MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. április 27., vasárnap

Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik L.J.Smith  regénye,
A beavatás, a Secret Circle- Titkos kör sorozat első része.

Cassy Blake és az Egylet tagjainak boszorkányos történetét 2014. április 26-től minden másnap a
Blogturné Klub öt bloggere teszi közzé a véleményét.
Ahogyan azt már megszokhattátok minden állomáson a könyvhöz kapcsolódó érdekességek, idézetek, beleolvasó, interjú és nyereményjáték is található, ahol 3db nyereménykönyv is gazdára talál.

Tartsatok velünk!


Sorozat: Titkos kör #1 
Oldalak száma: 240
Borító: puhaborítású/ keménykötésű
ISBN: 9789633735800/ 9789633735794 
Megjelenés: 2014 Könyvfesztivál
Fordító: ?
Ár: 2 999,-Ft/ 3 999,- Ft 
MFKata: 4
Miután kénytelen volt a napfényes Kaliforniából a borongós New Englandbe költözni, Cassie visszasírja régi életét. Ugyanakkor furcsa kötődést érez egy csapat ijesztő kamaszhoz, akik az iskoláját uralják. Beavatást nyer a New Salemet évszázadok óta uraló boszorkányok rendjébe, bekerül a Titkos Körbe, amely egyszerre jelent mámorító izgalmat és halálos veszélyt. Ám amikor beleszeret a titokzatos és érdekes Adambe, Cassie-nek döntenie kell, hogy ellenáll-e a kísértésnek, vagy szembeszáll a sötét erőkkel, hogy megkapja, amit akar – még ha ez azt is jelenti, hogy elég egyetlen rossz döntés, és utolérheti a vég.

Véleményem

Lisa Jane Smith A vámpírnaplók című sorozatáról ismert, melyből világszerte híres tv sorozat is készült. Én azon kis létszámú csoportba tartozom, akik bár a TV sorozatért oda vannak, a könyveket nem olvastam.
Úgy gondolom ez most az előnyömre válik, mert mindenféle előítélet nélkül kezdhettem el az új sorozatát, melyből szintén készült TV sorozat, de sajnos tiszavirág életű lett.
Régen rengeteg boszorkányos és WICCA könyvet bújtam és nagyon szeretem az ilyen Salem-i boszorkányos fikciókat, amiktől úgy érzem, hogy akár valóságban is létezhetnek boszorkányok, varázslás és mágia. Bár valószínűleg az efféle előolvasmányaim miatt éreztem pár apró bakit a történetben, de úgy érzem, hogy a fontosabb részekre nagyszerű részletességgel figyelt oda az írónő.
Például a rituálé aprólékossága, a gyógynövények hatásai és még a kristályok (melyről lentebb olvashattok részletesen) jelentései, hatásai voltak számomra rendkívül érdekesek.

Cassie az elején elég tipikus és félénk lánykának bizonyul. Érezhető egy kis javulás a könyv második felére, de bevallom, hogy a Diana-hoz fűződő barátsága már az elejétől kezdve gyanús. Illetve elég zavaró, hogy Diana külsejéről többször túl sok részletbe menő leírást kapunk, míg Cassie külsejére nem is emlékszem.


A fél könyvet izgultam végig azon, hogy ki ez a rejtélyes Cape Cod-i srác. Persze a könyv haladtával egyre erőteljesebb balsejtelmem látszott beigazolódni, de akkor is számomra pozitívum volt. Ez persze úgy lehetséges, hogy a fülszöveget nem olvasom el, mert ez most eléggé spoileres. Persze a végkifejletnek nem örülök, de be kell valljam, hogy már bánom, hogy nem hoztam el a Könyvfesztről a második részt.


A kirakós darabja az orrom előtt voltak. Csak nem akartam összerakni a képet.
De nem gond, mert amennyire könnyen olvasható, kikapcsoló történet, máris tudom, hogy ez a könyv a nyaralós utazótáskámban várja a folytatást!

Kristályok

Az alábbiakban a könyvekben említett kristályokról gyűjtöttem ki a leírást.
Az ősi kultúrák kezdettől fogva használtak drágaköveket… de nem mindig jóra. Az a baj, hogy a kristályok csak annyira jók, amennyire az őket felhasználó személy. Energiát tárolnak, és segítségükkel az Erőkhöz lehet folyamodni, de kizárólag akkor, ha az illetőnek van hozzá tehetsége


Ametiszt - lila színű. megnyugtató és kiegyensúlyozó hatású. Rózsakvarccal együtt viselve vonzza a szerelmet.Citrin - a színe sárga, és jót tesz az erőnlétnek, növeli az energiát és az
állóképességet

Csillagrubin - Nagyon gyorsan képes felkorbácsolni a szenvedélyt… vagy az indulatokat.Jáde - világoszöld, békés, nyugtató hatású. Élesíti az elmét, segíti a tisztánlátást.


Kalcedon - Az egyik oldala durva és szürke volt, tele csigaházakat idéző, apró, fekete csavarvonalakkal. A másik oldalán halványkék erezet játszott a szürkeségen, a felülete kristályos volt. Védelmező hatása van: megóvhat a zord világtól.

Karneol - narancssárga és nagyon izgató hatású, ha helytelenül használják, túlságosan felizgathat másokat.
Megtetszett?

Beleolvasok>> 

A képre kattintva előrendelheted!


Nyereményjáték

Aki egy varázskör tagja, annak a mindennapi élet rutinjához tartozik a varázslás, a különböző varázsigék és varázstárgyak begyűjtése. De mire van szükségünk ahhoz, hogy egy Kör tagja lehessünk? A turné minden állomásán elrejtettünk egy-egy “hozzávalót”, melyet a bejegyzésben más színnel kiemelt betűkből kell összeraknotok. 

A nyeremény ezúttal sem marad el! A játék végén kisorsolunk egy-egy példányt a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott 3 darab Titkos kör - A beavatás könyv egyikéből.
A kiadó csak Magyarország területére postáz!
a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai


04/26 Dreamworld - Salemi boszorkányok
04/27 MFKata gondolatai - Idézetek
04/28 Kelly Lupi olvas - A tévésorozat karakterei
04/29 Insane Life - Borítók
04/30 Media Addict - A sorozatról és, hogy miért kaszálták el


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum