MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. június 2., kedd

Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából a Luxen sorozat befejező kötete, az Opposition - Ellenállás. Végre megtudhatjuk mi lesz Katy és Daemon sorsa. Vajon elég erős a szerelmük ahhoz, hogy minden fájdalmon és nehézségen túljussanak?


Szerző: Jennifer L. Armentrout

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

SorozatLuxen #5

Besorolás: földönkívüliekYA

Oldalak száma: 384

ISBN: 9789633993569

Fordító: Miks-Rédai Viktória

Megjelenés: 
2015. június 4.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott.
Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiirtanak a Földön. Azonban a jó és rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé – válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószerűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót. Azonban amikor már lehetetlen eldönteni, ki van mellettük és ki ellenük, a világ összeomlik körülöttük. Talán fel kell áldozniuk mindent, a legdrágább kincsüket is, hogy a barátaik és az emberiség fennmaradását biztosíthassák…
A Földön háború dúl. És akármi lesz a vége, az életben maradottak számára a jövőben minden megváltozik.

Véleményem

Szerintem senkinek nem kell bemutatnom a Luxen sorozatot. Ha mégis, akkor íme a blogra felkerült vélemények a sorozat előző köteteiről>>

Egy biztos, hogy én bizony keserű szájízzel vártam ezt a részt. Attól függetlenül, hogy az előző rész is brutális függővéggel zárult, mégiscsak ez a sorozat zárókötete. Szerettem volna nagyon-nagyon lassan olvasni a könyvet és minél tovább húzni, de nem lehet. Próbáljátok majd ki ti is, kíváncsi vagyok, hogy kinek meddig sikerül ;-)

Szóval, minden pontosan ott folytatódik, ahol abbahagytuk. A gyomorgörcs és az emelkedett adrenalinszint az első oldalakon azonnal visszatér és bizony kitart a végéig. A Luxenek okoznak nekünk némi izgalmat. Befejező rész ide- vagy oda, bizony ebből a részből sem hiányzik a fordulat és meglepetés. Persze, hogy ne maradjon ki senki sem a buliból, bizony az arumok is okoznak egy-két fejtörést. Lesz itt felfordulás a javából, de többet nem mondhatok! ;-)

Egyszer beszélgettem Toffyval a luxenekről és akkor azt mondta, hogy várjam ki a végét, fogom én még azt a gonosz Huntert is kedvelni…
Micsoda? Bolond beszéd!!! Pedig eljött ez az idő is ;-) Alig várom, hogy a kezeim közé kerüljön magyarul az Obsession (mert bízzunk benne, hogy jön, ugye kedves Kiadó?) és olvassam az ő történetét is. 

A humor és a célzások különböző filmekre, könyvekre most sem maradt el. Két kedvencemet most is megtalálta az írónő, meg kell mutassam nektek…
– Most jó hasznát vehetnénk a Bosszúállóknak.
– A francokat. Ide már Loki kell – morogta Daemon.
Nagyjából egy órája azon marakodtak, hogy a The Walking Deadben Shane jobb apa lett volna-e Ricknél. Daemon valamiképpen eljutott odáig, hogy úgy érveljen: a kormányzó még a szociopata tendenciáival együtt is jobb lett volna. Az, hogy Archer még sosem evett az Olive Gardenben, viszont ismerte a zombisorozatot, teljesen elképesztett.
És egy ráadás, bár ez nem film…
- A belső könyvrajongód több oldalasat fog élvezni.
Az öt rész története alatt elég sok idő eltelik és a szereplőkkel rengeteg dolog történik és óhatatlan, hogy változzanak és persze, hogy felnőtté váljanak. Furcsa sorozat ez, hisz egy YA könyvvel indítottunk és bizony egy NA kötettel zártunk. 
Katy és Daemon is idősebbek lettek és a kapcsolatuk is fejlődött. Tinédzserekből felnőttek lett és természetesen a testiség is erősödött kettejük közt. Ebben a kötetben ez domináns, de én örültem, hogy az írónő ezt bevállalta. Mert azért valljuk be, két 18-19 éves között „az” ne lenne elfogadott? Dehogynem. 

Daemon természetesen elnyerte az örökös háremtag címet, ez nem volt kérdés. Ki tud ellenállni ennek a fickónak? A beszólásainak? A cicázásának? A ceruzával való böködésének? 
Veled bármiben benne vagyok, Daemon Black.
A könyv végén mégis megmaradt a keserédes érzés. Mert nagyon fognak hiányozni a szereplők, a világuk. Úgy érzem, hogy Jennifer megalkotta számomra a tökéletes sorozatot. 5 részen keresztül tudta fenntartani az érdeklődésem, sőt minden résszel jól meg is kínzott- de a végén úgy csuktam be mindegyik könyvet, hogy igen. Így kell ezt csinálni. 


Jennifer L. Armentrout, köszönöm ezt a csodálatos luxen-élményt! 


És minden Daemonnal és velem ér véget!

Fanmade booktrailerek


Játsszunk!

A mostani turnéban rendhagyó módon nem egy, hanem két játékban vehettek részt. Mivel ez egy sorozat zárókötete, ezért ismeritek már a történetet, világot és a karaktereket. 

Első játékban idézetek alapján kell kitalálnotok, melyik könyvből származik a részlet és beírni a Rafflecopterbe. (Az idézetes játékban résztvevők között két nyertest sorsolunk ki.)

Második játék már nehezebb. No, de ne ijedjetek meg! - A feladatotok, hogy fanartot vagy valami a könyvhöz kapcsolható alkotást küldjetek el nekünk a Rafflecopteren keresztül vagy emailben (blogturneklub kukac gmail.com - tárgy: Daemon invázió ) Ez lehet rajz, festmény, digitális vagy kézi, kollázs, varrt, újságkivágás, videó, kedvenc idézet kreatív felhasználása stb. Magyarán bármi, csak a fantáziátokat engedjétek szárnyallni! (A játékban egy nyertest sorsolunk ki. Kész műveket feltöltjük a Facebookra, egy mappában összegyűjtjük őket. Határidő: Június 5. éjfél )

Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



Tudják, a háború az, amikor két fél küzd egymással, még ha nem is egyenlő erőkkel, de legalább mindkettő bevisz pár ütést. Amit Részleges Háborúnak nevezünk, nem más, mint hogy az emberiséget kirabolták egy sikátorban.


A blogturné állomásai


05.23. - Media Addict
05.25. - Deszy könyvajánlója
05.27. - Angelika blogja
05.29. - Kelly Lupi olvas
05.31. - Dreamworld - Borítók
06.02. - MFKata gondolatai
06.04. - Insane Life

3 megjegyzés:

  1. Szia! A white hot kiss megfog jelenni magyarul? Es ha igen, mikor?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Egyenlőre nincs róla információm.
      De kövesd a Facebook oldalam, mert ha bármilyen információ a fülembe jut, akkor azt postolni fogom ;-)

      Törlés
  2. Szia! Nem rég fejeztem be az egesz sorozatot , de egyszeruen a vegen amire Katy ra mondja hogy "Veled barmiben benne vagyok DB" nem emlekszem mi volt akerdes anno azon a papiron es hiaba kerestem a kotetekbe nem talaltam meg jelenleg pedig nem szeretnem ujraolvasni a sorozatot. Te nemtudod nekem megmondani hogy mire is volt ez a valasz?:)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum