MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. április 28., kedd
A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából megjelent Benina legújabb regénye, a Rekviem a szivárványodért, ami a Tükör című sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy halálon túli világba kalauzol, hogy bemutassa Neszta és Damien szerelmének hátborzongató történetét!
2015. április 26-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Tükör #1

Besorolás: angyal, szellemekYA

Oldalak száma: ???

ISBN: 9789632454771

Illusztrálta: Benina

Megjelenés: 
2015. könyvfesztivál

Eredeti ár: 2 799,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Előbb légy halott, hogy aztán élhess! 
Neszta életvidám, ambiciózus, szerelmes… 
… és halott. 
Nem képes alakot ölteni. 
Egyetlen ember hallja. 
Egyetlen ember látja. 
Egyetlen ember érzi, amit ő.
Vőlegénye, a hajdani FBI-nyomozó, mára tanácsadó Damien Corner egy Tükrön keresztül képes kommunikálni a lánnyal, aki először semmire nem emlékszik az életéből. Damien kétségbeesett nyomozásba kezd – segítségére van Neszta húga, az autista Zorka. 
A nővérek a közöttük feszülő, erős lelki kapocsnak köszönhetően érzelmi-szimbiózisba kerülnek. Neszta emlékei lassan térnek vissza, pedig sietnie kell, mielőtt az Árvák megkaparintják a lelkét. A Tükörben csak magára számíthat, és Hollóra, a különös, kalapos fickóra.
Damien számára mindenki potenciális gyanúsított, minden árnyékban támadás rejtőzhet, 
minden eltelt pillanattal közelebb kerül a paranoiához. Míg Neszta önmagának egyre halványuló másaként tengődik a Tükörben. 
Neszta és Damien szerelmének hátborzongató története. 
A Tükör fordulatos, halálon túli világba kalauzol, és ha elkezded olvasni, többé már nem ereszt.

Véleményem

Beninának csak az első könyvét olvastam, ami nagyon tetszett (jó szokásomhoz híven itt is csak halogatom a folytatásokat). A Tükör, akarom mondani a Rekviem a szivárványodért megjelenésére viszont olyan régóta várok, hogy ezt nem akartam már tovább húzni. Az könyv után pedig kénytelen voltam a nagy nyári tervek közé beiktatni egy Benina-hetet ;-)

A történetet először Damien szemszögéből ismerjük meg, aztán minden fejezetben más és más szemszögből olvashatjuk tovább a történetet. Annál inkább csigázott minden ilyen fejezetváltás, mert többször előfordult, hogy a legjobb résznél zárt az írónő. Mint a TV-ben, a legjobb résznél jön a reklám :P A különbség annyi, hogy az unalmas reklám helyett egy újabb fejezet jön, egy újabb kirakós darabka.

Damien és Merlin
Ezek az apró darabkák, amivel a világot szép lassan megismerjük, valamint a nyomozás a gyilkosság után olyan, mint egy hatalmas puzzle. Számomra ezek sokkal összetettebb képet adtak a cselekményről és a szereplőkről is. Bár bevallom, hogy megijedtem, hogy ellőtte az írónő az összes izgalmas pillanatot, amikor a könyv közepe felé megtudjuk a gyilkos kilétét, de tévedtem. A sztori akkor indul be igazán!

Külön piros pont, ahogy a történetbe beleszőtte kis hazánkat. Az elején nem esett le, hogy ez a pici és különleges ország a miénk, de a "Sziget" után biztos voltam benne. Úgy érzem még akad kis hazánknak szerepe a továbbiakban is.

Neszta karaktere rendkívül érdekes és ahhoz képest, hogy az elején úgy véltem, hogy egy kedves, csendes, de talpraesett nő, a végén kiderül, hogy szinte a legtöbb titkot ő rejti. Persze rajta kívül szinte mindenkinek vannak titkai és okoznak meglepetéseket, de a kellemes csalódást ő okozta. Sőt, nagyon kíváncsi lettem, hogy a következő részben merre terelődik az élete.
Az egész életemből egyedül Damien Cornerre emlékeztem.
Damienben az egyetlen bajom az, hogy a végén kicsit több vadságot vártam tőle. Azok alapján, amit megtudtunk róla, hogy heves természetű és rendkívüli energiákkal rendelkezik, kicsit meglepődtem, hogy a végén mennyire képes türtőztetni magát. Bár lehet, csak én vagyok túl véreskezű, mindenesetre, figyelemmel fogom kísérni ennek a szépfiúnak az életét!

Az én abszolút kis kedvencem Zorka. Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy ő nem az, aminek látszik, aztán mégis meglepett rendesen. Elképesztett az a testvéri kapocs, ami Neszta és közte van. Aztán, amikor végre minden apró mozzanat a helyére kerül, akkor lepődtem meg igazán ;-) 
Azért születtem elsőként, hogy megóvjalak… akár a síron túlról is. Ez az idősebb testvérek kiváltsága.
Attól függetlenül, hogy volt egy-két pillanat, amivel nem értettem egyet, alig várom a folytatást, főleg az utolsó mondat után. Azonnal olvasnám... 

Nagyszerű bevezetője a sorozatnak és nagyon remélem, hogy nem kell rá olyan sokat várnunk ;-)
Bátran ajánlom azoknak, akik szeretik a paranormális történeteket, főleg ha az egy izgalmas és nyomozós szállal van feltunningolva!
Az angyali lét összes szabályzatát megszegtem… újra. De hát nem ez a csodálatos az elkárhozottságban? Ha egyszer átléptél egy határt, többé nem fordulhatsz vissza.
A regény borítója szimbolikus tartalommal rendelkezik, mivel a pillangók sok egyéb mellett a lélek fejlődését, és a halálból kialakuló életet is jelképezik. Így hát mostani játékunk során a lepkék lesznek a főszereplők.

Minden állomáson találtok egy kérdést, és három válaszlehetőséget. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes megoldást vagy annak betűjelét beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe, majd ezt megismételni az összes állomáson, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a kiadó által felajánlott regények egyikét.

Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Mit szimbolizál a japánoknál a pillangó?
A) szabadságot
B) változékonyságot
C) fiatalságot


A blogturné állomásai

04/28 MFKata gondolatai
05/01 Bibliotheca Fummie
05/04 Insane Life
05/07 Kelly & Lupi olvas
05/10 Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum