MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. május 19., hétfő

A rovat célja, hogy teljes képet kapjunk a friss megjelenésű könyvekről. 
A slideshow-ban az elkövetkezendő két hónap megjelenését vagy 15 db könyvet láthattok kiadóval és megjelenési dátummal. 
Ez elmúlt hét friss információiról egy listát készítek,
illetve a heti megjelenésű könyvekből bemutatok párat.
További információt a várható megjelenésekről, megvásárolt jogokról a
molyos Megjelenésre várva polcomon tájékozódhattok. Megnézem >>
Érdemes a Twitteren is követni, mert ott csicsergem az először a frisseket Megnézem>>
A héten is lesz Könyvhétre várva!!!



Hírmorzsák


  • Rachel Vincent Lélekőrzők című könyve megjelent!
  • Az új francia film alapján készül Szépség és a Szörnyeteg június 12-én kerül a boltokba.
    pic.twitter.com/kXaqFWJ6oZ
  • Philippa Gregory: A Sötétség rendje elméletileg a Könyvhétre jelenik meg
  • Pioneer Books könyvheti megjelenései:
    Sylvain Reynard Pokoli Gyönyör
    Julie James Az a gyanúm, szerelem
    Liane Moriarty A férjem valamit titkol
  • Agave Kiadó könyvheti megjelenései
    Baráth Katalin: Az arany cimbalom
    Ira Levin: Rosemary gyermeke
    Laurell K. Hamilton: Tigrisvadászat
    Neil Gaiman: Szerencsére a tej
    Steven Saylor: A nílusi rablók
  • Cassandra Clare Mennyei tűz városa című könyvét nyár közepére ígérik.
  • Ősszel érkezik Jessica Park Flat Out Matt című könyv magyarul!!! pic.twitter.com/yY1CJ5UUsq
  • Szintén ősszel olvashatjuk Kleinheincz Csilla Ólomerdőjének a folytatását.
  • Benina Rekviem a szivárványodért című könyvét a tervek szerint ősszel a kezünkbe vehetjük
  • A.O.Esther Kristályfény című könyvét októberre várható.

Friss megjelenésű könyvek



A.O.Esther: Gombnyomásra

Sorozat: Gombnyomásra #1
Kiadó: Decens Magazin Média
Oldalak száma: 464
Borító: keménykötésű, védőborítóval
ISBN: 9789630892605
Megjelenés: 2014. május 19.
Fordító: -
Ár: 3 990,-Ft
Goodreads: ?
Moly: ?
MFKata: ?
A 19 éves Mia Milton élete fenekestül felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudós szelleme, és arra kéri, segítsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot… 
2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld már nem hasonlít régi önmagára. A húsz évvel korábbi Dimenzióváltás óta az emberek látják egymás auráját, így nem titok többé, kinek mit rejt a lelke. A „jók” megalopoliszokba gyűlnek és energiafalakkal veszik körül magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. Míg a fal egyik oldalán tengernyi luxusban élnek az emberek, a másik oldalon éhínség, nyomor és katonai vérengzés tizedeli őket.
Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor a szellem utasítására sírt rabol és betörést követ el, mégis jeges zuhanyként éri a hír, miszerint kettős gyilkossággal vádolják. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, miközben súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. Döntenie kell, hogy a becsületére hallgat és a lány pártjára áll, vagy inkább a Mia fejére kitűzött vérdíjjal menti saját bőrét. 
Eközben a rémséges vadonban, a Hobbs-birtokon élő két fiatal lány, Ruby és Stella arról álmodnak, hogy szerencsét próbálnak a csillogó nagyvárosban. Munkát vállalnak odaát, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejteget. A felismerés sajnos későn érkezik, és a lányoknak küzdeniük kell, ha élni akarnak.
A vadonban szüntelenül tart a vérontás, gyilkos mutánsok szedik az áldozataikat, akiket mesterségesen tenyésztett ki a katonaság a népesség-szabályozásra. Dylan, Mason és Liam gyerekkori jó barátok, akik a Hobbs-birtokon élők biztonságát vigyázzák, ám ők sem számítanak a lavinára, amit a Milton-lány üldözése eredményez, és ami mindannyiuk életére hatással lesz. 
A halálesetek sorra követik egymást. Mia egyre mélyebbre merül a látomásokkal teli rejtélyben, miközben a világ véres valósága is fenyegeti. Öl vagy megölik – nincs más választása, miközben a fojtogatóan sötét múltjából előtörő démonjai is kísértik. 
Hőseink útjai ezúttal két, egymástól merőben különböző világba vezetnek. Miközben a halál számolatlanul szedi áldozatait, és az élet oly szívbemarkoló csapásokat mér rájuk, mi más segíthetné őket tovább, mint az élet egyszerű szépségeibe vetett hit, a tábortűz hevében sistergő erotika és a latin ritmusra ringatózó szerelem? 
Kedves Olvasóm, készen állsz a nagy utazásra?

Alex Marwood: A sátán lányai


Sorozat: -
Kiadó: Athenaeum
Oldalak száma: 480
Borító: Puha borítású
ISBN: 9789632933207
Fordító: ?
Várható megjelenés: 2014. május 20.
Eredeti ár: 1 990,- Ft 
MFKata: ?
Húsz évvel ezelőtt egy forró nyári reggelen három kislány végzetes játékba kezdett. A nap végére csak ketten voltak életben közülük. A két gyilkos. Kirsty Lindsay sikeres oknyomozó-újságíróként egy sorozatgyilkos nyomába ered, és a nyomok különös módon saját hétpecsétes titokként őrzött múltjába vezetnek. Kirsty és Amber, az egykori két kislány immár családosan, új identitással, távol mindattól, amit egykor együtt átéltek új életet kezdtek, ám amikor találkoznak, a múlt sötét árnya ismét föléjük tornyosul. El lehet hallgattatni az egyre hangosabban üvöltő belső hangot? Meddig lehet tagadni a szörnyű bűnt? És ki a felelős a tragédiáért egyáltalán? Sötét és veszélyes utazásra hív, letehetetlen. Jojo Moyes Mesterien végzetes – Stephen King

Amanda Stevens: A próféta


Sorozat: Sírkertek királynője #3
Kiadó: Athenaeum
Oldalak száma: 380
Borító: puhaborítás
ISBN: 9789632933344
Fordító: ?
Várható megjelenés: 2014. május 20.
Eredeti ár: 3 490,- Ft 
MFKata: ?
A Sírkertek királynője-trilógia befejező részében hősnőnk, a szellemekkel suttogó Amelia Gray visszatér Charlestonba, hogy pontot tegyen az őrjítő kísértet-históriák végére. A szívdöglesztő detektív, John Devlin nyomában még mindig ott lohol elhunyt kislánya és csodaszép felesége szelleme, ám ezúttal Amelia szeme alatt is sötét karikák gyűlnek: az ő életerejét is parazitaként szívja el egy kísértet, akinek csak ő segíthet. Vajon beteljesedik Amelia és Devlin szerelme, és nyugovóra térhetnek a kósza lelkek? Elhagyja végre a várost a Gonosz? A próféta romantikus történet, kalandregény és kísértet-sztori egyben, a paranormális románcok rajongóinak új kedvence.

Gillian Flynn: Sötét helyek

Sorozat: -
Kiadó: Alexandra
Oldalak száma: 400
Borító: füles, kartonált
ISBN: 9789633572153
Fordító: ?
Várható megjelenés: 2014. május 20.
Eredeti ár: 3 699,- Ft 
MFKata: -
Libby Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes.
Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja – egy hírhedt bűnügyekkel foglalkozó titkos társaság – felkeresi Libbyt. Azt remélik, bizonyítékot találnak Ben ártatlanságára. Libby anyagi haszon reményében együttműködik velük: felkeresi azokat, akik akkor éjjel ott voltak a házukban, és beszámol a klubtagoknak mindarról, amit megtud. A nyomozás során lepusztult sztriptízbárokban és elhagyatott városokban keresi az igazságot, és miközben lassan fény derül az elképzelhetetlenre, ugyanabba a helyzetbe kerül, mint amikor minden elkezdődött: újra egy gyilkos elől menekül. 
„Gillian Flynn eredeti, borotvaéles ésszel megáldott, maró humorú, lenyűgöző mesélő, akinek komoly érzéke van a hátborzongatáshoz.” (Stephen King) 
„A remek thrillerek rajongói a Sötét helyek leleményes történetvezetését és Flynn prózáját egyaránt élvezni fogják. Utóbbi az első szótól az utolsóig ádáz, könyörtelen és színtiszta élvezet.” (Cleveland Plain Dealer)

Jodi Picoult: Sorsfordítók


Sorozat: -
Kiadó: Athenaeum
Oldalak száma: 540
Borító: Puha borítású
ISBN: 9789632933191
Fordító: Szieberth Ádám
Várható megjelenés: 2014. május 20.
Eredeti ár: 3 490,- Ft 
MFKata: ?
Egy volt a végzetük, más lett a sorsuk
Tizennyolc éven át egymás mellett laktak. Mindent tudtak egymás viselt dolgairól. A Hart és a Gold család élete elválaszthatatlanul összefonódott. A gyermekeik is együtt nőttek fel, nem csoda, ha Chris és Emily barátsága a középiskola évei alatt szerelemmé érett. Valódi lélektársak voltak de egy nap szörnyű hír érkezik a helyi kórházból. Emily öngyilkos lett. A halálos lövés Chris édesapjának fegyveréből származik. A fegyverben maradt még egy golyó, ezt Chris elmondása alapján neki szánták. Ugyanis a két kamasz titkos egyezséget kötött. A különös tragédia széttépi a két család közti szoros köteléket. Chris az egyetlen, aki tudja a titkot az egyezségről, de vajon az igazság megmentheti-e a barátságot, és van-e feloldozás? Megrendítő és elgondolkodtató regény a családi kötelékekről, és a legnagyobb áldozatról, amit a szerelemért hozhatunk.


Kimberly Freeman: Álomöböl


Sorozat: -
Kiadó: Athenaeum
Oldalak száma: 520
Borító: Puha borítású
ISBN: 9789632933214
Fordító: Szieberth Ádám
Várható megjelenés: 2014. május 20.
Eredeti ár: 3 490,- Ft 
MFKata: -

A Vadvirágok lányai írónőjének világsikerű új regényében két különleges nő életre szóló feladatot kap; megtanulják, hogyan kell elengedni a múltat, hogy átélhessék a jövőt. Egy évszázadon átívelő torokszorító történet két egyedi női sorsról, két szenvedélyes szerelemről, és a rejtélyről, mely összeköti őket.


Szakurazaka Hirosi: A holnap határa


Sorozat: -
Kiadó: Gabo
Oldalak száma: 224
Borító: puhaborítású
ISBN: 9789636899134
Fordító: Mayer Ingrid
Várható megjelenés: 2014. május 21.
Eredeti ár: 2 990,- Ft 
Goodreads: ?
MFKata: -
Amikor a földönkívüli gitaik invázióra indulnak a Föld ellen, Kirija Keidzsi csupán egy a sok újonc közül, akiket harci páncélba öltöztetnek és ölni küldenek. Keidzsi meghal a csatatéren, csak hogy minden reggel feltámadjon, harcoljon és újra meg újra meghaljon. Százötvennyolcadik feltámadása alkalmával üzenetet kap egy titokzatos szövetségestől, Rita Vrataskitól. Vajon a nő Keidzsi megmenekülésének vagy végső halálának a kulcsa?

Gayle Forman: Csak egy nap


Sorozat: -
Kiadó: Ciceró
Oldalak száma: 392
Borító: Puha borítású
ISBN: 9789635398867
Fordító: Sóvágó Katalin
Várható megjelenés: 2014. május 23.
Eredeti ár: 2 990,- Ft 
MFKata: hamarosan a BtK keretein belül
Allysont, a burokban nevelt amerikai lányt érettségi ajándékként a szülei befizetik egy nyugat-európai körútra. Londonban, egy szabadtéri Shakespeare előadáson találkozik Willemmel, a lezser holland színésszel, és azonnal kipattan közöttük a szikra. Amikor a sors másodszor is összehozza őket, Allyson rá nem jellemző módon letér a járt útról, és követi Willemet Párizsba. A szikrából egyetlen nap alatt fellobban a láng… amíg Allyson arra nem ébred az együtt töltött viharzó nap után, hogy Willem elment.
A sorsfordító napot az önmegismerés éve követi: Allyson megszabadul a belé nevelt korlátoktól, hogy megtalálja igazi szenvedélyeit és talán az igazi szerelmet.



Nemsokára jön a Könyvhétre várva #2


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum