MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2012. november 12., hétfő

Ismét megcsúsztam a rovattal. Ennek több oka is van: az egyik, hogy a héten a gasztroblogom szerkesztésén ügyködtem. Gondoltam én naivan, hogy ez egy-két napos munka... jó nagyot tévedtem :-D

A másik fő ok pedig, hogy eléggé nehézkesnek érzem ennek a rovatnak az írását. Vagyis mire szépen kikeresem az összes frisst, leszerkesztgetem, elmegy vele egy egész nap. Ezért úgy döntöttem, hogy ezentúl egyszerűsítek a rovaton. Csak a friss megjelenéseknél lesz borító, fülszöveg. A többi résznél pedig listaszerűen vezetem. Így nekem is könnyebb, nektek is átláthatóbb.

A többi könyv pedig még mindig a moly-on követhetitek nyomon. 

Így a rovat is megmarad, bár kicsit átalakulva, de a célját sem vesztve.
És természetesen az én kedvem és időm is megmarad... ugye jó lesz így?

FRISS MEGJELENÉSEK


Laurell K. Hamilton: Elnyel a sötétség Agave (Merry Gentry #7)
Meredith NicEssus hercegnőnek nincs sok ideje feldolgoznia nagybátyjától, a Fény és Illúzió Királyától elszenvedett erőszakot és kedvese, Gyilkos Fagy elvesztését. A vad falka élére áll, hogy megtorolja anyjaként szeretett és tisztelt nagyanyja halálát. A legfőbb célpontok azonban ő maga és méhében hordott ikergyermekei, valamint az utódok apjai, a testőrei. Andais, a Levegő és Sötétség Királynője Unseelie Udvartartásából a trón eddigi várományosa, Cel korábban sem fogta vissza gyilkos indulatait. Ezúttal is kíméletlenül a hercegnő és sarjai elpusztítására tör. Ugyanakkor nagybátyja, Taranis – feltételezett apai jogon – magának követeli Merry gyermekeit. Eközben a tündérdombok megvetett udvara, a sluagh virágba és mágiába borulva újfent megerősödik. Ám az éjfekete éjrepülők is kevesek megmenteni az önkéntes száműzetésbe kényszerülő újdonsült királynőt és kíséretét. Eljön a leszámolás, a mindent eldöntő csata ideje: Merry csak az Istennő, a Hitves segedelmében és oltalmában bízhat, hogy ő és gyermekei, szerettei túlélik az összecsapást. Vajon fény derül-e Meredith apja, Essus herceg halálának körülményeire? Lesújt-e újra a kegyetlen gyilkos? Mit kell feladnia a hús és vér kezének hatalmával bíró hercegnőnek azért, hogy elnyerje személyes boldogságát.

Ismét egy olyan sorozat, ami még a várólistámon van, de nincs elfelejtve és szemmel van tartva ;-)

 Alma Katsu: Halhatatlan Agave (Halhatatlan trilógia #1)
Amikor Dr. Luke Findley éjszakai műszakba érkezik a St. Andrew nevű kisváros kórházába, csak egy újabb apró sérülésekkel és családon belüli erőszakkal terhes éjszakára számít. Ehelyett találkozik Lanore McIlvrae-vel, aki örökre megváltoztatja az életét. Mert Lannynek múltja van… Lanny McIlvrae senkire nem hasonlít, akit Luke valaha ismert. A nő története a szerelemről és az árulásról szól. Szerelemről és árulásról, amire nincs hatással az idő, ami örökkévaló, kivéve, ha Lanny démonai végre nyugalmat találnának. A kétszáz év alatt, amit a Földön töltött, úgy tűnik, mind a dekadencia, mind pedig az erőszak megkísértette, de ő végig hű maradt élete nagy szerelméhez. Egészen mostanáig. Alma Katsu nagy kritikai visszhangot kiváltó könyve felejthetetlen történet a viszonzatlan szerelemről, ami nem csak megerősíti és nagy tettekre sarkallja az embert, de ugyanakkor el is vakítja és akár a teljes pusztulásba is vezetheti, hiszen a saját megváltásunkhoz vezető út megtalálásáért kizárólag mi magunk vagyunk felelősek.

A könyvet a friss megjelenések közt láttam, de egyelőre nem tudtam, hogy hova tegyem. Közben Lupi olvasta és az ő kritikája alapján, tuti várólistás és nagyon szeretném olvasni. Arról nem is beszélve, hogy ő egy trilógia első része!

 Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás  Maxim (Gyönyörű #1)
Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik. Travis izmos testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát, és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer. Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?

Egy olyan könyv, melynek borítója hónapokkal ezelőtt felkeltette az érdeklődésem. És miután a Maxim kiadó Dream Válogatásának tagja, így minden kétséget kizáróan várólistás és szeretném a könyvespolcomon látni. Egyelőre Kellyolvas kritikáját láttam, ami alapján szintén nagyszerű könyvnek nézünk elébe!!!

 Cat Clarke: Entangled - Összekuszálva (Könyvmolyképző) 
A tizenhét éves Grace egy fehér szobában ébred, ahol nincs más, csak egy asztal, tollak és papír. Mindeközben pedig fogalma sincs, hogy került oda. Ahogy lassan papírra veti összekuszálódott élete minden apró részletét, kénytelen felidézni azokat a dolgokat is, amiket inkább el akart felejteni. Kiderül, hogy reménytelenül szerelmes a lélegzetelállító Natbe. Ahogyan az is, hogy a legjobb barátnőjét Salnek hívják, és kettejük kapcsolata egyáltalán nem hétköznapi. Egy dolog azonban hiányzik. Grace-nek szembe kell néznie a legfontosabb kérdéssel. Miért van itt? Egy történet veszélyes titkokról, mély barátságról és ellenállhatatlan vonzalomról.


Egy VP könyv, amit mind nagy VP rajongó kötelességemnek érzem, hogy elolvassam :-)


Joss Stirling: Lélektársak - Sky(Találd meg a lélektársad!) ManóKönyvek (Benedicts#1)
Sky egy kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül. Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is hallja, érti az ő válaszait, amiket még ki sem mondott. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt… A múltjában árnyak üldözik, és a jövőjét gonosz erők fenyegetik, Skynak pedig szembe kell néznie a sötéttel, még ha ez azt is jelenti, hogy le kell mondjon arról, amit a szíve diktál… Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme – a trilógia első része, a világsiker után, végre magyarul is!

Egy tipikusan olyan könyv, ami már borítójával felkeltette a figyelmem. De nemcsak nekem, hanem az ízlésőrségem nagyjáét is. Közülük már páran olvasták is és megbizonyosodtak róla, hogy nagyszerű könyv, nagyszerű trilógia kezdete! Nagyon vágyakozik a polcomra...
De addig is kitöltöttem a FB-n a kiadó alkalmazását, hogy ki lehetne az én Lélektársam... Tudd meg te is!!!

MEGJELENÉS CSÚSZIK


Kerstin Gier: Smaragdzöld (Időtlen szerelem) 2012. november-december (Könyvmolyképző)
Rachel Hawkins: Hex Hall 2013. október 10. (Könyvmolyképző)
Lara Parker: Éjsötét árnyék 2. ??? (Libri)
Sarah Addison Allen: Cukorkirálynő ??? (Könyvmolyképző)
Tara Monti: Innuendo - Ellenszélben ??? (Könyvmolyképző)

ÚJ KÖNYVEK

On Sai: Calderon avagy hullajelölt kerestetik (Könyvmolyképző AP) 2012. november 14.
Spirit Bliss: A jövő árnyai (Könyvmolyképző VP) 2012. november 24. Bővebben
Zakály Viktória: Szívritmuszavar! (Könyvmolyképző VP)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum