MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. július 12., péntek
Sorozat: Ne érints #1
Kiadó: Gabo
Oldalak száma: 292
Borító: füles, puhatáblás
ISBN: 9789636895747
Fordító: Bozai Ágota
Megjelenés: 2013. június 28. 
Eredeti ár: 2 490,- Ft
Goodreads: 4,04
Moly: még nincs adat
MFKata: ⋆⋆⋆⋆⋆
Tarereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal. Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette.
TAHEREH MAFI Connceticut állam egyik kisvárosában született; jelenleg Kaliforniában, Orange megyében él, ahol az időjárás az ő ízléséhez képest szinte túl tökéletes. Amikor nem talál könyvet, cukorkapapírokat, kuponokat, régi recepteket olvasgat. A Ne érints az első regénye.
„Letehetetlen, átható, sugárzik belőle a romantika. Irigy vagyok rá. Képtelen voltam abbahagyni az olvasást.” (Lauren Kate, a FALLEN: KITASZÍTVA című könyv szerzője)


Előzmények


Talán a Selection-nel egy időben fedeztem fel a Shatter me című könyvet. Ott nagy fehér ruhás lány volt a borítón és emlékszem, akkor már az értékelést is néztem. Bár a kiadó nem tartotta meg ezt a borítót, mégis örülök, hogy végre megjelenik, mert szintén régi vágy...

Ahogy lenni szokott nem bírtam magammal és megrendeltem. Kell nekem.Még fülszöveget sem olvastam. De nekem kell!!! Aztán láttam, hogy Kelly, Lupi és Brena is milyen értékeléseket írtak róla és úgy döntöttem, hogy nem várok. Elolvasom, de gyorsan...



Véleményem

Gyorsan... ezzel nem volt gond egyáltalán. A könyv olvastatja magát. Bár engem az eleje nem fogott meg annyira, de a történet előrehaladtával egyre jobban éreztem, hogy érdekel, hogy kíváncsi vagyok és tudni akarom, hogy merre- meddig. 

Történetünk egy lányról szól, akit bezárnak egy cellába, elmegyógyintézetbe?/börtönbe?/szanatóriumba?, mert az emberi érintésének súlyos következményei vannak. A könyv ezen része eléggé borús, sötét és zavaros. Kicsit furcsa volt a sok áthúzás is, de idővel elkaptam a fonalat én is! Gondolom az írónőnek ezzel az volt a célja, hogy kifejezze, mennyire megviseli Juliette-t a bezártság és a saját lelkiismerete. Mert ő nem akar senkit bántani és nem érti, hogy miért olyan, amilyen. Aztán kap egy cellatársat, de nem akárkit... egy elfeledett fiút a múltból.
Közben kiderül, hogy a civílizácó haldoklik és a Regeneráció veszi át az uralmat és próbálja helyrehozni az elrontott földi életet. Mind a környezetet, állatokat, növényeket, időjárást...

És először itt döbbentem le. Néha tényleg utána kéne néznem a könyveknek és akkor nem lepődnék, meg hogy disztópiát olvasok :-D

Ez a része nagyon megfogott a könyvnek. Annyira reális volt, annyira hihető, hogy tényleg úgy éreztem, hogy egy-két éven belül tényleg mi is idejutunk. Ha valami nem történik ugyanaz fog a mi világunkban is történni, mint a Tahereh által alkotott világban!

Az emberi civilizáció hanyatlása nem lehet meglepetés. Mi okoztuk magunknak. A kérdés nem az volt, hogy a dolgok szétesnek-e vagy sem – folytatja – hanem csak az, hogy mikor.

A történet ott folytatódik, hogy kiengedik ezt a titokzatos fiút és Juliette-t. De nem akármiért: a Regenerációról már sejthettük (mint a disztópiában általában), hogy nem a jó oldalon állnak, és a főhősnőnket kívánják felhasználni önös céljaik érdekében.

Ekkor lép a színre Warner fiú, akit először nem tudtam hova tenni. Nem tudtam, hogy őt most szeretnem kell vagy sem, de végül úgy döntöttem, hogy nem kedvelem őt. Sajnálatra méltó, egoista alak. És gonosz is... szóval nem szeretjük!

Innen kezdett már igazán érdekessé és izgalmassá válni számomra a könyv. Elkezdtek a titkok kiderülni, de helyükbe újak léptek, viszont a szerelemi szál is kezdett kibontakozni. 

Tetszett, hogy én sem tudtam senkiben megbízni, ahogyan Juliette sem, nem tudtam milyen végkimenetelre számítsak. Izgalmas és akciódús események sorozata pörgette fel a könyvet. Sejtettem én, hogy valami génmanipuláció vagy valami hasonló lesz a vége, mert ugye csak úgy nem lesz valakinek halálos az érintése? de ilyen végkifejletre nem számítottam. 

Majdnem megkaptam minden választ arra, hogy mi miért történt, de maradt annyi kérdőjel, hogy izgatottan várjam a következő részt!!! Remélem nem sokat kell rá várni!
Ami még tetszett, hogy Juliette a végére elfogadja önmagát, ami valljuk be mindenféleképpen egy nagyon nehéz és irigylésre méltó dolog!
Nehéz páncélzatomról valami letörik. Felolvad. Hirtelen úgy érzem, megértenek. Nem félek önmagam lenni.
Shatter me kötetek ( #1- #1,5- #2)

Adaptáció

Egyelőre annyi információt árult el az írónő, hogy a filmesítési jogokat a 20th Century Fox vásárolta meg. 
Még rengeteg teendő vár mindenkire, míg film lesz a Shatter me-ből, illetve a castingról sem tudok semmilyen információt.

2 megjegyzés:

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum