MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. június 16., csütörtök


A Maxim Kiadó a 2016-s Könyvhétre hozta el nekünk Melissa Grey debütáló regényét, A lány éjfélkort - egy tolvaj lány, két varázslatos nép és egy izgalmas hajsza történetét a titokzatos Tűzmadár után.
Kövessétek végig az öt állomásos turnénkat, a bloggereink véleményei mellett sok érdekességet is találtok, valamint nyereményjátékunkon megnyerhetitek a három példány egyikét a kiadó felajánlásában.


SzerzőMelissa Grey

Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Midnight trilógia #1

Oldalak száma: 416

ISBN: 9789632617145

Fordító: Robin Edina

Várható megjelenés:  2016. könyvhét

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Rendeld meg!

New York városa alatt él az aviánok titokzatos, ősi népe, akiknek testét toll borítja, ereikben pedig varázslat folyik. Ősrégi bűvölet rejti el őket az emberek szeme elől – egyetlen lányt kivéve. Ekhó szökevény zsebtolvaj, lopott kincsek eladásából tengeti az életét, amelyeket a feketepiacon ad el a vevőinek. Az aviánokon kívül nincsenek barátai, sem családja.
Ekhó okos és merész, néha talán kissé pimasz is, ám mindenekfelett rendületlenül hűséges. Így amikor egy évszázadok óta húzódó háború hulláma ostromolja otthona határait, úgy határoz, hogy ideje végre cselekedni. A legenda szerint egyetlen módon lehet örök időkre véget vetni a harcnak: fel kell kutatni a Tűzmadarat. Ez a mesebeli teremtmény állítólag olyan elképesztő hatalommal rendelkezik, amilyet a világ még sohasem látott. Nem könnyű az Ekhó előtt álló feladat, de a tolvajélet egy leckét alaposan a lány fejébe vésett: hogyan szerezheti meg, amit akar.
A háború nem várt fordulatokat hoz, és Ekhónak küldetése során együtt kell működnie az ellenséggel, az ifjú sárkánypikkelyes drakhar herceggel. Először bizalmatlan vele, ám ahogy az idő halad, lassan összebarátkoznak, és Ekhó hirtelen azon kapja magát, hogy visszavonhatatlanul vonzódik a fiúhoz…

Véleményem

Melissa Greyről bevallom hősiesen, hogy nem hallottam szinte semmit. Viszont a borítója, illetve borítói elvarázsoltak. Bíztam benne, hogy valami jó kis misztikus történetet fogok kapni 

Persze ha elolvasom a fülszöveget, akkor már hamarabb is kiderülhetett volna, hogy bizony az aviánok népe pont ilyen. Érdekes madáremberek ők, akik a világunk alatt élnek, teljes titoktartásban. Az egyik avián karolja fel Ekhót, aki elmenekült otthonról és jelenleg a New York-i könyvtárban él. Jobb helyet nem is választhatott volna. 
Érdekesen indul a történet és még inkább felcsillant a szemem, amikor a sárkányokról olvastam. Imádom a sárkányokat, akik méltatlanul vannak elhanyagolva a fantasy könyvekben. Sajnos teljes valójukban most sem találkozhatunk velük, ugyanis a mágia hanyatlásával ezt a képességüket elvesztették. Amiért persze az aviánokat okolják.
... harcból csak még több harc fakad, sőt a gyűlölet is gyűlölet szül.
Már a két nép sem emlékszik arra, hogy miért is kezdtek el háborúzni, de egy monda szerint a tűzmadár elhozhatja számukra a békét. Ekhó segítségével pedig elindul a kincsvadászat.
Veszedelmes kalandra vállalkozol, sokkal veszedelmesebbre bármelyik feladatnál, amit valaha is kaptál tőlem.
Ami tényleg nagyon izgalmasra sikeredett. Először Ekhó szemszögét ismerjük meg, aztán a következő fejezet a sárkányherceg, Caius szemszöge. Amikor pedig végre találkoznak és a kalandjukat együtt folytatják, akkor hirtelen váltásokkal váltakozik a szemszög. Ami egyáltalán nem zavaró, inkább olyan, mint a filmekben a képváltások, csak kapkodod a fejed, viszont nem maradsz le semmilyen fontos részletről sem
Ellenségeknek kellett volna lenniük, ám a különbségeik már korántsem voltak olyan élesek és nyilvánvalóak, mint az előző napon.
A szerelmi szál is nagyon érdekes. Az elején van több férfi karakterünk és két lány. Kíváncsian vártam a párosítást. Természetesen a szerelmi háromszög sem maradt ki, de amint Caius és Ekhó találkoznak, onnantól kezdve számomra is egyértelművé vált, hogy ők bizony egy párt fognak alkotni.

Dorian, Caius herceg jobb keze okozta még a meglepetést nekem, mert én teljesen abban voltam, hogy majd Ekhó barátnőjével, barátnőjével kerül közelebbi kapcsolatba, de Jáspin felbukkanásával teljesen felborult minden. Merész vállalkozás, de nem ismeretlen és örülök az írónő döntésének.
De az emlékeink tesznek minket önmagunkká. Nélkülük semmik vagyunk.
Piros pontot érdemel a helyszínek választása. Igazi kalandorok lévén több földrészen át, több különböző kultúrán-városon keresztül keressük a tűzmadarat, tényleg mozgalmassá vált tőle a történet.
Az igazság megismeréséhez először is akarnod kell az igazságot.
Cseppet kiszámítható a történet és tagadhatatlanul az olvasó eszébe juttatja Füst és Csont leánya című könyvet. Mégis, ha szeretted a sorozatot, akkor érdemes ebbe is beleolvasnod, illetve ha szereted a kalandos fantasy regényeket, nem ijedsz meg egy merőben ismeretlen világtól, akkor olvass bele. Nagyon érdekes nyitókötet és várhatóan a folytatás még több meglepetést és izgalmat tartogat majd, főleg ha Caius harcias ikertestvérére gondolok.

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!

Borítómánia

A magyar borítók evolúciója

Külföldi borítók

Játsszunk!!!


Ekhó profi tolvaj és erre a képességére nagy szüksége is van a történet folyamán, hogy a Tűzmadár nyomára bukkanjanak. Így most mi játékunk is a tolvajlás körül forog.
Minden blogon találtok egy képet egy-egy filmről, amely a címében és/vagy a történetében is tolvajlásra utal. A feladatotok, hogy kitaláljátok a film címét és a rafflecopter megfelelő mezőjébe beleírjátok.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk


A blogturné


Június 12 - Kelly Lupi olvas
Június 16 - MFKata gondolatai
Június 17 - Függővég
Június 19 - Dreamworld
Június 21 - Deszy könyvajánlója

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum