MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. április 18., szombat

Az élet néha váratlan fordulatot vesz, és olyasmivel kell szembenéznünk,
amire a legvadabb álmaimban sem gondoltunk volna.
Pont ilyen meglepetések érik az Amikor megismertelek főszereplőjét, Jasmine-t.
De hogy pontosan mi is történik vele, azt megtudhatjátok blogturnékból.
Április 10-től öt állomáson keresztül foglalkozunk a könyvvel,
és ha ügyesek vagytok, akár meg is nyerhetitek!


Sorozat: -

Besorolás: felnőtt, romantikus

Oldalak száma: 352

Fordító: Szeiberth Ádám

ISBN: 9789632934112

Várható megjelenés: 
2015. március 31.

Eredeti ár: 3 490,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Jasmine két dologhoz ért: profi üzletasszony és odaadó testvér. Ám amikor váratlanul elveszíti a munkáját, törékeny nővére pedig kezdi önállóan bontogatni a szárnyait, rá kell ébrednie, hogy nem tudja, merre halad az élete. 
Álmatlan éjszakáin az ablakból figyeli a szomszéd sztár-DJ és családapa részeg randalírozását: Matt is munkanélkülivé vált, amikor a talkshow-jában egy szilveszteri pajzán tréfa nem úgy sült el, ahogy tervezte. 
Jasmine-nak minden oka megvan rá, hogy utálja Mattet, és úgy tűnik, az érzés kölcsönös, a két ember útjai azonban visszavonhatatlanul keresztezték egymást. Az évszakok múlásával pedig nem csak a kertészkedésbe temetkező Jasmine udvara lesz egyre pompázatosabb: egy valószerűtlen barátság és egy bimbózó szerelem is bekopogtat hősnőnk ajtaján. 
Cecelia Ahern legújabb története elgondolkodtató, bájos és felemelő, megnevettet és könnyekre fakaszt, és legfőképp emlékeztet minket arra, hogy az életet élni érdemes.

Véleményem

Cecilia Ahernről anyukám mesélt, így a palettámra szép lassan kúsztak fel a könyvei, míg pár hete elolvastam az egyik könyvét, az Ahol a szivárvány véget ér (a napokban érkezik a post). Nagy kedvenc lett, így jött az elhatározás, hogy több Ahern könyvet kell megismernem.
Ezt is tegnap lett volna a legjobb megcsinálni, mint minden mást. Vagy ha tegnap nem sikerült, akkor most.
Fülszöveget nem olvasok, így az előző könyvből és persze a rózsazsín borítóból kiindulva én vártam egy cukormázas, kellemes lágy lovestory-t. 
Nos, ez a könyv pont nem az! Ez nem egyszerű szerelmi történet, talán nem is nevezném annak. Inkább egy nagyon különleges barátság története, illetve egy útról szól, hogyan találja meg önmagát Jasmine. Persze nem hiányozhat a szerelem sem, de a könyvben többféle fontos érzelem egyenlő arányban képviseltetik.

Testvéri szeretet
Jasmine nővére Down-kóros és ez kihívás mindenki számára, de Heather nagyszerű lány: önálló, dolgozik és lassan saját kapcsolata is lesz. Érdekes volt megismerni a betegséget erről az oldalról és szépen végigkísérni a testvérek kapcsolatát ebben az évben. Velük együtt rádöbbenni arra, hogy végülis nem Heather az, aki a másik segítségére szorul...

Szülői kapcsolat
Úgy érzem, hogy Jasmine kertészszabija során a legnehezebben az apjával való kapcsolatát tudta kezelni. Az évek során felgyülemlett keserű érzelmek és félreértések, illetve a túl sok szabadidő csak felnagyolta a kettejük közti távolságot. Nehezen tudta kezelni ezeket az érzéseket a túl nagy szabadidőben, és ehhez fel is kellett nőnie. Most már nem volt a munkája, amibe elmenekülhetett.

Szerelem 
Egy igazi romantikus kapcsolat nem lenne az igazi szerelem nélkül. De már említettem, nem ez kapja a fő hangsúlyt. Ahogyan az életben sem. Persze kell benne lennie, de a boldogság kulcsa nem csak ettől függ. Nagyon tetszett, hogy például sokáig nem tudtam, hogy ki lesz az igazi Jasmine számára. De nem volt szerelmi háromszög és a szerelem sem úgy jött, hogy Jasmine ránézett az egyik férfira és máris minden rózsaszín köd. Szép lassan alakult ki, de annál csodálatosabban! 

Barátság
Ez egy olyan érdekes barátság, amit a közös rossz élménye hozott össze, a közös fájdalom és sértettség. Hisz Jasmin és Matt problémája azonos tőről fakad (mindkettejük kertészszabit kaptak), így megérthették egymás problémáját. Kimondatlanul is egymás mellé állnak, és még a piszkálódás és durva sértegetések sem tántorítják el őket egymástól. Néha a gyűlölet szüli a legjobb barátokat (az én legjobb barátnőmmel is úgy utáltuk egymást)! Talán pont azért, mert nem kerteltek egymásnak, hanem kíméletlenül egymás szemébe vágták az igazságot. Ahogyan azt az igaz barátok teszik.

...rólad és rólam szól ez a történet, az évszakok váltakozásától kísért bukásunkról és felemelkedésünkről, meg arról, hogy mi történt, amikor mindkettőnk előtt bezárult egy-egy ajtó.

Nagyon tetszett a "jelek és szimbólumok" használata a könyvben. Ahogyan az évszakok váltakoznak, ahogy az érzelmek is és valljuk be, hogy minden évszakban alapból más érzelmi tónusban élünk. Vagy a kert. A kert, ami szerintem Jasmine lelkivilágát tükrözi, ahogy segít a gyógyulásban. A lélek is egy kert, ami ha szépen van gondozva, meghálálja és gyönyörűen virágzik. 


Kinek ajánlanám? Bárkinek, aki épp egy picit filozofikus hangulatban van. Vagy amikor úgy érzed, hogy semerre sem visz a sorsod, amikor alkotói válságban vagy vagy úgy érzed, hogy változásra van szükséged. Hiszem, hogy a sorok között más is megtalálja a nagyszerű tanácsokat/bölcsességeket, miközben egy kellemes humorú történetet olvas arról, hogyan találja meg önmagát Jasmine.

...soha nem állunk meg igazán, hogy az utazásunknak soha nincs vége, mert élünk-virulunk tovább – mint a hernyó, amely már azt hitte, itt a világvége, amikor egyszer csak pillangó lett belőle.


Jázmin virág, amiről Jasmine kapta a nevét

A sokvirágú jázmin (Jasminum polyanthum) bájos, hófehér, csillag alakú virágokat hozó kúszónövény, az alakja rendkívül jól alakítható és a gondozása is egyszerű.

A sokvirágú jázmin vagy kínai jázmin (Jasminum polyanthum)Ázsiából, azon belül is Nyugat-és Dél-
Kína területeiről származik. Rendkívül erős és gyors növekedésű kúszónövény, ami hazánkban népszerű szobanövénynek számít. A hosszú, vékony gyorsan növő szárain, amik egy év alatt akár 2 métert is nőhetnek, sötétzöld leveleket növeszt, melyek rendszerint 7 csúcsos levélkéből állnak. Hófehér, bódító illatú virágai a száron csoportosan helyezkednek el, amik rózsaszín bimbókból fejlődnek ki. Megfelelő körülmények és gondozás esetén januártól egészen a tavasz végéig – nyár elejéig díszíthetik és illatosíthatják otthonainkat virágaikkal. A sokvirágú jázmin már fiatal növényként is bőségesen virágzik, így nem éveket várnunk csodás virágzuhatagaira. Hosszú szárait futtathatjuk rácsra, drótkarikára vagy egyéb támasztékra, melyek segítségével egyedi formájúra alakíthatjuk jázminunkat, de függőkosárban vagy magasabb virágtartón tartva is csodálatos látványt nyújtanak lecsüngő szárai és szép fehér virágai.

Játsszunk!!!

Minden blogon találtok egy-egy idézetet, amelyek Cecilia Ahern különböző könyveiből származnak.
A ti feladatok megmondani, hogy melyik ez a könyv.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. 
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Rájöttem, hogy az otthon nem egy hely, hanem egy érzés.

A blogturné


04.12. - Angelika blogja
04.14. - Zakkant olvas
04.16. - Dreamworld
04.18. - MFKata gondolatai

1 megjegyzés:

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum