MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. június 29., szombat

Fogadjátok sok szeretettel az új rovatom a Szombati Sorozatok-at!
Ebben a rovatban olyan könyvsorozatokat szeretnék nektek bemutatni, melyekkel összehozott a sors az évek alatt. Lesz köztük ismert és kevésbé ismert, de így legalább én is egy kis átfogóbb képet kaptok az általam olvasott sorozatokról.

Dan Brown: Robert Langdon


Dan Brown

Exeterben, New Hampshire államban nőtt fel. Apja Richard, tanár, anyja, Connie, pedig írónő. Két testvére van: Valery és Gregory. A Phillips Exeter Academy-n érettségizett 1982-ben. Ezt követően Los Angelesbe ment, ahol zenészként és zeneszerzőként próbált boldogulni. 1993-ban tért vissza régi iskolájába, ahol tanítóként dolgozott tovább. Feleséges, Blythe, történelemmel és festészettel foglalkozik. Tagja a Mensa-nak, mely magas IQ-jú embereket tömörít egy társaságba. Napjaink legolvasotabb szerzője, A Da Vinci-kód minden idők egyik legsikeresebb regénye.
Forrás



Robert Langdon

  1.  Angyalok és démonok
    Robert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet – az Illuminátusok – bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen.
  2. A Da Vinci kódA tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holtteste mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírás-szakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezik fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben – noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket. A hagyományos thrillerregények kliséiből A Da Vinci-kód egyszerre villámgyors, intelligens és többrétegű; részletek sokasága és alapos kutatások hitelesítik. Az első oldalaktól a váratlan és elképesztő végkifejletig Dan Brown bestsellerszerző már megint mesterien bonyolítja a történetet.
  3. Az elveszett jelkép
    Megkerült, ami elveszett…
    Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy hátborzongató szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a Rotunda kellős közepén. Langdon egy ősi meghívót közvetít benne, amely a titkos ezoterikus bölcsesség rég letűnt világába invitálja megfejtőjét. 
    Amikor brutálisan elrabolják Peter Solomont, a híres filantrópot és szabadkőművest, Langdon nagyra becsült mentorát, a professzor ráébred, hogy csak úgy mentheti meg barátja életét, ha elfogadja a rejtélyes meghívást és követi az utat, akárhova vezessen is. 
    Langdon gyorsan ott találja magát Amerika legnagyobb hatalmi központjának színfalai mögött, a város láthatatlan termeiben, templomaiban, alagútjaiban. Ami mindeddig ismerős volt, az most átváltozik egy mesterien elleplezett múlt titokzatos, félhomályos világává, amelyben szabadkőműves rejtélyek és sosem látott felfedezések vezetik őt az egyetlen lehetséges és felfoghatatlan igazsághoz.
    Az elveszett jelkép az eltitkolt históriák, misztikus ikonok és kódok ragyogóan összecsómozott szőttese; intelligens, vllámgyors tempójú thriller, amelyben egymást érik a meglepetések. Hiszen – miként azt Robert Langdon felfedezi – nincs páratlanabb vagy megrendítőbb, mint az a titok, amely mindvégig a szemünk előtt volt…
    Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.

Adaptáció


A filmet 2006. május 18-án mutatták be a hazai mozikban, a nagy amerikai premier előtt egy nappal. A filmet Ron Howard rendezte. A forgatási helyszínei Franciaországban, Angliában és Németországban találhatóak. A film nagyságát jelzi, hogy a francia kulturális miniszter minden segítségét felajánlotta a filmben szereplő helyszínek engedélyeztetésével kapcsolatban, így éjszaka forgathattak a Louvre-ban is. 
A film sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a Cannes-i filmfesztiválon az ősbemutatón kifütyülték. Illetve egyes katolikus szervezetek is szerveztek tüntetéseket a bemutató idejére.
Az én szerény véleményem pedig az, hogy a mai naig nem néztem végig a filmet. Ciki vagy nem ciki, de azt szerettem volna, hogy a könyv úgy marad meg emlékeimben, ahogyan olvastam- nem fűzve össze semelyik színész arcával, cselekedeteivel. Őszintén megmondom a kritikákat olvasva ezt nem is bánom.
Filmplakát



Szereplők

  • Tom Hanks (Robert Langdon)
  • Audrey Tautou (Sophie Neveu)
  • Sir Ian McKellen (Sir Leigh Teabing)
  • Jean Reno ( Bézu Fache)
  • Paul Bettany (Silas)
Sir Leigh Teabing, Sophie Neveu, Robert Langdon, Silas, Bézu Fache
Díjak
  • Golden Globe (2006) - Legjobb eredeti filmzene
  • Grammy díj (2007) - Legjobb score album – film, televízió vagy más vizuális média
  • Arany Málna (2007) - Legrosszabb rendező
Blu-Ray

A sorozat és Én

A könyv megjelenésekor még otthon laktam és így nem meglepő, hogy édesanyám ajánlására olvastam el. Anyu nagyon oda volt érte és a könyvet olvasva csatlakoztam a rajongók táborához. Egy rettenetesen izgalmas, rejtélyekkel teli regény, krimi, thriller nem is tudom, hogy minek nevezzem. Mint egy nagyon jól megírt kalandfilm. Talán olyan, mint a Nemzet Aranya film, de azért ez a könyv sokkal komolyabb, felnőttesebb. Olyan erős magyarázatokkal rendelkezik, hogy többször fordult meg a fejemben, hogy ez nem is fikció. Sőt! A mai napig foglalkoztat a gondolat, hogy vajon tényleg ekkora összeesküvés-elmélet áldozatai lennénk? Szabadkőművesek, Szent Grál, Mona Lisa és még sorolhatnám azokat a rejtélyeket, melynek megoldási kulcsait a sorozat rejti. Vagy mégsem? ;-) Talán a könyv komolyságát is jelzi, hogy ellenkönyvek jelentek meg a témában, cáfolva Dan Brown feltételezéseit.
Mindenképpen érdemes elolvasni, aki még nem tette volna meg eddig. Mondjuk javaslom, hogy ne tiniként tegyük, de fiatal felnőttként szinte kötelező!!! Így saját magad is eldöntheted, hogy valóban létezik a Da Vinci kód? 

Természetesen a sorozat, sőt az összes Dan Brown könyvünk megvan, de jelenleg nincsenek nálam, így kép hiányában egy idézetet hoztam :o)

Londonban egy lovag, pápa tette sírba.
Munkája gyümölcsét szent harag torolta.
Sírján keress gömböt, noha úgysem leled.
A Rózsa méhének titkát súgja neked.
2013. június 26., szerda
Az elmúlt pár órában úgy éreztem, hogy felfordult velem a világ. Egy üzenet, hogy tudom-e milyen változások lesznek a bloggerben? Megszűnik a Google Reader...

Azt hittem kamu...

Rájöttem, hogy nem. Mintha már hallottam volna itt-ott, hogy lesz ilyesmi, de tényleg nem hittem el, míg hivatalos oldalon rá nem találtam a bizonyosságra... Miszerint az oldalon a Rendszeres olvasói követés megszűnik

Nincs mese. Tovább kell lépni. Bloglovin. Ez a jövő.

a logo
De mi a Bloglovin?
Egy oldal, ahol a kedvenc blogjaid láthatod egy helyen és kereshetsz újakat. Láthatod az új bejegyzéseket, olvasottnak jelölheted és lájkolhatod (szívecskézheted), megoszthatod őket.


Ez a jövő!

A regisztrációt követően importálhatod is az eddig követett blogjaid. Ezt itt megteheted és akkor nem fognak  eltűnni az éterben az eddig követett blogjaid. Az oldalon majd ezután is megtalálod a kedvenceid! Importálom>>


Ezekután arra kérek mindenkit, aki eddig is kíváncsi volt rám és követett és még mindig kíváncsi rám és a véleményeimre, bejegyzéseimre, kérem kövesse a továbbra is blogot, de immáron a Bloglovin keretein belül. Köszönöm! :-)

Follow on Bloglovin
Követéshez kattints a képre!




2013. június 25., kedd


Mi a lényeg?

  • Ragadd meg az aktuális olvasmányod! 
  • Nyisd ki véletlenszerűen. 
  • Ossz meg 2 teaser mondatot az oldalról. 
  • Óvatosan! Spoilert ne tartalmazzon (győződj meg róla, hogy nem tartalmaz-e túl sok információt, mert senkinek nem akarjuk elrontani az olvasás örömét) 
  • Add meg a szerzőt és a könyv címét, hogy mindenki rákereshessen!

Utálom, hogy több időre van szükségem végiggondolni valamit, mint neki. Lenézek az ölembe ejtett kezemre, hosszan, keményen gondolkozom, aztán előállok az egyetlen olyan válasszal, amely talán helyes, de nem vagyok benne biztos.


J.A.Redmerski: A soha határa




Sorozat: Soha határa #1
Kiadó:Ulpius
Oldalak száma: 506
Borító: puhatáblás
ISBN: 9789632547749
Megjelenés: 2013. május 16.
Fordító: Medgyesi Csilla
Ár: 3 490,- Ft
Goodreads: 4,46
Moly: 92,81%

2013. június 24., hétfő

A rovat célja, hogy teljes képet kapjunk a friss megjelenésű könyvekről. 
A slideshow-ban az elkövetkezendő két hónap könyveit láthatjátok kiadóval és megjelenési dátummal. 
Ez elmúlt hét friss információiról egy listát készítek,
illetve a jövő heti megjelenésű könyvekből bemutatok párat.
További információt a várható megjelenésekről, megvásárolt jogokról a
molyos Megjelenésre várva polcomon tájékozódhattok. Megnézem >>

 

Friss hírek

  • Az Ulpius a hétre az alábbi könyvek megjelenését tervezi
    Sylvia Day: Egymásba fonódva Megnézem>>
    Jessica Bird (J. R. Ward): Dobbanó szívek Megnézem >>
    Karen Rose: Vigyázz rám Megnézem >>
    Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege görgess lejjebb
    S. C. Stephens: Esztelen görgess lejjebb
    Sherrilyn Kenyon: Éjféli gyönyörök Megnézem>>
    Virna DePaul: A rossz testvérrel ágyba bújni görgess lejjebb
  • Kenneth Oppel Az élet vize és a Lauren Oliver Rekviem című könyvének megjelenése július elejére tolódik 

Jövő heti megjelenések

Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

Sorozat: Halhatatlanok alkonyat után #7
Kiadó: Ulpius
Oldalak száma: ?
Borító: puhatáblás?
ISBN: 9789632547763
Fordító: ?
Várható megjelenés: 2013. június 25.
Eredeti ár: 3 999,- Ft
Goodreads: 4,31
Moly: még nincs adat


Vajon a szörny el tudja csábítani a szépséget? És képes lesz-e a nő szeretni őt?






S.C.Stephens: Esztelen



Sorozat: Esztelenül #1
Kiadó: Ulpius
Oldalak száma: ? 
Borító: puhatáblás?
ISBN: 9789632548135 
Fordító: ? 
Várható megjelenés: 2013. június 25. 
Eredeti ár: 3 999,- Ft 
Goodreads: 4,25 
Moly: még nincs adat 


Kiera és Denny már majd’ két éve járnak. Denny megtestesíti mindazt, amit a lány kíván: gyengéd, kedves, és határtalanul imádja őt. Amikor másik városba költöznek – Denny megkapta álmai állását, Kiera pedig egy kiváló egyetemen tanul tovább –, minden tökéletesnek tűnik. Ám egy nem várt körülmény miatt a párnak el kell válnia.
A magányos, zavart, vigasztalan Kiera a helyi rocksztárban, Kellan Kyle-ban lel támaszra. Eleinte csupán barátként tekint Kellanra, ám a lány magányosságának mélyülésével a kapcsolatuk is egyre elmélyültebbé válik.
Egy este azonban minden megváltozik, és többé már egyikük sem lesz ugyanaz az ember…

Virna DePaul: A rossz testvérrel ágyba bújni

Sorozat: Dalton Fivérek #1
Kiadó: Ulpius
Oldalak száma: ?
Borító: puhatáblás?
ISBN: 9789632548142
Fordító: ?
Várható megjelenés: 2013. június 25.
Eredeti ár: 3 499,- Ft
Goodreads: 3,57
Moly: még nincs adat



Melina Parker-t ismét dobják, így az ágyban tapasztalatlan lány gyerekkori barátjához, Max-hez fordul segítségért, hogy megtanulja, miként lehet vadmacska a hálószobában.

Ám egy éjszaka más ágyába téved, és véletlenül Max ikertestvérétől, Rhys-től vesz szenvedélyes leckét.


Kiera Cass: A párválasztó


Sorozat: A párválasztó #1
Kiadó: Gabo
Oldalak száma: 360 
Borító: puhatáblás?
ISBN:9789636896188
Fordító: ?
Várható megjelenés: 2013. június 28. 
Eredeti ár: 2 990,- Ft
Goodreads: 4,1
Moly: még nincs adat


Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.

„Elbűvölő, megragadó és épp a megfelelő mennyiségű izgalom van benne!" Kiersten White, New York Times

Hónapokkal ezelőtt a Goodreads-en fedeztem fel Kiera Cass The Selection című könyvét, a borító azonnal elvarázsolt! Tudtam, hogy ez a könyv kelleni fog nekem és ebben a fülszöveg csak megerősített! Remélem hamarosan olvashatom ;-)

Tahereh Mafi: Ne érints

Sorozat: Ne érints #1
Kiadó: Gabo
Oldalak száma: 292
Borító: puhatáblás?
ISBN: 9789636895747 
Fordító: ?
Várható megjelenés: 2013. június 28. 
Eredeti ár: 2 490,- Ft
Goodreads: 4,04
Moly: még nincs adat


Tarereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal. Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette. TAHEREH MAFI Connceticut állam egyik kisvárosában született; jelenleg Kaliforniában, Orange megyében él, ahol az időjárás az ő ízléséhez képest szinte túl tökéletes. Amikor nem talál könyvet, cukorkapapírokat, kuponokat, régi recepteket olvasgat. A Ne érints az első regénye.
„Letehetetlen, átható, sugárzik belőle a romantika. Irigy vagyok rá. Képtelen voltam abbahagyni az olvasást.” (Lauren Kate, a FALLEN: KITASZÍTVA című könyv szerzője)

Talán a Selection-nel egy időben fedeztem fel a Shatter me című könyvet. Ott is nagy fehér ruhás lány volt a borítón és emékszem, akkor már az értékelést is néztem. Bár a kiadó nem tartotta meg ezt a borítót, mégis örülök, hogy végre megjelenik, mert szintén régi vágy...
2013. június 22., szombat

Fogadjátok sok szeretettel az új rovatom a Szombati Sorozatok-at!
Ebben a rovatban olyan könyvsorozatokat szeretnék nektek bemutatni, melyekkel összehozott a sors az évek alatt. Lesz köztük ismert és kevésbé ismert, de így legalább én is egy kis átfogóbb képet kaptok az általam olvasott sorozatokról.

J.K.Rowling: Harry Potter

J.K.Rowling

J. K. Rowling
Joanne Kathleen Rowling Chipping Sodburyben született 1965. július 31-én. Már kiskorában saját meséivel szórakoztatta húgát. Első történetét, amely egy Nyúl nevű nyúlról szólt hatéves korában írta. A középiskolában is gyakran mesélt folytatásos történeteket ebédszünetben a barátainak.
J.K. Rowling a tanulmányait a kiváló Exeter Egyetemen, Dél-Angliában folytatta, ahol franciát és klasszika-filológiát hallgatott. Eközben egy évig Párizsban is tanult. Tanulmányai befejezése után Londonba ment, az Amnesty Internationalnél helyezkedett el mint titkárnő, s Afrika francia nyelvű területeinek emberi jogi problémáival foglalkozott.
1990 nyarán gyakran utazott a Manchesterből Londonba tartó vonaton, és ekkor fogalmazódott meg benne az ötlet egy fiúról, akit felvesznek a varázslóiskolába, bár mindaddig nem is tudott arról, hogy ő varázsló. Mikor négy órával később leszállt a vonatról a King's Cross Pályaudvaron, már tisztán körvonalazódott a fejében a Harry Potter sorozat cselekménye. A történeten az ebédidejében dolgozott, pubokban és kávéházakban.
1991-ben Portugáliába költözött, ahol angolt tanított.
1992-ben férjhez ment Jorge Aranteshez, és nemsokára megszületett lányuk, Jessica Rowling Arantes. Férjétől azonban hamarosan elvált és ezt követően nehéz körülmények között élt. Visszatért Angliába és Edinburgh-ba költöztek, ahol húga is lakott. Rowling tanári állást szeretett volna kapni, de előtte be akarta fejezni könyvét. Hogy ne a nyirkos, fűtetlen lakásban legyenek, az írónő egész napját egy kávéházban töltötte lányával, itt fejezte be Harry Potter történetét. Nehéz helyzetében a Skót Művészeti Tanácstól kért támogatást, amit meg is kapott, mikor a könyvét befejezte.
"Harry Potter","Hermione Granger", "Ron Weasly" társaságában
Ezután nekilátott kiadót keresni, de sorban utasították el, a többség arra hivatkozott, hogy a könyv, cselekménye miatt, nem illik az ifjúsági irodalom sorába, ráadásul túlzottan bonyolultnak is találták. Végül Londonban mégis talált egy ügynököt, akinek sikerült eladnia a Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter and the Philosopher's Stone) kéziratát az angliai Bloomsbury Children's Books kiadónak.
A könyv 1997 júniusában jelent meg Angliában és hatalmas sikert aratott. Az írónő ekkor felmondta tanári állását, hogy minden idejét a Harry Potter-sorozat írásának szentelhesse. A hét részes meseregény világhírű lett, kb. hetven nyelvre fordították le, s több mint négyszázmillió példányt adtak el belőle világszerte.
2000-ben a Warner Brothers megvette a sorozat filmjogait.
J. K. Rowling 2001-ben férjhez ment dr. Neil Murray orvoshoz, s két évvel később megszületett fiuk, David Gordon Rowling Murray majd újabb két év múlva lányuk, Mackenzie Jean Rowling Murray.
2012. őszén jelent meg első felnőtteknek szóló regénye The Casual Vacancy, ami itthon Átmeneti üresedés címmel jelent meg.

A sorozat

  1. Harry Potter és a bölcsek köve (1997)
    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot.
  2. Harry Potter és a Titkok Kamrája (1998)
    Harry Potter varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyul, mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik…
  3. Harry Potter és az azkabani fogoly (1999)
    Azkabanból, a gonosz varázslókat őrző rettegett és szuperbiztos börtönből megszökik egy fogoly. A Mágiaügyi Minisztériumban tudják, hogy a veszélyes szökevény Roxfortba tart, a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. A varázslónövendék Harry Potter és barátai számára a harmadik tanév sem csak a vizsgák izgalmait tartogatja…
  4. Harry Potter és Tűz serlege (2000)
    Melyik nemzeti válogatott nyeri a Kviddics Világkupát? Ki lesz a Trimágus Tusa győztese? Utóbbiért három boszorkány- és varázslóképző tanintézet legrátermettebb diákjai küzdenek. A világraszóló versengés házigazdája Roxfort, az az iskola, ahová Harry Potter immár negyedévesként érkezik. S ahogy az a felsőbb osztályosoknál már egyáltalán nek különös, Harry és barátai a másik nemet is felfedezik… Ám nem csupán e kellemes izgalmakat ígérő események várnak rájuk. Voldemort, a fekete mágusok vezére újból készülődik…
  5. Harry Potter és a Főnix rendje (2003)
    Dumbledore végül leeresztette kezét, és félhold szemüvegén át, fürkészve nézett Harry szemébe. – Eljött az ideje – szólt –, hogy elmondjam neked, amit már öt éve el kellett volna mondanom. Ülj le, kérlek! Ha megajándékozol egy kis türelemmel, mindent hallani fogsz, amit tudnod kell. Ha befejeztem, szidhatsz, dühönghetsz. Nem fogok védekezni.
    Harry Potter az ötödik évére készül a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. Harry – társaival ellentétben – sosem örül a nyári szünetnek, ám ez a mostani még rosszabb, mint rendesen. Nem csak rokonai, Dursleyék keserítik meg az életét, de – ami a legfájdalmasabb – mintha barátai is elfeledkeztek volna róla. Harry azon töri a fejét, hogyan törhetne ki lehetetlen helyzetéből, ám nyári szünidejének egy hirtelen, drámai fordulat vet véget. Hamarosan azt is megtudja, hogy Roxfortban sem számíthat békés tanulásra és kviddicsezésre…
  6. Harry Potter és a félvér herceg (2005)
    A VOLDEMORT ELLENI HARC állása igencsak aggasztó; a baljós jeleket már a mugli kormányok is észlelik. Szaporodnak a rejtélyes halálesetek, katasztrófák. A három jó barát egy ideje aggódva figyeli a Reggeli Próféta halálozási rovatát, félve hogy ismerős névre bukkan. Dumbledore időről időre eltűnik Roxfortból. Senki nem tudja, hogy ilyenkor hol tartózkodik. Az élet azonban a háborús időkben sem csak harcból áll… A hatodévesek a hoppanálást gyakorolják, olykor rendkívül „érdekes” eredménnyel. A Wesley-ikrek üzleti tevékenysége egyre kiterjedtebb. Szerelmek szövődnek a felsőbb évesek között, a Roxfort házai és egyes lakói továbbra is kíméletlen versenyben állnak. Harry értékes segítséget kap a titokzatos Félvér Hercegtől. A jó és a gonosz közti frontvonal immár a Roxfortban húzódik. Harry igyekszik minél alaposabban megismerni Voldemort múltját, ifjúságát, hogy rátaláljon a Sötét Nagyúr sebezhető pontjára.
  7. Harry Potter és a halál ereklyéi (2007)
    „Ujjait öntudatlanul a karjába fúrta, mintha fizikai fájdalommal viaskodna. Össze sem tudta számolni, hányszor hullott már a vére. Egyszer elvesztette a jobb karja összes csontját, s ennek az útnak a során a homlokán és a kezén viselt sebhely mellé máris szerzett még egyet a mellkasára és párat az alkarjára, se mindeddig soha, egyetlenegyszer sem érezte azt, amit most: hogy végzetesen meggyengült, hogy pőre és kiszolgáltatott lett, hogy varázsereje legjavától fosztották meg. Hermione, ha ezt elpanaszolná neki, azt mondaná, a pálca annyit ér csak, amennyit a varázsló, aki használja. De Hermione nem tudhatja ezt, ő nem élte át, hogy a pálcája magától meglódul, akár az iránytű, és aranyló lángokat lő az ellenségre. Harry most érezte csak át igazán, hogy mennyire bízott őrangyalában, a pálcájában lévő ikermagban, most, mikor már elveszítette azt.”
    Harry, mint mindig, most is a Privet Drive-on, az őt csecsemőkorában befogadó Dursley-család otthonában tölti az iskolai szünetet. Ám hetedik tanévét nem kezdheti el a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A Főnix Rendje azon fáradozik, hogy biztos helyre szöktesse, ahol Voldemort és csatlósai nem találnak rá. De teljesítheti-e folytonos bujkálás és életveszély közepette a küldetést, melyet Dumbledore professzortól kapott?
    Harry Potter történetének hetedik, befejező kötete.
Kiegészítő kötetek
  • Bogár bárd meséi
  • A kviddics évszázadai
  • Legendás állatok és megfigyelésük

Adaptáció

DVD borítók 1-8
A Warner Bros. egyik ügynöke relatíve alacsony áron vásárolta meg a könyv jogait, röviden annak hihetetlen sikere után. A filmet a Leavesden Film Studiosban készítették és 2001-ben mutatták be, négy és fél évvel a regény megjelenését követően. A további epizódok szintén moziba kerültek, mind rendkívüli sikerrel. A Bölcsek köve 976 millió dollárt hozott szerte a világon, ez az ötödik legmagasabb bevétel a Titanic, A Gyűrűk Ura: A király visszatér, A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse és a Batman – A sötét lovag mögött. Rowling ragaszkodott hozzá, hogy a teljes szereplőgárda brit legyen, annak érdekében, hogy a könyv kulturális integritása a vászonra is átkerüljön. Mégis akad néhány kivétel, többnyire ír színészek személyében.
Forrás
A felnőtté válás :-)


Talán nem túlzok, hogyha azt mondom, hogy ez a legek legje. A leghosszabb sorozat, amit szerintem megfilmesítettek ( a brazil szappanoperákról ne beszéljünk). A nézettségek és a bevételek is rekordokat döntögettek, konkrétan mi pl családostól mentünk a moziba megnézni a filmeket (szüleim, párom, testvérem és az ő párja). Ami nálunk is elég ritka :D Bár sok negatív kritikát olvastam anno és még most is, de bárki bármit mond, a sorozatot szinte mindenki látta.


A szereplőket a filmvásznon láttuk felnőni, ahogyan a könyvben is őszintén megmondom, hogy nálam ez nagyon imponáló (frászt kapok, ha a kedvenc sorozatom egyik tagját hirtelen más kezdi el játszani). 


A könyveket viszont szerintem nem éri fel. Nagyon jók a filmek, mert jó viszont látni a szereplőket, de többen mondták, hogy néha nem értenek dolgokat, ez pedig szerintem a kimaradt jeleneteknek köszönhető. 


Szereplők a teljesség igénye nélkül
  • Harry Potter - Daniel Radcliffe
  • Hermione Granger- Emma Watson
  • Ron Weasly - Rupert Grint
  • Albus Dumbledore - Richard Harris/Micheal Gambon
  • Rubeus Hagrid - Robbie Coltrane
  • Piton professzor - Alan Rickman
  • Draco Malfoy - Tom Felton
  • Tudjukki - Ralph Fiennes

Blu-Ray Collection

A 8 film előzetese


A sorozat és én 

A sorozat a polcomon

2000-2001 Már javában tartott a Harry Potter láz. Körülbelül a harmadik kötet magyar megjelenése tájékán. Anyukámmal sokszor szemeztünk már ezzel az új őrülettel, de úgy gondoltuk, hogy nem nekünk való. Én legalábbis biztosan. Nehogy már 17-18 éves fejjel nekem gyerekkönyvet kelljen olvasnom ;-P
Aztán az unokahúgom az egyik kötet kérte karácsonyra és már nem tudom, hogyan vagy miért, de ez volt a vízválasztó. Már kíváncsi voltam, hogy mi ez a zsongás Harry Potter körül ki ez a szemüveges bolondgyerek, akiért a fél világ odavan és a könyv megjelenésekor letáboroznak a könyvesbolt előtt és ott éjszakáznak, hogy minél előbb olvashassák... Anyukám kezdte a sort és tudom, hogy neki is tetszett... mit tetszett???? Amint kiolvasta az első könyvet vette a másodikat és mondta, hogy olvassam bátran, mert tetszeni fog. A tanulságot, hamar leszűrtem: Anya tudja a tutit!!! Ahogyan kiolvastam az első részt kértem a másodikat és mázli, hogy Anyu is gyorsan olvas, mert ő addigra a harmadikat olvasta ;-P És így tovább a negyedik részig. A negyedik részt már én kaptam a 20. születésnapomra. De a gépezet, addigra minket is beszippantott. Harry Potter rajongók lettünk, ráadásul a durvábbik fajtából :P Megvettünk mindenféle HPs baromságot, a varázslós kártyáktól kezdve a Bagoly Berti féle mindenízű drazsén át a PC-s játékokig, mindent!!! Az első filmet már mi is visszaszámolva vártuk és teljes családi arzenállal vonultunk a moziba. Az ötödik rész megjelenésekor már este a kezemben volt a könyv és versenyt kellett olvassak, mert hétfőtől Anya volt a soros. A hatodik részt már felváltva olvastuk, ő délelőtt én délután. Ez van, ha az ember nem képes leállni :D A hetedik résznél pár napot várnom kellett, mert akkor már Anyukaként olvastam, de emlékszem, hogy én a földön fekve olvastam, míg az én 6 hónapos csöppem mellettem ült és dobálta a játékokat :D Gondolom egyértelmű, hogy hatalmas kedvenc nálam és nagyon remélem, hogy majd a fiaimnak is az lesz, mert én csak és kizárólag ajánlani tudom mindenkinek. Csodálatos világ, amilyenről azelőtt sosem olvastam és izgalmas történet korhatár nélkül!!!

A jelenlegi Harry Potter könyveim


Apró szösszenet
A cikk készítése közben elővettem a köteteket és átlapoztam. A Tűz serlegét kinyitva egy borítékot pillantottam meg. Tudtam mi van benne, mégis újraolvasva a sorokat felidéződött bennem a régi barátok/munkatársak arca. Akik megajándékoztak a könyvvel, mert tudták, hogy mekkora örömet okoznak vele. 10 év eltelt, de a könyv és az emlékek is velem vannak... Ezt jelenti egy ajándékkönyv! 10 év elteltével veszed a polcról, csak megtörölgetni-belelapozni és a könyv történetein kívül a saját történeted is eszedbe jut. Régen elfeledett ismerősöket, kellemes emlékeket és pár könnycseppet, amit a meghatottságtól érzek most... 
... és eszembe jutnak azok a könyvek, amiket mostanában kaptam és tudom, hogy 10 év múlva, amikor leveszem a polcról a könyvet, akkor ugyanígy eszembe fognak jutni azok a barátok, akiktől kaptam...
Csak remélni tudom, hogy az én ajándékkönyveim is ugyanezt vagy legalább hasonló hatást érnek el 10 év múlva!!!
2013. június 19., szerda
Sorozat: -
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 312
Borító: puhatáblás/ keménytáblás, védőborítóval
ISBN: 9789633730805/ 9789633730799
Kiadás éve: 2013 
Fordító: Komáromy Rudolf
Ár: 2 990,- Ft/ 3 990,-Ft
Goodreads: 4,27
Moly: 94,06
MFKata: ⋆⋆⋆⋆⋆

Fülszöveg

Egy ismeretlen megmentő.
Egy nyugtalanító titok.
A szerelem nem mindig sima ügy.
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált.
Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól.
Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen, nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére.

Könyv és Én

A könyvvel először a Könyvmolyképző könyvheti megjelenései közt találkoztam. Onnantól kezdve erősen várólistás lett és olvasva az előolvasásokat még inkább kíváncsi lettem. Miután Roni is elkezdte olvasni és megerősítette, hogy az ez én könyvem lesz, akkor már tűkön ültem. Aztán végre elkezdhettem...

Véleményem

... és képtelen voltam letenni. Nem tudom miért, de csak pörögtek a lapok és azt vettem észre,
Lucas
hogy a férjem rám szól éjfél környékén, hogy ugyan már kapcsoljam le a villanyt, mert ő nem tud aludni... ooops :-)))

A történet egy egyetemista lányról és fiúról szól. Jacqueline friss szakítás után majdnem nemi erőszak áldozatává válik, de egy hirtelen felbukkant lovag, azaz Lucas megmenti. Aztán ahelyett, hogy szerelembe esnének, nem történik semmi. Látszólag :-)

Lucast üldözik a múltból démonok, amelyek folyamatosan kísértik és mégis ezek a démonok segítik közel a lányhoz...
Jacqueline a frissen szerzett sebeit gyógyítgatja és próbál túljutni egy nehezebb időszakon az életében…
... és az akadályok ellenére is folyton egymás karjában kötnek ki.

Nézd a srácok olyanok, mint a kutyák. A nők az idők kezdete óta tudják ezt. A srácok nem akarják, hogy üldözzék őket, ők akarnak üldözni. Szóval ha el akarsz kapni egyet, értened kell a módját, hogy rávedd az üldözésedre.

Landon
Szeretnék spoilermentes maradni, de mégis kiemelném a szereplők közül a dr. Hellert. Úgy gondolom, hogy fontos szerepet játszik, attól függetlenül, hogy keveset szereplő mellékszereplő. Mégis ő adja meg mindkét fiatalnak a második lehetőséget. Amihez úgy gondolom mindannyiunknak van jogunk a kérdés csak az, hogy megtanulunk-e vele élni ;-)

Másik kedvenc mellékszereplőm: Erin. Igazi pici energiabomba a vörös hajával és az odamondós szövegével. És nem mellesleg nagyszerű barát és a helyén volt az esze. Tetszett az, ahogy próbálta terelgetni J-t azzal a tinis "vadásszuk le a pasikat dumájával, mégis amikor érett felnőttként kellett viselkednie Mindivel, megtette. Egy kicsit hasonlít az én legjobb barátnőmre... 

Szerintem, akiknek tetszett a Gyönyörű sorscsapás (elolvasom az értékelést) nekik ez a könyv is tetszeni fog. Igazi NA (New Adult) könyv, kevesebb verekedéssel és kevesebb érzelmi hullámvasúttal. 
Egy nagyon összetett történet, mert sok fontos témát feszeget, mégsem ez a fő mozgatórugója a  könyvnek. A nemi erőszakról, bántalmazásról szól. És annak feldolgozásáról. Azt hiszem még kiemelném, ahogyan az írónő a feldolgozásról írt és itt gondolok az önvédelmi tanfolyamra. Nekem is kedvem támadt eljárni egyre, annyira hogy este egy kis kickbox edzés lett a vége :-) 

Lucas és Jacqueline
A kijózanodás és a bocsánatkérés mind szép és jó, de előfordul, hogy már késő.

2013. június 18., kedd


Mi a lényeg?

  • Ragadd meg az aktuális olvasmányod! 
  • Nyisd ki véletlenszerűen. 
  • Ossz meg 2 teaser mondatot az oldalról. 
  • Óvatosan! Spoilert ne tartalmazzon (győződj meg róla, hogy nem tartalmaz-e túl sok információt, mert senkinek nem akarjuk elrontani az olvasás örömét) 
  • Add meg a szerzőt és a könyv címét, hogy mindenki rákereshessen!
Valaki a könyökével nekiszorít a falnak, én meg csak állok, és figyelem, hogy szabadul el a pokol. Másfelől, van valami, amit az Őszinték tudnak, a Bátrak pedig nem - hogyan őrizzék meg az önuralmukat. 


Veronica Roth: Lázadó

Sorozat: Divergent 2#
Kiadó:Ciceró
Oldalak száma: 432
Borító: puhatáblás
ISBN: 9789635397815
Kiadás éve: 2013 
Fordító: Logos
Ár: 2 990,- Ft
Goodreads: 4,31
Moly: 91,77%


2013. június 17., hétfő
Sorozat: -
Kiadó: Libri
Oldalak száma: 312
Borító: puhatáblás
ISBN: 9789633100660
Kiadás éve: 2013 
Fordító: Nagy Gergő
Ár: 2 990,-Ft
Goodreads: 3,98
Moly: 86,17
MFKata: ⋆⋆⋆⋆⋆

Fülszöveg

Isaac Marion megírta a legváratlanabb romantikus történetet. Sose gondoltam, hogy ilyen szenvedélyesen érdekel majd egy zombi." – Stephenie Meyer, A Twilight-saga szerzője
R egy fiatal férfi. Éppen egzisztenciális válságban van – ő egy zombi. Keresztülverekszi magát a háborúban megsemmisült, összeomlott Amerikán, és az eszüket vesztett, éhes társai között mégis valami többre vágyik, mint vér és agyvelő. A többiekkel ellentétben ő tud beszélni – néhány felmordult szótagot ugyan, de a belső élete csupa mélység, csupa csoda és vágy. Nincsenek emlékei, nincsen személyisége, nincs pulzusa sem, de vannak álmai.
Ijesztő, vicces, és meglepően szívbemarkoló. Az Eleven testek arról szól, milyen élni, hogy milyen meghalni, és arról, hogy milyen az elmosódott határ a kettő között.
Amerikában minden nézőcsúcsot megdöntött a regényből készült film John Malkovich főszereplésével!

Könyv és Én

A könyvről az első bejegyzésem a könyvről itt >>. További bejegyzések itt >>
A film előzeteséből ugye kiderül, hogy a zombik újra életre kelnek egy lány, Julie hatására. Ennyit szűrtem le és az én romantikus lelkem máris érezte, hogy ez a könyv kell, mert talán évek óta tartó rémálmokat űzhet el…

Véleményem

Aki olvasta a bejegyzésem Kemese Fanni A napszemű Pippa Kenn című könyvéről az tudja, hogy egyik nagy gyerekkori mumusom a zombi. Ami konkrétan abban nyilvánul meg, hogy amennyire félek tőlük, annyira kíváncsi is vagyok rájuk és szeretném tudni, hogy van gyógymód erre a „betegségre”
R (Nicholas Hoult)
A könyv olvasásánál rögtön az döbbentett meg, hogy mindent R szeméből látunk. Egy zombi szemszögéből. Én még soha az életben nem olvastam, láttam, hallottam ilyenről és ez rendesen ledöbbentett. Viszont annál inkább érdekelt. Hogyan éreznek, hogyan telnek a napjaik és valami igazán megdöbbentő részletességgel kaptam meg a válaszokat.
Az a zombivilág, amit az író felépített valami elképesztő. Egy olyan oldaláról mutatja meg a zombikat, ami nem hogy az én fejemben nem fordult meg, de szerintem máséban sem. Az éhségen és a gyilkolászáson kívül még gyerekek, feleség, házasság, (szex?).
Aztán jön Julie, aki mindent megváltoztat. Vagyis szerintem inkább Perry változtat meg valamit R-ben. Vagy
Julie (Teresa Palmer)
a kettő együtt? Érdekes volt ez a kettős személyiség, ami néha felbukkant és azon gondolkoztam, hogy ilyen „skizofréniáról” már olvastam valahol… de hol? Hol is? Hát persze! Stephenie Meyer: A burok. Persze tudom a két könyv klasszikusokkal különbözik, de mégiscsak hasonló a két lélek beszélgetése egy testen belül…
Az események viszont nem állnak meg abban, hogy R egyszerűen csak elkezd változni és minden heppiend.
Mint azt már fent említettem, egy igazi zombi-társadalom jön létre, melynek vezetői, a csontik (szerintem ők azok, akiktől igazából rettegek) ezt nem hagyják annyiban. És egy eszeveszett üldözéses akció indul meg, ami igazán megemelte az adrenalin szintemet.
És a vége… Engem tényleg megdöbbentett, mert erre nem számítottam. Olyan téma ez, ami minket is érint és a sok humor és agyzabálás :-)
Teljesen ledöbbentett, de mégis… mégis nagyon tetszett. És a humorral sikerült néha feledtetni velem, hogy egyáltalán zombikról van szó. Nem tudom, hogy Marion írt-e még könyvet, de az írásmódja nagyon tetszett. Azt hiszem ez egy olyan könyv, amit bátran ajánlok azoknak, akik romantikára, de egy kis csoszogásra és egy kis akcióra vágynak, mégis mély mondanivalóval körítve.


Drága Barbi! Köszönöm, hogy olvashattam a könyved!!!

Julie és R
Update:
1) A bejegyzés létrejötte közt eltelt pár hét, csak a csinosítgatásra várt. Közben úgy döntöttem, hogy egy példányra nekem is szükségem van, így beszereztem ;-)
2) ×SPOILER× Reelka rávilágított a nagy talányra, hogy mi lehet R neve, ami nem más, mint a Romeo ;-P ×SPOILER×

A film

A regényből készült filmet John Malkovich főszereplésével április 11-én mutatták be a hazai mozikban!


Egy kicsit más hangulata van szerintem a filmnek, mint a könyvnek. Sokkal többet nevettem és inkább romantikusra sikeredett szerintem, mint utópisztikusnak. Ettől függetlenül jó kis film, kellemes vasárnap esti kikapcsolódás :-)

R szerepében Nicholas Hoult-ot látjuk, akit már láthattunk Az óriásölőben és az X-men: Az elsők című filmekben is.
Teresa Palmer alakítja Juliet, aki A Negyedikben és A varázslótanonc-ban is szerepelt már.

2013. június 16., vasárnap

A rovat célja, hogy teljes képet kapjunk a friss megjelenésű könyvekről. 
A slideshow-ban az elkövetkezendő két hónap könyveit láthatjátok kiadóval és megjelenési dátummal. 
Ez elmúlt hét friss információiról egy listát készítek,
illetve a jövő heti megjelenésű könyvekből bemutatok párat.
További információt a várható megjelenésekről, megvásárolt jogokról a
molyos Megjelenésre várva polcomon tájékozódhattok. Megnézem >>

 

Friss hírek

  • Két új megjelenés került a polcra: ezeket régóta várok és most teljes lázban égek tőlük. Ezeket a Gabo adja ki és 28ára esedékesek: Kiera Cass: A párválasztó; Tahareh Mafi: Ne érints
  • Aprilynne Pike Wings sorozatának negyedik része őszre várható (szeptember 15? )

Jövő heti megjelenések

Neil Gaiman: Óceán az út végén

Sorozat: -
Kiadó: Agave 
Oldalak száma: 192 
Borító: puhatáblás
ISBN: 9786155272431 
Fordító: Pék Zoltán
Goodreads: 4,39 
Moly: még nincs adat 
Várható megjelenés: 2013. június 18. 
Eredeti ár: 2 880,- Ft


AMIKOR EGY EMLÉK FELENGED, A MÚLT SZIVÁROG KI BELŐLE 
Mit tehet egy hétéves fiú, ha az addig nyugodt, vidéki életet megzavarja valami, ami nagyobb nemcsak nála, de az általa ismert felnőtteknél, sőt az általa ismert világnál is? Ami a világon túlról jött? Hirtelen elszakad a saját családjától, és egyetlen hely van ahová mehet, egy ház a földút végén. Ebben a házban három nő lakik, három nemzedék, nagymama, anya és lánya, akik sokat láttak és még többet tudnak. Ismerik a titkos utakat és lebegő járatokat, értik a halk szavakat és a néma igéket, jártak a földeken innen és a vizeken túl. Ők segíthetnek, csakhogy mint mindennek, a segítségnek ára van. 
Neil Gaiman új regénye a gyermekkor varázslatát mutatja a felnőttlét karcos szemüvegén át, az ártatlanság elvesztését a tapasztalat párás tükrében, hírnevéhez méltóan egy olyan történetben, amely semmihez sem hasonlít.

A.O.Esther: Az Életfa

Sorozat: Összetört Glóriák 3#
Oldalak száma: 442
Borító: kartonált, cérnafűzött
ISBN: ?
Fordító: -
Goodreads: - 
Moly: még nincs adat 
Várható megjelenés: 2013. június 20.  
Eredeti ár: 3 990,- Ft

Az Összetört glóriák harmadik kötetében – az Életfában – a Szent Kőris titkos átjáróján át a Pokolba visz az út, ahol Sophielt, Arielt és Urielt erőszakkal tartják fogva a boszorkányok, hogy testüket megszállva feljussanak az élők világába. Arshamon, Nastrod ura ugyanis mindent elsöprő háborúra készül, és bár az angyalok erőnek erejével küzdenek ellene, végül mégis csak sikerül a legerősebbek egyikét megszállnia, aki úgy ismeri a Mennyországot, akárcsak a tenyerét. A fenti, békés világok alkonya közeledni látszik…
A történetet vastagon átszövi a skandináv mitológia, így felbukkannak az Urd forrása alatt élő nornák, akik a földi életeket irányító, fényesen ragyogó sors-fonalakat hol összefonják, hol pedig kényszeresen kettévágják, szerelmet, halált, barátságot vagy háborút szítva ezzel… Nem messze tőlük található Niflheim, ahol a félig csontváz-félig emberi testben vezeklő Hél uralkodik. De vajon segít-e az országába tévedt harcosoknak, vagy magához hasonlóan örök kárhozatra ítéli őket? Mi ér többet egy halott uralkodónőnek: a boszorkányokkal kötött egyezség, vagy a jéggé fagyott szívében feltámadott vonzódás Elijah iránt? Dirillék életveszélyes útja Muspelheimbe, a Tűz Birodalmába vezet, ahol Sutr, a tűzóriás tör foglyaik életére, miközben Gabrielnek a Sötétség Birodalmával és Moroval, a démonnal kell megküzdenie. Halottak hada és démonok garmada kísérti a közéjük tévedt halhatatlanokat, és lesz, aki minden igyekezete ellenére odavész majd… Elijah, Bardo, Ramodiel és Lamachael Arshamon városába ér, feltett szándékuk ugyanis, hogy Égi Testvéreik mindegyikét kiszabadítsák. Mr. Lewinnél, a halott fogadósnál szállnak meg, akitől megtudják, milyen fizetőeszköz létezik a Pokolban, és tőle hallanak először Nidhoggról, az ádáz sárkánykígyóról, aki Nastrod vértavában fürdik, és halottak tetemén lakomázik.
Sophiel szívéért már nem csupán ketten küzdenek, ugyanis Arshamon is magának akarja a lányt. De Gabrielre és Elijahra is szemet vetnek a mágikus erővel bíró nők odalent. Meddig lehet ellenállni az ördögien buja, érzéki csábításnak? Életben maradhat-e az igaz szerelem ennyi kísértés között Elveszíthetik-e a hitüket az angyalok? Hogyan lehet elpusztítani mindazokat, akik már amúgy is halottak? Meghökkentő fordulatok, könnyes drámák, felemelő pillanatok és megannyi csoda vár ránk odalent, a Pokolban… De ne félj, kedves Olvasó, hiszen tudnod kell: az angyalok mindig velünk vannak!

Sylvia Day: Egymásba fonódva

Sorozat: Crossfire 3#
Kiadó: Ulpius-ház 
Oldalak száma: ?
Borító: puhatáblás
ISBN: 9789632547145
Fordító: ?
Goodreads: 4,12
Moly: még nincs adat 
Várható megjelenés: 2013. június 20. 
Eredeti ár: 3 990,- Ft


Eva és Gideon nem menekülhet a múlt démonai elől – viselniük kell birtoklási vágyuk következményeit. 
Megismertem Gideon Crosst, és abban a pillanatban éreztem, hogy van benne valami, amire szomjazom, aminek képtelen vagyok ellenállni. Veszélyt jelent, jól tudom, és hozzám hasonlóan az ő lelke is sérült. Ám ellenállhatatlanul vonz, s az élet nélküle elképzelhetetlen számomra. 
Senki nem tudja, mi mindent kockáztatott értem. Ijesztő, hogy múltunk sötét árnyai elől nincs menekvés – felfalhatnak minket. Súlyos titkainktól nem szabadulhatunk, mégis megpróbáltunk dacolni a sorssal, és megadtuk magunkat leküzdhetetlen vágyunk elsöprő erejének. 

A Crossfire sorozat harmadik kötete.
2013. június 15., szombat

Fogadjátok sok szeretettel az új rovatom a Szombati Sorozatok-at!
Ebben a rovatban olyan könyvsorozatokat szeretnék nektek bemutatni, melyekkel összehozott a sors az évek alatt. Lesz köztük ismert és kevésbé ismert, de így legalább én is egy kis átfogóbb képet kaptok az általam olvasott sorozatokról.

Nora Roberts: Cordina

Nora Roberts

Nora Roberts
Eredeti nevén: Eleanor Marie Robertson (született: Silver Spring, Maryland, USA, 1950. október 10.) amerikai írónő, akit egy hóvihar tett íróvá.
Négy bátyja van, és ezért jól ismeri a férfiakat. Valósághűen tudja ábrázolni jellemvonásaikat, gondolkodásmódjukat. Katolikus iskolába járt, majd fiatalon, 1968-ban hozzáment Ronald Aufem-Brinke-hez, és a Maryland állambeli Keedysville-be költözött, ahol jogi titkárnőként dolgozott. Második férje, Bruce Wilder, akit akkor ismert meg amikor megbízta őt egy könyvespolc megépítésével. 1985. júliusában házasodtak össze. Első házasságából két gyermek született, mindkettő fiú, második házasságából pedig három.
Karrierjét egy hóviharnak köszönheti: 1979. februárjában egy nagy hóvihar volt Keedysville-ben, ahol az írónő lakott, és mivel a vihar miatt nem tudott kimozdulni otthonából hasznosan akarta tölteni az időt, ezért elkezdett történeteket írni. Ehhez az is hozzájárult, hogy egész életében sokat olvasott, és a családja sem idegenkedett az irodalomtól.

A sorozat

  1. A múlt nyomában (2003)
    A kiváló írónő újabb regényének színhelye Cordina, amely fantázia szülte, apró hercegség a Földközi-tenger partján. Főszereplői az uralkodócsalád tagjai: a megözvegyült herceg és – immár felnőtt – gyermekei. S bár a környezet talán régimódi, egy pillanatra sem érezhetjük, hogy a múltba csöppennénk vissza, mert a regény lapjain nagyon is mai események tárulnak ellénk: cselszövés, zsarolás, emberrablás, menekülés, nyomozás, szerelem, s korunk hercegeinek időszerű problémái. Hiszen nem olyan könnyű valamely kisebb – vagy akár jelentős – állam kiemelkedő személyiségeinek élete az újságírók, fotósok és pletykaéhes olvasók kereszttüzében, miközben az őket is feszítő, évezredek óta mélyen emberi vágyakat kénytelenek alárendelni az ország érdekeinek, rangjukkal járó feladataiknak. E regény hőse Gabriella, aki anyja nyomdokaiba lépve a hercegség első hölgye. Bár szerencsésen kiszabadul a túszejtők fogságából, a megrázkódtatástól elveszíti emlékezetét. Miközben harcol a múltjáért, ott áll előtte a megdicsőült jövő a testőre, Reeve személyében. De vajon átengedheti-e magát a szívében fellángoló érzéseknek? Hogyan lehet egyszerre fiatal szerelmes, és az országért felelős hercegnő? Összeegyeztethető-e a társadalmi szerep szíve leghőbb vágyával, a feleség és anya hivatásának? Erről szól ez a lebilincselően izgalmas történet…
  2. Udvari előadás (2004)
    Eve Hamilton hét évvel ezelőtt ismerkedett meg Cordina uralkodócsaládjával, s amikor meghívást kap, hogy színjátszó csoportjával vendégszerepeljen a miniállamban, boldogan mond igent. Tudja, hogy nem lesz könnyű dolga, ha el akarja fogadtatni az egyéni felfogásban rendezett darabokat a trónörökössel, mégis hajtja a becsvágy. A próbák során valóban kemény szócsatákat vívnak a rideg és megközelíthetetlen Alexander herceggel, ám egy merénylet hirtelen mindent megváltoztat. A férfi, akinek a legjobb barátját ekkor megölik, végül is Eve karjában talál vigaszra…
  3. Hódító herceg (2004)
    Bennett hercegnek, akit nem minden alap nélkül tartanak hírhedt nőcsábásznak, általában nem okoz fejtörést, hogyan hódítson meg egy ifjú hölgyet, ám az új társalkodónő mégis igazi kihívás számára. Lady Hannah Rothchild hűvös, előkelő és rendkívül tartózkodó, és szemlátomást esze ágában sincs holmi könnyű kalandba bocsátkozni a nagy szívtipróval. Bennett herceg nem sejti, hogy ennek komoly oka van: a lány nem mindennapi megbízatással érkezett a miniállamba, Cordinába, és feladata teljesítéséhez nagy összeszedettségre van szüksége. Hannah szívesen álmodozna csókokról, szerelemről, ám ezúttal élet-halál kérdése múlhat rajta…
  4. Rangrejtve (2004)
    Camilla elhallgatta a jóképű, de meglehetősen morcos régész, Delaney Caine elől, hogy ő valójában Cordina hercegnője, aki néhány hét szabadságra szökött a protokoll és a rámenős, szenzációhajhász újságírók elől. Így aztán a férfi nem tudja, kit mentett meg egy viharos éjszakán, ám ösztönei megsúgják, hogy Camilla nem mindennapi nő. Nemcsak kedves, hanem talpraesett és intelligens is, ezért Delaney megkéri, hogy maradjon nála egy ideig, és segítsen neki a munkájában. A hercegnő ezúttal nem hallgat a józan ész parancsára, és igent mond…

A sorozat és Én

Nem titok, hogy én az anyukám könyveit olvasgattam anno, vagyis az akkori választék abból állt, amit Anyu anno saját magának vásárolt. És internet és moly hiányában, illetve hatalmas nagy áruházak hiányában azokat a könyveket vásároltuk, amik a közeli kis könyvesboltba kerültek. Így természetesen a sorozat tagjai is felkerültek a könyvespolcra. De információ híjján elkezdtem olvasni az Udvari előadást. Igen, jól látod, a sorozat második kötetét. Ugyanis fogalmam sem volt arról, hogy ez egy sorozat. Elolvastam és nekem nagyon tetszett az udvari élet, egy kis eldugott ország, ahol még számít az uralkodói cím. Aztán a kezem ügyébe került a Rangrejtve és azt is elkezdtem olvasni. Pár oldal után ismerős helyszínnel és nevekkel találkoztam. Nagyon örültem, hogy újra Cordináról olvasok. Viszont minden információ hiányában később került a kezembe a sorozat harmadik kötete. Ekkor már éreztem, hogy jobb lett volna, ha egy kicsit utánajárok a dolgoknak, mert így egy kicsit elveszti a varázsát, ha tudom, hogy a következő részben mi történik. De végül rettentően örültem, hogy kiolvastam a sorozatot.
Az, hogy ez mégsem igaz, tavaly döbbentem rá, amikor @Kristine-nel a molyon sorozatpolcokat kezdtünk gyártani a Nora Roberts könyvekből. Akkor derült ki, hogy ez négy részes és még egy rész hiányzik a könyvtárunkból. Előbb-utóbb beszerzem és akkor ezt a sorozatot is "kivégzem" ;-)
A sorozatról... egy kis ország uralkodói családjáról szól. Olyan mint három vagy négy Hamupipőke történet a modern korban sok-sok romantikával!

Cordina sorozatom



2013. június 11., kedd


Mi a lényeg?

  • Ragadd meg az aktuális olvasmányod! 
  • Nyisd ki véletlenszerűen. 
  • Ossz meg 2 teaser mondatot az oldalról. 
  • Óvatosan! Spoilert ne tartalmazzon (győződj meg róla, hogy nem tartalmaz-e túl sok információt, mert senkinek nem akarjuk elrontani az olvasás örömét) 
  • Add meg a szerzőt és a könyv címét, hogy mindenki rákereshessen!
További két szomszéd ért oda a dulakodás helyszínére, mielőtt a rendőrök kiszállhattak volna a kocsijukból. Ők aztán szétválasztották Zedet és a másik baltás gyilkost.

Joss Stirling: Lélektársak- Sky

Sorozat: Lélektársak 1#
Kiadó:Manó Könyvek
Oldalak száma: 352
Borító: puhatáblás
ISBN: 9786155220197
Kiadás éve: 2012 
Szállítás: rendelhető
Goodreads: 4,19
Moly: 89,58%
Fordító: Totth Gitta
Ár: 2 990,- Ft
2013. június 9., vasárnap

2012-ben elindult a magyar könyves bloggerek közt egy esemény... 
A tavalyi eseménysorozaton részt vettem, így az alábbi linkre kattintva bele lehet tekinteni

Örömömre szolgál, hogy hagyomány vagy legalábbis sorozat látszik beindulni és így 

2013-ban kezdetét veszi a Könyves Álompasik Párbaja!!!

Hasonlóan a tavalyi évhez idén is jelölésekkel kezdünk, de egy kicsit változnak a szabályok! Ennek értelmében kérlek olvasd el figyelmesen a leírást és a változásokat!!!
Bármilyen kérdés merül fel, bátran tedd fel!

Szabályok! 

Figyelem: tavaly óta módosult!
(A szabályzat el nem olvasása, figyelmetlen elolvasása, illetve meg nem értése, nem mentesít annak betartása, illetve szankcionálása alól)


A tavalyi évhez képest változás:
  • CSAK azokat a karaktereket lehet jelölni, akiknek az elmúlt 1 évben, ergo 2012. június 1 – 2013 június 30 között, akár itthon, akár külföldön megjelent könyvük (újranyomtatás NEM ér) és a karakter relatíve sokat szerepel benne: Az nem érvényes, ha csak megemlítik, vagy egy-két mondat erejéig jelen van!!
  • Felnőtt és Fiatal (YA) karakterek NEM lesznek különszedve!!
  • Mindenki 5 karaktert jelölhet! Se többet, se kevesebbet! 
  • Műfaj megkötés nincs. Jöhet szépirodalom, kortárs, ponyva, sci-fi, fantasy, dráma, thriller, ifjúsági, történelmi, krimi és a többi.
  • Egy karaktert csupán egyszer jelölhettek. Amennyiben ettől eltértek, természetesen érvénytelenek a többi jelölések is.
  • Kérem, hogy mindenki vésse eszébe, csak és kizárólag egyszer adhatjátok le a listátokat, ha többször teszitek, az előző is érvénytelennek számít.
  • A karakter mellett tüntessétek fel a könyv, amennyiben sorozat, úgy annak a címét. Azonos néven több karakter is található, így a félreértések elkerülése végett már az elején tisztázni kell a hovatartozást. Ennek hiányában a szavazat szintén érvénytelen.
    pl.: Day (Marie Lu: Legenda)
  • A jelöléseket a linkre kattintva, KOMMENTBEN adhatjátok le. Szavazok!!!
  • A jelölés csak a nevetekkel (ez lehet becenév, keresztnév) és érvényes e-mail címetekkel ellátva érvényes! 
  • A jelölést július 5-én 23:59-kor zárjuk!
És a legfontosabb szabály, vegyétek figyelembe, hogy ez egy játék és nem vérre megy. Az alpári, obszcén, zavaros, agresszív, fenyegető hangú, mások személyiségi jogait és jó hírnevét sértő és aláásó hozzászólásokat töröljük! Ez a játék szórakozásnak indult és szeretnénk, ha az is maradna. Így szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy ne szidja a másik szavazót/karaktert/könyvet/írót, és a játék szervezőit, segítőit sem. Közvetve vagy közvetlenül is, de mindenki munkát időt és pénzt is ölt abba, hogy ez a játék létrejöhessen. 
A Fordulók időbeosztásának megtekintéséhez kattintsatok IDE !

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum