MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2012. május 18., péntek

„Nevelési hibát kétféle okból követhet el a szülő: saját jellemhibájából adódóan, vagy egyszerűen tudatlanságból – azért, mert téves vagy hiányos információkkal rendelkezik arról, hogyan kell megoldania a problémákat, melyek a családi élet elkerülhetetlen kísérői. A felhalmozott tapasztalatok és kutatási eredmények összefoglalásával azonban lehetőséget adunk – és kell is adnunk – a szülőnek ahhoz, hogy elsajátítsa mindazt, amit a gyermeknevelés nehéz és felelősségteljes munkájához feltétlenül tudnia kell. Miért gondoljuk, hogy az a biológiai érettség, amely a szülővé válás nélkülözhetetlen előfeltétele, nyomban gyermeknevelésre is alkalmassá teszi az embert? A gyermek viselkedésében minden kétséget kizáróan ott van a környezet hatása: a felnőttek, mindenekelőtt a szülők világképe, életfelfogása, nevelési módszerei, melyek a kívánt – vagy éppen azzal ellentétes –irányban, de mindenképpen formálják, alakítják a személyiséget. „Nem Messiás-é minden újszülött? – kérdi Madách Az ember tragédiájában – Fénylő csillag, mely feltűnt a családban…” E könyvvel segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy a sok, szeretettel és reménységgel várt újszülöttből – „mely feltűnt a családban…” – egészséges, becsületes és harmonikus ember váljék.”

Véleményem

A férjemmel együtt olvastuk. Nagyon tetszett mindkettőnknek.
Kaptunk benne új ötleteket, illetve visszaigazolást is, miszerint jól végezzük a munkánkat ;-)
Amikor gyermekünk született eszembe sem jutott, hogy én bármilyen könyvet is elolvassak. Bíztam az ösztönömben/ösztönünkben. Viszont el kezdett érdekelni, hogy vajon mit és miért csinál a gyermekem. Néha olvasgattam a témában, de nem fogott meg igazán. Kaptam esetleg jó ötleteket, de nem fogtak meg igazán. Valahogy úgy éreztem, hogy azok nem teljesen én vagyok. Aztán az okos emberek jöttek a mindenféle okos ötletekkel, hogy hogyan oldjunk meg bizonyos élethelyzeteket. Ami nem tetszett, egyáltalán nem fogadtam meg és mégis elültették a bogarat a fülembe, hogy esetleg valamit rosszul csinálok. Lehet úgy kéne tennem???

A választ megkaptam és megkaptuk. Megnyugtat a tudat, hogy az ösztönünk nem csalt. Elkél a segítség és ahogyan eddig is bizonyos tanácsokat meg fogok fogadni és lesznek, amiket nem. De legalább nem érzem magam rossz szülőnek! Ezt pedig nem fogom elfelejteni!!!

Bátran ajánlom minden kezdő és kisgyermekes szülőnek! Segít kiigazodni a sok tévhit és előítélet közt, amit manapság állítanak fel a gyermekneveléssel kapcsolatban.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum