gyönyörű borítóval jelenik meg. 

És, ha már témaválasztás, akkor az írónő megint belenyúlt a kedvenceim közé, ugyanis a szirének után Egyiptom lett a fő irányadó és amióta az eszemet tudom, az egyik nagy vágyálmom eljutni oda. Imádom a piramisokat, a hangulatot, a ruhákat és a sminkeket, a macskaimádatot... 

És ami a legszebb, hogy ez a könyvben végig átjött. Ennek mondjuk a hátránya az, hogy sokkal lassabb a menete, mint amit én szeretek, de ha abból indulok ki, hogy mennyi ismeretlen név, helyszín és történelmi háttér szükségeltetik egy ilyen világfelépítéshez, akkor elnézem. 

Bár azt hozzáteszem, hogy múmiákról jelen esetben szó sincs. De mindenféle más különleges lényről és képességről annál inkább. 

Vegyük példának a főhőseinket, akiket az írónőtől megszokott módon váltott szemszögből ismerhetünk meg. 

Sepora és Tarik egy egymással régóta ellenségeskedő birodalom örökösei. Sepora birtokolja az ősi tudást, örökséget, miszerint képes a kezéből fémet, vagyis spektóriumot termelni, míg Tarik egy lingot, aki pedig a hazugságot ismeri fel az emberek beszédében. 
Sepora elhagyja a szülőföldjét, hogy megmentse a népét a háborútól és az ellenséges birodalomba jut, ahol most már Tarik a fáraó, viszont valami különös kór tizedeli a lakosságot. 
És úgy tűnik, hogy kettejük újta egyáltalán nem egy irányba visz, kettejük célja nem azonos, sőt a nézeteik sem, sőt még a habitusuk is teljesen különböző, akkor is úton-útfélen egymás mellett kötnek ki. 
A kémia kettejük között már a kezdetektől működik, annak ellenére is, hogy ellenségek. 

Külön kiemelném még Sethost, Tarik öccsét. Aki a szabadszájúságával, hirtelen természetével és annál nagyobb szívével igencsak kíváncsivá tett. Szívesen olvasnék róla is egy kicsit többet. 

Attól függetlenül, hogy a cselekmény nem annyira pörgős, mégis a könyv végére úgy felgyorsulnak az események, hogy alig győztem kapkodni a fejem. A szívfájdalmam, hogy a folytatásra szerintem legalább egy évet kell majd várnunk, hisz a külföldi megjelenés is októberre van tervezve. 

Külön kiemelném még Sethost, Tarik öccsét. Aki a szabadszájúságával, hirtelen természetével és annál nagyobb szívével igencsak kíváncsivá tett. Szívesen olvasnék róla is egy kicsit többet. 

Nagyon érdekes világot épített fel Anna Banks, amit bátran ajánlok minden fantasy rajongónak, mert nem hiszem, hogy hasonlóval találkozhattak magyar nyelven! Ízelítőnek egy kis előzetes>>
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

A Nemesisben fontos szerepet játszanak a fémek, melyek aztán megolvadnak. 
Minden blogon találtok majd egy-egy fémet, melynek az olvadáspontját kell megmondanotok. Segítségül megadjuk a vegyjelüket is.
A helyesen válaszolók között három példány kerül kisorsolásra. 
Ne feledjétek egy számra vagyunk kíváncsiak! Játékra fel! :)
.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




A blogturné

06/03 Könyvvilág
06/07 Kelly&Lupi olvas
06/09 CBooks
06/12 Deszy könyvajánlója
06/13 Dreamworld
06/14 MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum