MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. április 8., péntek

A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Amy Tintera Reboot című regénye, a Reboot sorozat első része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja 178-as Wren, a leghalálosabb újjáélesztett, és a reménytelennek tűnő, emberi érzésekkel küzdő 22-es Callum történetét. Ha velünk tartotok, végigkövethetitek kiképzéseiket, és megtudhatjátok, milyen veszélyekkel jár a kettejük közt kialakuló kapcsolat. 

2016. április 8-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!



Szerző: Amy Tintera

Kiadói sorozat: Dream válogatás

SorozatReboot #1


Oldalak száma: 436

ISBN: 9789632616704

Fordító: Ipacs Tibor

Várható megjelenés: 
2016. április 28.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Ebben a gyorsléptékű, disztópikus, izgalmas regényben, amely biztosan felkelti Az Éhezők Viadala, A Legenda és A Beavatott rajongóinak figyelmét, egy 17 éves lány újjáélesztettként tér vissza a halálból. Kiképzik elit katonának, és arra kényszerítik, hogy harcoljon… mindaddig, amíg olyan parancsot nem kap, aminek nem engedelmeskedhet.
Amikor Wren Conolly 5 évvel ezelőtt meghalt, mindössze 178 perc után tudták újjáéleszteni. Most ő az egyik leghalálosabb újjáélesztett mind közül… nem úgy, mint újonca, Callum 22, aki úgyszólván még mindig ember. Ahogyan Wren próbálja megtanítani Callumnak hogy hogyan legyen jó katona, a fiú reményteli mosolya átjut a védekezésén. Sajnálatosan Callum nagy szíve túl nagy felelősséget jelent, és Wren azt a parancsot kapja, hogy végezzen vele. Hogy Wren megmentse a fiút, mindent kockára kell tennie.

Véleményem

Mostanában eléggé rákattantam a zombis könyvekre, így a mostani könyvfesztiválon megjelenő Reboot sem maradhatott ki. Hozzáteszem, hogy az első borítóterv is elég meggyőző volt, így a szokásos rettegéssel (zombi-fóbia) kezdtem neki a könyvnek.

Zombik

Az első megdöbbenésemet a újjáélesztettek okozták, akik egyáltalán nem az a zombi-típus, akiktől én annyira rettegek. Nem mintha nem kellene félni tőlük, hisz természetfeletti erővel bírnak, de ők gondolkoznak-esznek, mi több éreznek. Persze ez elméletileg függvénye annak, hogy ki mennyi idő elteltével éled fel, hisz minél tovább marad a túlvilágon, annál kevesebb érzelem marad benne.

A háttér

Amikor túltettem magam az első meglepetésen, hogy ez egyáltalán nem olyan világ, mint a TheWalkingDead-ben, a hangsúly átkerült a disztópia elemre, ami viszont egyre érdekesebbnek tűnt. Látszólag egy vírus tizedeli az emberiséget, melynek következtében élesen elhatárolódnak a szegények és a gazdagok. Mindemögött pedig egy vállalat vagy szevezet áll, a HIRC.

Karakterek

Főhősünk, Wren 178 másodpercig volt a túlvilágon, így igazi különlegességnek számít, hisz ez az időtartam azt feltételezi, hogy szinte érzelemmentessé vált. Rettenthetetlen, jól képzett és könyörtelen katona. A HIRC büszkesége
Nem úgy a 22es számú Callum, akinek senki nem jósol hosszú jövőt. Meglepő, hogy Wren viszont pont pont ezért választja társául. A fiú kiképzése során egyre több érzelmet vált ki a lányból, illetve kétséget ébreszt a rendszer valódisága iránt. Különlegesség, hogy most nem a megszokott módon válik igazi badass karakterré a főhős, hogy bekeményít, hanem éppen ellenkezőleg- egyre több érzese lesz Wren-nek.
Callum

Szerelmi szál

Bár a fiú nem az a tipikus karakter, aki az én szívemet megdobogtatja, mégis sokaknak lehet pont azért fog tetszeni, mert olyan kedves érzelmes. Ahogyan Wrenben is elindít valamit, egy-két forró pillanattal tűzdelt románc alakul ki kettejük között. Bár nekem még hiányzott belőle valami, nincs okom a panaszra, mert nem hiszem, hogy a romantika lenne a legfőbb eleme a könyvnek.

Cselekmény

Sokkal inkább az izgalom, hisz már rögtön az első oldalakon megismerjük, hogy milyen bevetésre képezték ki az újjáélesztetteket, ahol bizony kiderül, hogy ők sem halhatatlanok. Ha ez nem lenne elég, akkor bent a kantinban is furcsa dolgok történnek: az újjáélesztettek pont úgy kezdenek viselkedni, ahogyan az elején vártam volna, agyatlan agresszív katonákként. De azok, akiktől a legkevésbé vártam volna. Mi több Callumon is kezdenek ezek a tünetek elhatalmasodni és megindul a versenyfutás az idővel, a szervezettel, miközben egyre több érdekességre derül fény.


Azt hiszem, hogy ha valaki nem félelmetes horrorra vágyik a zombi címszó láttán, hanem egy lebilincselő és rendkívül izgalmas kalandokkal teli disztópiát keres, akkor a Reboot-ban megtalálja a számításait!
Ajánlom a könyvet, ha például tetszett neked a fülszövegben említett Beavatott trilógia vagy a Részlegesek!

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Borítómánia




Játsszunk!!!

A történetben minden újjáélesztett a rebootolásukig eltelt percek száma alapján egy számmal illetnek, mely egyben az új nevük is. Így mostani játékunk során olyan filmes és könyves karaktereket keresünk, akiknek a neve vagy beceneve egy számjegy. 
A feladatotok tehát egyszerű: az állomásokon látható képek alapján ki kell találnotok, kit hogyan hívnak, majd a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Az azonban fontos, hogy az illető számmal, római számmal vagy betűvel írja a nevét (nem mindegy, hogy Huszonötös vagy XXV, netán 25).
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné

04/08 MFKata gondolatai
04/10 Bibliotheca Fummie
04/12 Dreamworld
04/14 Függővég - Extra állomás (Könyv trailer)
04/16 Kelly & Lupi olvas
04/18 Deszy könyvajánlója
04/20 CBooks
04/22 Media Addict

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum