MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. június 29., szombat

Fogadjátok sok szeretettel az új rovatom a Szombati Sorozatok-at!
Ebben a rovatban olyan könyvsorozatokat szeretnék nektek bemutatni, melyekkel összehozott a sors az évek alatt. Lesz köztük ismert és kevésbé ismert, de így legalább én is egy kis átfogóbb képet kaptok az általam olvasott sorozatokról.

Dan Brown: Robert Langdon


Dan Brown

Exeterben, New Hampshire államban nőtt fel. Apja Richard, tanár, anyja, Connie, pedig írónő. Két testvére van: Valery és Gregory. A Phillips Exeter Academy-n érettségizett 1982-ben. Ezt követően Los Angelesbe ment, ahol zenészként és zeneszerzőként próbált boldogulni. 1993-ban tért vissza régi iskolájába, ahol tanítóként dolgozott tovább. Feleséges, Blythe, történelemmel és festészettel foglalkozik. Tagja a Mensa-nak, mely magas IQ-jú embereket tömörít egy társaságba. Napjaink legolvasotabb szerzője, A Da Vinci-kód minden idők egyik legsikeresebb regénye.
Forrás



Robert Langdon

  1.  Angyalok és démonok
    Robert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet – az Illuminátusok – bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen.
  2. A Da Vinci kódA tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holtteste mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírás-szakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezik fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben – noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket. A hagyományos thrillerregények kliséiből A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors, intelligens és többrétegű; részletek sokasága és alapos kutatások hitelesítik. Az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig Dan Brown bestsellerszerző már megint mesterien bonyolítja a történetet.
  3. Az elveszett jelkép
    Megkerült, ami elveszett…
    Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy hátborzongató szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a Rotunda kellős közepén. Langdon egy ősi meghívót közvetít benne, amely a titkos ezoterikus bölcsesség rég letűnt világába invitálja megfejtőjét. 
    Amikor brutálisan elrabolják Peter Solomont, a híres filantrópot és szabadkőművest, Langdon nagyra becsült mentorát, a professzor ráébred, hogy csak úgy mentheti meg barátja életét, ha elfogadja a rejtélyes meghívást és követi az utat, akárhova vezessen is. 
    Langdon gyorsan ott találja magát Amerika legnagyobb hatalmi központjának színfalai mögött, a város láthatatlan termeiben, templomaiban, alagútjaiban. Ami mindeddig ismerős volt, az most átváltozik egy mesterien elleplezett múlt titokzatos, félhomályos világává, amelyben szabadkőműves rejtélyek és sosem látott felfedezések vezetik őt az egyetlen lehetséges és felfoghatatlan igazsághoz.
    Az elveszett jelkép az eltitkolt históriák, misztikus ikonok és kódok ragyogóan összecsómozott szőttese; intelligens, vllámgyors tempójú thriller, amelyben egymást érik a meglepetések. Hiszen – miként azt Robert Langdon felfedezi – nincs páratlanabb vagy megrendítőbb, mint az a titok, amely mindvégig a szemünk előtt volt…
    Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.

Adaptáció


A filmet 2006. május 18-án mutatták be a hazai mozikban, a nagy amerikai premier előtt egy nappal. A filmet Ron Howard rendezte. A forgatási helyszínei Franciaországban, Angliában és Németországban találhatóak. A film nagyságát jelzi, hogy a francia kulturális miniszter minden segítségét felajánlotta a filmben szereplő helyszínek engedélyeztetésével kapcsolatban, így éjszaka forgathattak a Louvre-ban is. 
A film sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a Cannes-i filmfesztiválon az ősbemutatón kifütyülték. Illetve egyes katolikus szervezetek is szerveztek tüntetéseket a bemutató idejére.
Az én szerény véleményem pedig az, hogy a mai naig nem néztem végig a filmet. Ciki vagy nem ciki, de azt szerettem volna, hogy a könyv úgy marad meg emlékeimben, ahogyan olvastam- nem fűzve össze semelyik színész arcával, cselekedeteivel. Őszintén megmondom a kritikákat olvasva ezt nem is bánom.
Filmplakát



Szereplők

  • Tom Hanks (Robert Langdon)
  • Audrey Tautou (Sophie Neveu)
  • Sir Ian McKellen (Sir Leigh Teabing)
  • Jean Reno ( Bézu Fache)
  • Paul Bettany (Silas)
Sir Leigh Teabing, Sophie Neveu, Robert Langdon, Silas, Bézu Fache
Díjak
  • Golden Globe (2006) - Legjobb eredeti filmzene
  • Grammy díj (2007) - Legjobb score album – film, televízió vagy más vizuális média
  • Arany Málna (2007) - Legrosszabb rendező
Blu-Ray

A sorozat és Én

A könyv megjelenésekor még otthon laktam és így nem meglepő, hogy édesanyám ajánlására olvastam el. Anyu nagyon oda volt érte és a könyvet olvasva csatlakoztam a rajongók táborához. Egy rettenetesen izgalmas, rejtélyekkel teli regény, krimi, thriller nem is tudom, hogy minek nevezzem. Mint egy nagyon jól megírt kalandfilm. Talán olyan, mint a Nemzet Aranya film, de azért ez a könyv sokkal komolyabb, felnőttesebb. Olyan erős magyarázatokkal rendelkezik, hogy többször fordult meg a fejemben, hogy ez nem is fikció. Sőt! A mai napig foglalkoztat a gondolat, hogy vajon tényleg ekkora összeesküvés-elmélet áldozatai lennénk? Szabadkőművesek, Szent Grál, Mona Lisa és még sorolhatnám azokat a rejtélyeket, melynek megoldási kulcsait a sorozat rejti. Vagy mégsem? ;-) Talán a könyv komolyságát is jelzi, hogy ellenkönyvek jelentek meg a témában, cáfolva Dan Brown feltételezéseit.
Mindenképpen érdemes elolvasni, aki még nem tette volna meg eddig. Mondjuk javaslom, hogy ne tiniként tegyük, de fiatal felnőttként szinte kötelező!!! Így saját magad is eldöntheted, hogy valóban létezik a Da Vinci kód? 

Természetesen a sorozat, sőt az összes Dan Brown könyvünk megvan, de jelenleg nincsenek nálam, így kép hiányában egy idézetet hoztam :o)

Londonban egy lovag, pápa tette sírba.
Munkája gyümölcsét szent harag torolta.
Sírján keress gömböt, noha úgysem leled.
A Rózsa méhének titkát súgja neked.

1 megjegyzés:

  1. Őszintén szólva én a Da Vinci kód filmen bealudtam. A könyv jobb, élvezhetőbb.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum