MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. április 15., szerda

A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik 
Wendy Higgins Angyali győzelem című regénye, 
mely az Angyali gonosz trilógia zárókötete. 
Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere bemutatja 
az Óriások és hercegek végső, epikus összecsapását.

2015. április 14-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, 
illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, 
ha velünk tartotok. 
Érdemes követni a turnét, 
ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, 
de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Angyali gonosz #3

Besorolás: angyal, démon, YA

Oldalak száma: 392

ISBN: 9789632616193

Fordító: Béresi Csilla

Várható megjelenés: 
2015. április 23.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Eljött az idő a leszámolásra. A jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. És ahogy minden háború, ez is áldozatokkal jár.
A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat.
A sorozat legérzékibb és legpörgősebb kötete újra összegyűjti az óriásokat, hogy kivívják szabadságukat

Véleményem

Így a harmadik rész tájékán szerintem senkinek nem kell bemutatnom az Angyali gonosz sorozatot és persze Kaidan Rowet, ezt a kék szemű démoni dobost, aki bármerre jár összetört lányszíveket hagy maga után!

Nos elérkezett az a keserédes pillanat is, hogy ennek a sorozatnak a zárókötetét olvassuk.

Ebből kiindulva szeretném felhívni a figyelmet, hogy azok számára, akik nem olvasták az előzményeket, azoknak ez a bejegyzés spoilert tartalmazhat.

Kaidan
A történet ott folytatódik ahol abbahagytuk, sőt az egész könyvön érezhető, hogy valami nagy dolog
van készülőben. Minden egyes oldallal egyre közelebb kerülünk az elkerülhetetlenhez, hogy Anna kiléte felfedődik. Most már szépen kirajzolódik Belial munkássága és egyre több óriás csatlakozik Annához, hogy a próféciát be tudja teljesíteni.

Az egyik kedvenc részem az, amikor mindenki egybegyűlik Patti házában, hogy még egyszer utoljára együtt lehessenek. Akkor éreztem, hogy az óriások most már nemcsak csapattá, hanem jóbarátokká és majdnem családdá kovácsolódnak. Hangulatos, humoros és bájos egyben. Persze csak az elején…

Azon a megoldáson, ami által kijátszhatóvá válik a hercegek feladata, meglepődtem. Nem is értem, hogy ez eddig miért nem jutott az eszembe. A kivitelezésnél tessék felkészülni, hogy jó pár perzselő szenvedéllyel átitatott oldal következik és tudom, hogy ezek után nagyon sokan a szeretnének majd a Grand Canyonhoz elutazni. 

Anna Whitt 
Ellenben senki ne gondolja, hogy az írónő az első részben minden kártyáját kijátszotta. Nagy tévedés lenne, hisz tartogat még bőven izgalmat és meglepetést ez a kötet is.
Számomra a legmegdöbbentőbb Marna esete. Próbálok spoilermentes maradni, de az ő része/története bizony szó szerint lesokkolt. Sokáig nem is értettem, hogy miért teszi ezt vele/velünk az írónő? De más csapások és veszteségek is érkeznek és rá kellett döbbennem, hogy bármennyire is fájdalmas, de ennek így kell történnie.

Az Epilógus... szerintem nincs epilógus nélkül jó lezárás. Nekem szükségem van rá (anno a Harry Potterben is odavoltam és vissza, hogy olvashattam arról, hogyan tér vissza a felnőtt Harry a gyerekeivel a 9 és ¾ik vágányra). Az Angyali gonosz sorozata sem marad epilógus nélkül, ráadásul olyan, ami mosolyt csal az arcodra, még akkor is, ha a meghatódottságtól potyognak a könnyeid.

De senki ne keseredjen el, hamarosan érkezik a Kaidan szemszög is!!!


Grand Canyon

A Grand Canyon ("Nagy szurdok") a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok az Egyesült Államok Arizona államában. A Grand Canyont a Colorado folyó valószínűleg 17 millió év alatt hozta létre, 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 29 km-ig terjed, mélysége 1200 és 1800 méter közötti (legmélyebb pontja 1829 méter).

A Grand Canyon egy színes lépcsőzetes felépítésű szakadék Észak-Arizonában, a kanyon a világ hét természetes csodáinak egyike. A szakadékvölgy alján a Colorado folyó 1,7 milliárd éves kőzetbe vájta medrét. A felsőbb rétegeket mészkő, homokkő, pala és gránit alkotja, ez színes mintázatot ad a meredek oldalfalaknak. A sivatagosmeleg és száraz környezet hatására a falak meredeksége megmaradt, és nem lankásodott el. Évente kb. 5 millió turistát vonz a vadregényes természeti ritkaság.

A park déli része egész évben, az északi május közepe és október között látogatható. A meredek ösvényeken le is lehet jutni a folyóig, ahol nyáron akár 40 Celsius fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Kényelmes tempóban egy-egy napba is telik a le- és feljutás.
látkép a Bright Angel ösvényről

A kanyon egy része ma is a hualapai indiánok felügyelete alá tartozik, akik a meredek falakba vájt barlangokban laknak.

Az első európaiak, akik látták, a spanyol hódítok voltak 1540-ben. Az első expedíciót John Wesley Powel vezette 1893-ban, aki részletesen felderítette, és a Colorado vad zuhatagain le is hajózott. Úti beszámolója nyomán vált népszerű turistacélponttá a szurdok. Különösen kedvelik a vadevezősök, akik vadvízi túrákat szerveznek ide. 2007-ben különleges látványossággal bővült a park: a Skywalk (Égi séta) egy kilátó a folyó felett 1200 méter magasan, a peremtől húsz méterig nyúlik ki, alja és falai üvegből vannak.

Forrás

Játsszunk!!!

Mostani játékunk során úgy döntöttünk, nem térünk el az Angyali gonosz sorozat turnéinak megszokott, keresztrejtvényes feladványaitól, így ezúttal is némi agytornára lesz szükségetek ahhoz, hogy megnyerhessétek a kiadó által felajánlott 3 darab Angyali leszámolás c. regény egyikét.
Méghozzá nem is akármilyen agytornára! Az egész sorozatot érintő kérdésekkel találkozhattok az egyes állomásokon. De pánikra semmi ok, ha emlékeitek kicsit megkoptak volna, a korábbi turnéinkon megtaláljátok a válaszok zömét. 
10+1 kérdés nem állhat Kaidan és közétek!

Feladat:
  1. Az állomásokon található kérdések megfejtését írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe. 
  2. Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
  3. A keresztrejtvény főmegfejtését írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába.
  4. Csak az vesz részt a sorsoláson, aki mind a 10 kérdést, plusz a főmegfejtést is megcsinálja!
  5. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!

2. Hol volt a hercegek (és az óriások) csúcstalálkozója?


A blogturné

04/15 MFKata gondolatai
04/21 CBooks

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum