MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. június 5., szerda
Sorozat: Elfeledett világok #1
Oldalak száma: 236 
Borító: ?
ISBN: 9789637051487
Fordító: Dr. Sámi László
Várható megjelenés: 2013. június 6.
Eredeti ár: ?
Goodreads: 4,34
Moly: még nincs adat
MFKata 

Fülszöveg

Benjamin nem olyan, mint a többi gyerek – képes mások elméjében olvasni és a gondolataival tárgyakat mozgatni. Erre azonban ő maga csak akkor jön rá, amikor egy titkos, víz alatti kontinensre küldik nyári táborba. Kiderül, hogy Benjamin egyáltalán nem ember – és az, amiről azt hitte, hogy különlegessé teszi, voltaképpen csak segít beolvadnia. Azonban a rejtélyes Smaragdtábla őt választja bajnokának, és Benjamin egyszer csak azon kapja magát, hogy a világ megmentése az ő feladata.

Könyv és Én

Pár kedves molytárs mesélt a könyvről és amint lehetőség adódott elolvasni a könyvet- nem hezitáltam.

Véleményem

Lehet, hogy öreg hiba két könyvet összehasonlítani, de másképpen most tényleg nem megy. Ugyanis a könyv olvasása során nem egyszer jutott eszembe egy másik könyv, ahol egy fiatal fiú csöppen egy számára idegen, de annál csodálatosabb világba. Vajon ki tudja, hogy melyik könyvre gondoltam? ;-) Tippeket megjegyzésben kérem :-D
Legnagyobb örömömre a két könyv másban nem hasonlít. 
Viszont ismét egy olyan könyv kerül piacra, amitől az ember újra gyereknek érzi magát és még a gyerekeinek is bátran ajánlhatja. 

Smaragdtábla
Egy olyan fantáziavilágba kerülünk, mely mindannyiunk elméjét megmozgatja: Atlantisz és Lemúria világa. Bár ezzel még nem sokat árultam el, de mindenképpen tudnotok kell, hogy ez nem a mágia világa. Ez a tudomány és a logika világa gondolatolvasással, teleportálással, levitálással és génmanipulálással és sok olyan kifejezéssel és cselekedettel, melyeket
levitáló Buddha
eddig soha nem ismertem és még csak nem is olvastam róla. Néha mondjuk összezavart, de hamar meg lehet szokni.
De ahogy az lenni szokott nem elég egy másik világba utazni, még feladatot is kapunk, ami nekem olyan volt mint egy igazik kincskeresés. Rejtvényfejtés, bátorságpróba és tesztek- izgalmakkal fűszerezve. És barátokkal és kezdődő szerelmekkel és utazásokkal. Mert a történet során több különböző helyszínre látogatunk el és különböző kultúrákkal ismerkedhetünk.

Mielőtt bárki azt feltételezné, hogy ez mennyire elrugaszkodott a valóságtól és biztos nagyon gyerekes mese, megnyugtatásul közlöm, hogy az érzelmektől életszerű és az írónő nagyszerűen szőtte bele Lemúria világát a mi egyszerű világunkba. Számomra hihető lett és nagyon várom, hogy a következő része merre billentik a mérleget ;-)
Rubik kocka

Külön meg kell említenem, hogy a legnagyobb kedvencem az volt, hogy az írónő megemlíti benne Magyarországot. Beleszőtte a történetbe. Kicsi magyar szívemnek ez igazi megtiszteltetés :-) Igen, a Rubik  kockáról van szó, de többet nem írok róla, keressétek ki ti magatok a történetből! :-)

Annyit biztosan tudok, hogy a könyv és a sorozat többi része a Harry Potter kötetekkel együtt szépen meg fogja várni a fiaimat, mert ezeket biztosan el fogják olvasni, mert bízom benne, hogy nekik is annyira fog tetszeni, mint az anyukájuknak.



Az írónőről

P.J.Hoover
P.J. Hoover hatodikos korában szeretett bele a görög mitológiába, köszönhetően Edith Hamilton: Mythology  könyvének (mely itthon Edith Hamilton: Görög és római mitológia címmel jelent meg). Miután 15 évig elektromos mérnökként számítógépes chipek tervezésével kereste kenyerét, végül úgy döntött, hogy gyerekeknek és tiniknek fog írni, és írásaiba beleszövi saját, mitológia iránti szeretetét. Amikor éppen nem ír, akkor PJ az idejét férjével és két gyermekükkel tölti, kungfuzik, Rubik kockázik és Star Treket néz. Első tiniknek szóló regénye a Solstice (Tor Teen, 2013. június) a globális felmelegedés utáni időkben zajlik és feltárja a saját világunkkal párhuzamos mitológiai világot. Másik regénye a Tut (Tor Teens, 2014. június) egy fiatal halhatalan királyról Tutról, aki a középiskolában ragadt 3000 éve és az ősi ellenséget kell legyőznie egy különleges gyerek segítségével a középiskolából , egy egyiptomi hercegnővel és egy egyszemű macskával. 
Forrás: www.pjhoover.com

Trailer



Köszönöm szépen a Főnix Könyvműhelynek az előolvasás lehetőségét! 



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum