MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. június 26., péntek


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Colleen Hoover legújabb regénye, a Losing Hope - Reményvesztett, mely a Reménytelen című sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a Reménytelenből már jól ismert történetet, ezúttal Holder szemszögéből.

2015. június 18-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Szerző: Colleen Hoover

Kiadói sorozat: Rubin Pöttyös

SorozatReménytelen #2


Oldalak száma: 376

ISBN: 9789633993569

Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Megjelenés: 
2015. június 4.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Colleen Hoover, New York Times sikerlistás szerző valósággal megbabonázta olvasóit a Hopeless-szel. A történet egy hányatott sorsú lányról, Skyról szól, aki összetalálkozik rég elvesztett gyermekkori barátjával, Dean Holderrel. A fiú segít a sokkoló családi múlt feltárásában, így Sky végre elcsitíthatja magában a mély sebet hagyó emlékeket és érzéseket.
A Hopeless Sky szemszögéből mutatta be az eseményeket, a Losing Hopepedig bepillantást enged Dean Holder történetébe, akit régóta kísért a kislány elvesztése. Úgy érzi, kudarcot vallott, amiért nem tudta őt megmenteni. Holder életét beárnyékolja a megbánás és a bűntudat. Sohasem hagyott fel Sky keresésével, mert úgy érzi: ha megtalálná, tovább tudna lépni végre. Arra viszont nem számított, hogy a találkozás pillanata még kínzóbb fájdalmat hoz.
Holder a Losing Hope-ban meséli el, hogy a tizenhárom évvel korábbi események miként hatottak az ő és családja életére, s hogyan lett magányos küldetés számára a lány megmentése. A végleges gyógyulást azonban csak a Sky iránt érzett szerelem hozhatja el…

Véleményem

Colleen Hoover Reménytelen című könyvéről az „elfogult” véleményemet olvasva nem meglepő, hogy szinte azonnal lecsaptam a Holder szemszögéből írt történetre. 

A könyv olvasása közben jöttem rá, hogy nincs is jobb annál, mint a kedvenc könyvedet másik szemszögből olvasni. Ráadásul ha eltelik egy kevés idő a két könyv olvasása között, akkor az apró részletek a múltba vesznek. Persze a történetet és a lényeget nem felejted el, csak amikor olvasod az új szemszöget, akkor ugranak be apró mozdulatok és érzések, amitől az előző könyv újraelevenedik. Mintha újraolvasnád és mégsem. Mert bizonyos dolgok most nyernek értelmet.

Vegyük csak például Holder nemcsókját, emlékeztek még rá? 
Mert azt akarom, hogy a te első csókod legyen a legszenzációsabb az első csókok történetében. 
Amikor az ajkam hozzáér majd a tiédhez, az lesz életed első csókja. Ha eddig nem éreztél semmit, akkor nem is volt igazi. Bocs, de olyasmit tervezek, amihez foghatót eddig még nem éltél át. 
A csók, amit az első részben annyira sokáig húzott és amivel az én szívem is meghódította. Most új megvilágításban, teljesen új értelmet nyert. És ez egy cseppet sem jelenti, hogy a srácot kevésbé kedvelném érte, sőt! 
Nem akarom, hogy semmit se érezzen, amikor megcsókolom. Azt akarom, hogy mindent érezzen. 
És ha már idézgetek, imádom, hogy a kedvenc idézeteim újra olvasom. 
De térjünk vissza az új értelmekre, mint például amikor Sky felolvas Holdernek és most végre megtudjuk melyik könyv. Ráadásul a kedvencem! Azt hittem az agyam eldobom, imádom az ilyen utalásokat! És nem is egy van belőle! 

És még valami: Holder levelei. Ami inkább napló, de mégis valami szenzációs módon mutatta meg, hgoy mit is érez valójában. Sky-jal egy napló, míg Less-szel terápia a legjobb fajtából. 
Mindent megtettél, amit csak tudtál, de néha minden anyai és testvéri szeretet is kevés ahhoz, hogy megmenekítsen valakit a rémálmától.
De nagyszerűen szemléltei az érzéseit az anyukájával kapcsolatban is. Persze nincs olyan szenzációs kapcsolatuk, tekintve, hogy min mentek keresztül mégis jó volt olvasni egy fiú hogyan tekint az anyukájára. Sokszor olvashatsz arról, hogy egy lány hogyan érez az anyukája iránt, de ritkán kapunk ilyen éles képet az anya-fiú kapcsolatról. 
Hihetetlenül összeroppant – olyannyira, hogy új jelentést adott a szónak. Bárcsak kizárólag ehhez hasonló helyzetekben lehetne használni ezt a kifejezést! Abszurd, hogy az emberek bármi másra is mondhatják azon kívül, hogy mit érez egy anya, amikor elveszíti a gyermekét. Mert ez az egyetlen szitu az egész világon, ami méltó erre a szóra.
Tudjátok fiús anyukaként ilyeneket olvasni, tényleg megható. Főleg úgy, hogy vannak részek a 8 éves Holder szemszögéből is- az én Márk fiam is 8 éves és önkéntelenül is asszociáltam. 
Szerintem nem hitte volna, hogy egy nyolcéves szíve így összetörhet.
De összetört. Aznap újból.
És a Dean nevet soha többé nem akartam hallani.
Dean Holder szemszöge totál új megvilágítást hozott a történetre, de egy fikarcnyival sincs kevesebb humor vagy éppen tragédia benne. Brilliáns!
Nem hiszem, hogy bárkinek is meglepetés lenne, hogy a könyvet és az írónőt is imádtam. Ha eddig nem lett volna Colleen Hoover kedvenc írónő, akkor most azzá avatnám- egy új kedvenc könyvvel együtt. 

Mielőtt a könyvet olvasnátok, a története miatt mindenképp olvassátok el a Reménytelent.
Ha olvastátok, akkor ez kötelező!
Valamint az írónő és a new adult kedvelőinek is!!!


Megteszett? 
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Megveszem!

Külföldi borítómustra

Játsszunk!

Mostani játékunk során egy kis nyomozásra invitálunk benneteket. Ha ismeritek Sky és Holder történetét, nagyon könnyű dolgotok lesz, ugyanis nincs más feladatotok, mint a srác bőrébe bújva, Hope nyomába eredni társasjátékunk segítségével.

Feladat:

  1. A közös blogon lévő bejegyzésben megtaláljátok a társasjáték szabályzatát, valamint a különféle jelmagyarázatokat. Olvassátok át figyelmesen, utatok során jól jöhetnek az instrukciók. 
  2. Minden állomáson kaptok egy kérdést, valamint két választ. Döntsétek el, szerintetek melyik a helyes, és lépjetek előre annyit, ahányas számot láttok a válasz mellett. Továbbá az általatok helyesnek vélt megoldást/szót írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
  3. Ha ráléptek egy ábrára, kövessétek a közös blogon olvasható instrukciókat!
  4. A játék végén írjátok be a rafflecopter doboz erre kijelölt sorába, ide-oda lépegetés után, melyik mezőre lyukadtatok ki. Ez lesz a főmegfejtés, így több pontot is ér majd mint a többi.
  5. Fontos, hogy MINDEN feladatot teljesítsetek, ugyanis csak ekkor nyílik esélyetek megnyerni a kiadó által felajánlott 3 db Reményvesztett példány egyikét.
  6. Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
5. kérdés
Hogy hívják Sky legjobb barátnőjét?
Breckin (1) vagy Six (3)


A blogturné állomásai

06.22. - Angelika blogja
06.24. - Kristina blogja
06.26. - MFKata gondolatai
06.28. - Dreamworld
06.30. - Media Addict

1 megjegyzés:

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum