MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. május 16., péntek

Sorozat: Archívum #2
Oldalak száma: 296
Borító: puhaborítású
ISBN: 9789637051579
Megjelenés: 2014 Könyvfesztivál
Fordító: Hudácskó Brigitta
Ár: 2 980,-Ft
MFKata: 4
Mackenzie Bishop, az Őrzők egyike, akinek feladata, hogy megakadályozza az erőszakos Történeteket kijutását az Archívumból, nemrég kis híján maga is egy Történet keze között lelte halálát. Most pedig, amikor az új iskolában új tanév kezdődik, Mackenzie igyekszik új életet is kezdeni – és maga mögött hagyni a nyáron történteket. A továbblépés azonban nem könnyű – különösen akkor nem, ha az ember álmát a történtek és a Történetek kísértik. A múlt persze múlt és már nem okozhat több fájdalmat, amikor azonban egy rémálom Mackenzie ébren töltött perceiben is újra és újra felbukkant, az Őrző kénytelen eltűnődni azon, vajon tényleg annyira biztonságban van-e, mint gondolja.
Mindeközben emberek tűnnek el nyom nélkül, és látszólag az egyetlen közös bennük Mackenzie – aki ugyan biztos benne, hogy az Archívum többet tud, mint amennyit elárul, mielőtt azonban ezt bebizonyíthatná, ő maga válik az első számú gyanúsítottá. És ha Mac nem találja meg az igazi bűnöst, akkor mindent elveszíthet: nem csupán az Archívummal való kapcsolatát, hanem az emlékeit is – sőt, akár még az életét is. Vajon képes lesz-e Mackenzie kibogozni ezt a rejtélyt, mielőtt ő maga is végleg fennakadna az őrült történések hálójában?

Véleményem

Bár az első részről csak apró molyos értékelés született részemről, azt mindenképpen el kell mondanom, hogy a történet már akkor is erőteljes nyomot hagyott bennem. Sötét és borongós hangulatot keltett a történetekkel, amik valami különleges megtestesülései az elhunytaknak. Külsőre olyanok, mint akiket szerettünk, de mégsem ők...

Mac
Az előző könyvben már megismertük Macet, akinek az a feladata, hogy visszavigye a felébredt Történeteket az Archívumba, viszont az előzmények (Ben elvesztése) és az Owen-nel folytatott küzdelem megviselik. Ami erőteljes bélyeget nyom a könyv első felére és bevallom nekem nehezen is ment belerázódni a történetbe. Utólag azt mondom, hogy kellett... mert így lett igazán hiteles a sztori- a  könyv közepére, amikor a cselekmény valójában beindul, akkor már átéreztem Mac kétségbeesését, hogy nem érti mi történt vele. Megőrült? Álmodik? Ébren van? Mégiscsak van élet az ajtókon túl? Bizon én is rettegtem Mac-kel együtt.
Olyan volt, mint a Rémálom az Elm utcában. Amikor nem tudod, hogy hol kezdődik az álom és/vagy hol ér véget a valóság... Lehet sokatoknak nem mond semmit ez a film, de elmondom, hogy az én időmben, amikor még pici kislány voltam, bizony durva horrornak számított, amit én csak a paplan alól néztem.
Mindig rosszabb, amikor arra várunk, hogy valami elkezdődjön, mint amikor valójában elkezdődik a dolog.

Wes
A szerelmi szál, ami az előző részben olyan ígéretesen véget ért, szépen kibontakozik és élnék a gyanúval, hogy ha ez így folytatódik, akkor bizony Wesből háremtagot fogok avatni. Kicsit többet ismerünk meg belőle is, és most már nem csak egy gót fiú, hanem egy érettebb és kifinomultabb figurává vált. Sokkal jobban átjöttek az érzései és az udvarlása, mint az előző részben. 
De lehet, hogy szerepet játszik az is, hogy egy kisebb szerelmi háromszög is kialakul a könyvben, ami ad egy kis pikantériát a dolognak. Cash az ügyeletes szépfiú az iskolában, ő az iskolai nagykövet, akinek az a feladata, hogy körbevezesse Mac-et az iskolában, segítsen neki eligazodni. Be kell vallani, hogy jól csinálja a dolgát, de az első szerelem az örök!

Agatha
Ha már az iskola... talán furcsa lehet az előző rész után, hogy sokkal inkább az Odakiről szól a könyv, mint az Archívumról. Sokkal több jelenet játszódik itt, mint a történetekkel, de mint azt már feljebb is említettem- oka van.

Furcsa volt még, hogy nem tudtam ki a gonosz, akire végig haragudom kell... Ki az, akitől rettegnem kell? Mac maga? Vagy a rémálmai tényleg léteznek? Vagy Agatha? Mondjuk ő az, akit az elejétől kezdve utálok és nem tudom miért, de folyton Umbridge professzor jut róla eszembe... Idegesítő, okoskodó és leginkább utálatra méltó személyiség.

Szépen felépített történet, ami lassan indult be, majd derült égből villámcsapásként jöttek az izgalmasabbnál izgalmasabb fordulatok! Ami hiányérzetem keletkezett az elején, azt kárpótolta a könyv vége!!!
Nem félek a rémálmoktól, mert az enyémek valóra váltak és túléltem őket.
Számomra a sztori lezártnak tűnik, de úgy tűnik, hogy az írónő nem zárkózik el a folytatás lehetőségéről, de semmi konkrétum nincs még megadva.


Amit szeretnék nektek még kiemelni az a borító, mert most nagy kedvencem a tűrkízkék zöld és ez most telibe trafált! Gyönyörű, bátran indítom az év legszebb borítója címért. Tetszik, hogy hasonlít az eredeti borítóra és mégis más, illetve ahogyan a két rész kapcsolódik!!! Kulcs és gyűrű ;-)

És még egy kis zene, ami ismerős lehet az előző részből, valamint fontos szerepe van ebben a könyvben is ;-)
... you are my sunshine, my only sunshine ...

Köszönöm a Főnix Könyvműhelynek a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvet!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum