MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. június 15., szombat

Fogadjátok sok szeretettel az új rovatom a Szombati Sorozatok-at!
Ebben a rovatban olyan könyvsorozatokat szeretnék nektek bemutatni, melyekkel összehozott a sors az évek alatt. Lesz köztük ismert és kevésbé ismert, de így legalább én is egy kis átfogóbb képet kaptok az általam olvasott sorozatokról.

Nora Roberts: Cordina

Nora Roberts

Nora Roberts
Eredeti nevén: Eleanor Marie Robertson (született: Silver Spring, Maryland, USA, 1950. október 10.) amerikai írónő, akit egy hóvihar tett íróvá.
Négy bátyja van, és ezért jól ismeri a férfiakat. Valósághűen tudja ábrázolni jellemvonásaikat, gondolkodásmódjukat. Katolikus iskolába járt, majd fiatalon, 1968-ban hozzáment Ronald Aufem-Brinke-hez, és a Maryland állambeli Keedysville-be költözött, ahol jogi titkárnőként dolgozott. Második férje, Bruce Wilder, akit akkor ismert meg amikor megbízta őt egy könyvespolc megépítésével. 1985. júliusában házasodtak össze. Első házasságából két gyermek született, mindkettő fiú, második házasságából pedig három.
Karrierjét egy hóviharnak köszönheti: 1979. februárjában egy nagy hóvihar volt Keedysville-ben, ahol az írónő lakott, és mivel a vihar miatt nem tudott kimozdulni otthonából hasznosan akarta tölteni az időt, ezért elkezdett történeteket írni. Ehhez az is hozzájárult, hogy egész életében sokat olvasott, és a családja sem idegenkedett az irodalomtól.

A sorozat

  1. A múlt nyomában (2003)
    A kiváló írónő újabb regényének színhelye Cordina, amely fantázia szülte, apró hercegség a Földközi-tenger partján. Főszereplői az uralkodócsalád tagjai: a megözvegyült herceg és – immár felnőtt – gyermekei. S bár a környezet talán régimódi, egy pillanatra sem érezhetjük, hogy a múltba csöppennénk vissza, mert a regény lapjain nagyon is mai események tárulnak ellénk: cselszövés, zsarolás, emberrablás, menekülés, nyomozás, szerelem, s korunk hercegeinek időszerű problémái. Hiszen nem olyan könnyű valamely kisebb – vagy akár jelentős – állam kiemelkedő személyiségeinek élete az újságírók, fotósok és pletykaéhes olvasók kereszttüzében, miközben az őket is feszítő, évezredek óta mélyen emberi vágyakat kénytelenek alárendelni az ország érdekeinek, rangjukkal járó feladataiknak. E regény hőse Gabriella, aki anyja nyomdokaiba lépve a hercegség első hölgye. Bár szerencsésen kiszabadul a túszejtők fogságából, a megrázkódtatástól elveszíti emlékezetét. Miközben harcol a múltjáért, ott áll előtte a megdicsőült jövő a testőre, Reeve személyében. De vajon átengedheti-e magát a szívében fellángoló érzéseknek? Hogyan lehet egyszerre fiatal szerelmes, és az országért felelős hercegnő? Összeegyeztethető-e a társadalmi szerep szíve leghőbb vágyával, a feleség és anya hivatásának? Erről szól ez a lebilincselően izgalmas történet…
  2. Udvari előadás (2004)
    Eve Hamilton hét évvel ezelőtt ismerkedett meg Cordina uralkodócsaládjával, s amikor meghívást kap, hogy színjátszó csoportjával vendégszerepeljen a miniállamban, boldogan mond igent. Tudja, hogy nem lesz könnyű dolga, ha el akarja fogadtatni az egyéni felfogásban rendezett darabokat a trónörökössel, mégis hajtja a becsvágy. A próbák során valóban kemény szócsatákat vívnak a rideg és megközelíthetetlen Alexander herceggel, ám egy merénylet hirtelen mindent megváltoztat. A férfi, akinek a legjobb barátját ekkor megölik, végül is Eve karjában talál vigaszra…
  3. Hódító herceg (2004)
    Bennett hercegnek, akit nem minden alap nélkül tartanak hírhedt nőcsábásznak, általában nem okoz fejtörést, hogyan hódítson meg egy ifjú hölgyet, ám az új társalkodónő mégis igazi kihívás számára. Lady Hannah Rothchild hűvös, előkelő és rendkívül tartózkodó, és szemlátomást esze ágában sincs holmi könnyű kalandba bocsátkozni a nagy szívtipróval. Bennett herceg nem sejti, hogy ennek komoly oka van: a lány nem mindennapi megbízatással érkezett a miniállamba, Cordinába, és feladata teljesítéséhez nagy összeszedettségre van szüksége. Hannah szívesen álmodozna csókokról, szerelemről, ám ezúttal élet-halál kérdése múlhat rajta…
  4. Rangrejtve (2004)
    Camilla elhallgatta a jóképű, de meglehetősen morcos régész, Delaney Caine elől, hogy ő valójában Cordina hercegnője, aki néhány hét szabadságra szökött a protokoll és a rámenős, szenzációhajhász újságírók elől. Így aztán a férfi nem tudja, kit mentett meg egy viharos éjszakán, ám ösztönei megsúgják, hogy Camilla nem mindennapi nő. Nemcsak kedves, hanem talpraesett és intelligens is, ezért Delaney megkéri, hogy maradjon nála egy ideig, és segítsen neki a munkájában. A hercegnő ezúttal nem hallgat a józan ész parancsára, és igent mond…

A sorozat és Én

Nem titok, hogy én az anyukám könyveit olvasgattam anno, vagyis az akkori választék abból állt, amit Anyu anno saját magának vásárolt. És internet és moly hiányában, illetve hatalmas nagy áruházak hiányában azokat a könyveket vásároltuk, amik a közeli kis könyvesboltba kerültek. Így természetesen a sorozat tagjai is felkerültek a könyvespolcra. De információ híjján elkezdtem olvasni az Udvari előadást. Igen, jól látod, a sorozat második kötetét. Ugyanis fogalmam sem volt arról, hogy ez egy sorozat. Elolvastam és nekem nagyon tetszett az udvari élet, egy kis eldugott ország, ahol még számít az uralkodói cím. Aztán a kezem ügyébe került a Rangrejtve és azt is elkezdtem olvasni. Pár oldal után ismerős helyszínnel és nevekkel találkoztam. Nagyon örültem, hogy újra Cordináról olvasok. Viszont minden információ hiányában később került a kezembe a sorozat harmadik kötete. Ekkor már éreztem, hogy jobb lett volna, ha egy kicsit utánajárok a dolgoknak, mert így egy kicsit elveszti a varázsát, ha tudom, hogy a következő részben mi történik. De végül rettentően örültem, hogy kiolvastam a sorozatot.
Az, hogy ez mégsem igaz, tavaly döbbentem rá, amikor @Kristine-nel a molyon sorozatpolcokat kezdtünk gyártani a Nora Roberts könyvekből. Akkor derült ki, hogy ez négy részes és még egy rész hiányzik a könyvtárunkból. Előbb-utóbb beszerzem és akkor ezt a sorozatot is "kivégzem" ;-)
A sorozatról... egy kis ország uralkodói családjáról szól. Olyan mint három vagy négy Hamupipőke történet a modern korban sok-sok romantikával!

Cordina sorozatom



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum