MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. június 5., vasárnap


Julie Kagawa neve a Vastündérek sorozata kapcsán már nem ismeretlen a magyar olvasók számára. Viszont most a Könyvmolyképző Kiadó egy másik sorozatát, az Éden trilógiát hozza el nekünk.
Kövessétek végig a hat állomásos turnénkat, a bloggereink véleményei mellett sok érdekességet is találtok, valamint nyereményjátékunkon megnyerhetitek a három példány egyikét a kiadó felajánlásában.

SzerzőJulie Kagawa

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

SorozatAz Éden trilógia #1


Oldalak száma: 464

ISBN: 9789633994344

Fordító: Mergl-Kovács Bernadett

Megjelenés: 2016. könyvhét

Eredeti ár: 3 499,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Ha életben akarsz maradni ebben a pusztuló világban, fel kell venned a harcot az ellenséggel…
Allison Sekemoto a fallal körülvett város legkülső körében, a Peremben él. Nappal társaival együtt előmerészkednek, és élelem után kutatnak, éjszaka azonban bármelyikükből áldozat válhat, és nem tudják biztosan, megérik-e a holnapot. Ebben a világban a vámpírok két lábon járó vérzsáknak tekintik az embereket, Allie-t pedig az irántuk érzett gyűlölet tartja életben. Aztán egy éjszaka Allie meghal, és maga is szörnyeteggé válik.

Véleményem

Igaz, hogy Julie Kagawa Vastündérek sorozatának eddig csak az első két részét olvastam el, de annyira szeretem azt a sorozatot, hogy már régóta vártam az írónő többi sorozatát is. Bár a Talon sorozatáról még nincs megjelenési infó, azért az Éden trilógiát sem hagyhattam ki.

Attól függetlenül sem, hogy vámpíros könyvről van szó. Amitől az embernek az elmúlt időszakban bizony csömöre is lehetett, hisz a Twilight után a csapból is ők folytak. Bár jelen esetben sem tudtak a vámpírok sok újdonságot felmutatni : vért isznak, szörnyen erősek, az érzékeik felerősödnek, árt nekik a napfény és csak nyakazással lehet őket elpusztítani, kivéve az az apróság, miszerint a szívbe szúrt karóval őket nem elpusztítani lehet, hanem hibernálni.

Ellenben a nagy különbség a teljes világfelépítésben van. Bár az sem újdonság, ha egy disztopikus világban vírus tizedeli az emberiséget vagy a vámpírok rabszolgasorba taszítják az embereket, de a veszettek, mint élőholtak megjelenése bizony engem felcsigázott. Akadt tőlük és az éles fogaiktól egy álmatlan éjszakám.

A könyv több nagy fejezetre oszlik. Minden egyes fejezet Allie életszakaszának egy-egy állomását jelöli. Az elsőben az embert ismerjük meg illetve az átváltozását.

A második válik vámpírrá és a teremtőjének segítségével ismerjük meg a vámpírtársadalmat és a történelmet is. Valamint annak is szemtanúi lehetünk, hogy miképpen válik a peremszéli turkálóból egy igazi harcos. 

Az igazi izgalmak a további részekkel érik el csúcspontjukat, amikor is megismerkedünk Zeke-vel, aki ember létére sok fejtörést okoz a lánynak. Bár bevallom, hogy én először azt hittem, hogy Kanin-nal (az átváltoztatójával) fűződik szorosabbra a kapcsolat, de Zeke megismerése után már nem is bántam, a helyzet alakulását. Kedves, bátor és a „családja” iránt teljesen elhivatott srác, aki bizony nemcsak Allie-nak okozott fejtörést, hogy vajon mit fog szólni, a lány igazi valójához.

Az ismeretlen motoros üldözők és a veszettek elől menekülés bizony rendesen felpörgeti a cselekményt, illetve a könyv végére az írónő is tartogat pár érdekes meglepetést az olvasó számára.
Az sorozat angol borítói
Kedvencem: a sorozat német borítói


Akárhonnan nézem én jól szórakoztam a könyv olvasása során, bár nem volt hibátlan, de ahhoz kellőképpen fenntartotta végig a figyelmem, hogy benevezzek a folytatásra is, ha megjelenik magyarul. Egy kis ízelítőnek pedig nézzétek meg a sorozat külföldi borítóit, egyik szebb, mint a másik.
A könyv külföldi kiadásai

Ha olvastad A sötétség városát és/vagy az Angelfallt, akkor ezt a könyved neked ajánlom!


Megteszett? 
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Rendeld meg!

Játsszunk!

Mostani nyereményjátékunk nem más, mint egy játékos könyvajánló.
Ha szereted az A halhatatlanság szabályaihoz hasonló tini vámpíros könyveket, akkor könnyen ki fogod találni, hogy melyik ilyen stílusú könyv borítójának részletét mutatjuk meg.
A könyv íróját és címét a rafflecopter megfelelő sorába kell beírnotok és helyes megfejtők közt három példány kerül sorsolásra az Éden trilógiájának nyitókötetéből.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.A blogturné


Május 25 - Media Addict
Május 29 - Függővég
Június 2 - Kelly Lupi olvas
Június 4 - CBooks
Június 5 - MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum