MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. április 7., hétfő

A Könyvmolyképző jóvoltából hamarosan megjelenik Rachel Hawkins Hex Hall című regénye, a nagysikerű Hex Hall sorozat nyitókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sophie Mercer varázslatos kalandjait!

2014. április 3-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is
Sorozat: Hex Hall #1
Oldalak száma: ?
Borító: puhaborítású/ keménykötésű
ISBN: 9789632454405/ 9789632455440
Megjelenés: 2014 Könyvfesztivál
Fordító: ?
Ár: 2 499,-Ft/ 3 699,-Ft
MFKata: 4,5
Három évvel ezelőtt Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány. Ebből jó pár kalamajka keletkezett. Anyja, aki nincs megáldva boszorkányképességgel, mindenben segíti őt, de csak akkor értekezik Sophie apjával, akit a lány szinte csak fényképről ismer, amikor nagyon szükséges. De amikor Sophie bűbája nagyon rosszul sül el a szalagavató bálon, és túlságosan magára vonja az emberek figyelmét, apja az, aki úgy dönt, büntetést érdemel: ezért a Hex Hallba, egy elzárt nevelőotthonba kerül, mely a rossz útra tért Prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye. 
A hasonszőrű csudabogár-tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhet: három erős, szupermodell-kinézetű ellenség, egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelem, egy ijesztően követő kísértet, és egy szobatárs, akiről kiderül, hogy a suli leggyűlöltebb diákja, és ráadásul vámpír. De a legrosszabb akkor jön, amikor Sophie rádöbben, hogy egy titokzatos ragadozó támadja meg a diákokat, és egyetlen barátja az elsőszámú gyanúsított. 
Egyre több lesz a vérfagyasztó rejtély, és Sophie kénytelen felkészülni a legnagyobb fenyegetésre: egy ősi, titkos társaság egyetlen célja, hogy elpusztítsa a Prodigiumokat – de különösen őt.

Véleményem

Akik kicsit is ismernek tudják, hogy mindenféle paranormális dolog rettentően vonz (vámpírok, angyalok, tündérek, alakváltók stb), de ezek csak az elmúlt pár év szerelemei. A boszorkányság az, ami a gyerekkorom óta elkísér és érdekel minden, ami ezzel kapcsolatos. Ezért amikor a Hex Hall elém került és kiszúrtam a fülszövegben, hogy boszorkány (igen, villogott :P ) tudtam, hogy el kell olvassam.

Az első dolog, amit kiemelnék az az írónő stílusa és Sophie karaktere, mert a szarkasztikus humorától többször hangosan kacagtam és ettől számomra az egész könyv könnyed és gyorsan olvasható volt. 

Persze a történetet se hanyagoljuk el, mert kapunk itt mindenféle finom természetfeletti lényt a boszorkányokon kívül (alakváltókat, tündéreket, vámpírokat). Viszont Sophie Mercer nem akármilyen boszi (nem tudok spoilermentesen erről bővebben) és amikor hasonló boszikkal kerül össze, akkor olyan volt, mint a Bűvölet című film. Nekem ez nagy kedvencem volt és ez a dejavu bizony csak hozzáadott a történethez. Sőt, a történet haladtával egyre többet ismerünk meg a Hekate Hallról és annak múltjáról, valamint egy ősi ellenségről, akitől aztán végig lehet rettegni (L'Occhio di Dio). Viszont ez egy iskola. Ne felejtsük el, hogy a diákok, főleg a természetfeletti lények milyen gonoszak
tudnak lenni, ami jelen esetben sok érdekes oldalt ígér.

Ahogy minden tinédzser és minden iskolai életben itt sem hiányozhat az a jóképű fiú, akiért a fél iskola oda van, népszerű és a jóképű fiút se felejtsük el, aki bizony szépen átforrósítja a lapokat a kezeink között. Komolyan vágytam rá, hogy Sophie és ez a szépfiú (nevezzük nevén a gyereket) Archert összejöjjenek. 
- Archer nem cuki - javított ki. - A kiskutyák cukik meg a kisbabák. ... Archer Cross szívdöglesztő és elképesztően szexi.
Talán ebből is adódik, hogy a végén levontam fél csillagot, mert bizony én egy kicsit több romantikát vártam. Szeretem a cicázást, de ez nekem kevés. Több kell még Archerből. Lehet telhetetlennek nevezni...

Jó kis ifjúsági regény, amelyben van misztikum és természetfeletti lények, mégis olyan elegyben, hogy realisztikus maradjon. Nagyon remélem, hogy a folytatásra nem kell sokat várnunk, mert én már most olvasnám tovább a sorozatot. Ahogy láttam, lesz  még meglepetés ezek után is!




Booktrailer

Az interneten jó pár fanmade trailer található,
de én szeretném nektek megmutatni, hogy szerintem melyik a legjobb

Megtetszett?

Beleolvasok >> 

 A képre kattintva 20% kedvezménnyel előrendelheted!

Nyereményjáték

Miután Sophie kénytelen-kelletlen beköltözik a külvilágtól elzárt Hekate Hall nevelőotthonba, számtalan új dologgal találja szembe magát. Hogy pontosan mik is ezek? Megtudhatod, ha velünk tartasz és részt veszel a játékban. Ha ügyes vagy, és a sors is neked kedvez, akkor megnyerheted a Könyvmolyképző által felajánlott 3 Hex Hall példány egyikét.
  1. Minden blogon találtok egy puzzle-t, amit ha kiraktok, megpillanthatjátok a képet. (Fontos! Soha nem konkrét személyre vagyunk kíváncsiak, mindig gyűjtőnevekre, általános fogalmakra)
  2. Minél többet fejtetek meg, annál nagyobb az esélyetek a nyereményre.
  3. Nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe, hogy szerintetek, mit is ábrázol az adott kép.
provided by flash-gear.com
A puzzle-t ezen a linken is eléritek>>
a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai

04/03 Dreamworld - Boszorkányüldözés 
04/05 Deszy könyvajánlója - Fajhatározó
04/07 MFKata gondolatai - Trailer 
04/09 Kelly & Lupi olvas - Borítók 
04/11 Insane Life - Idézetek 
04/13 Könyvszeretet - A folytatásról
04/14 Függővég - Best of interjú az írónővel 
04/16 Media Addict - Dreamcast
MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum