MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. április 1., péntek

A Sötétség sosem hal meg. Ezt pedig Alinánál és Malnél jobban senki nem tudja. Habár sikerült átjutniuk a Zónán, a veszélyek még koránt sem értek véget. A Blogturné Klub öt bloggerinája pedig arra vállalkozott, hogy elkíséri őket útjukon az eddig ismeretlen világban. Ha pedig ti is velünk tartotok, lehetőségetek nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három darab példányt Leigh Bardugo: Siege and Storm - Ostrom és vihar című könyvéből. A fény legyen velünk!

Szerző: Leigh Bardugo

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Grisa trilógia #2

Kulcsszavak: fantasymágia, oroszYoung Adult

Oldalak száma: 416

ISBN: 9789633995013

Fordító: Sziklai István

Megjelenés: 2016. tavasz

Eredeti ár: 3 499,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Az Igaz-tengeren keresztül űzött Alina, akit kísértenek azok az életek, amelyeket a Zónában vett el, megpróbál új életet kezdeni Mallal egy ismeretlen földön, és közben igyekszik titokban tartani, hogy napidéző. De sokáig nem hagyhatja maga mögött sem a múltját, sem a sorsát.
Az Éjúr rettenetes új hatalom birtokában hagyta el az Árnyzónát, és veszedelmes tervet sző, ami a végsőkig próbára teszi a természeti világ határait. Alina egy hírhedt kalóz segítségével visszatér a maga mögött hagyott országba, elszántan, hogy szembeszáll a Ravka ellen törő erőkkel. De ahogy hatalma növekszik, Alina úgy süllyed egyre mélyebbre a tiltott mágiába és az Éjúr játszmájába, és távolodik el egyre jobban Maltól. Valamiképpen választania kell hazája, hatalma és a szerelem között, amiről mindig úgy hitte, az vezérli – különben azt kockáztatja, hogy mindent elveszít a közelgő viharban.

Véleményem

Közel két éve olvastam Bardugo Grisa trilógiájának nyitó kötetét, de még mindig emlékszem mennyire elbűvölt az orosz hangulat, a mágia és maga Éjúr. Nem tudtam, hogy szeressem vagy utáljam, de az biztos, hogy nagy hatással volt rám ő is és a történet is, mely a végén folytatásért kiáltott.
Mintha csak rohantunk volna valami felé, amit fel sem tudtunk fogni.
A hosszú kihagyás ellenére elég könnyen visszataláltam a grisák világába, aminek az oka talán az, hogy már rögtön az elején belecsöppenünk valami igazán félelmetesbe. Talán ez az írónő sajátossága, hogy már az első fejezetekben rettegést kelt, ahogyan az Árnyék és csontban a volkrákkal tette, most pedig a nyicsevókkal. Ha azt gondoltad, hogy nincs félelmetesebb és szörnyűbb a volkráknál, akkor szorozd be őket százzal és ők lesznek a nyicsevók. Rettegéskeltésből kiváló!
Nem hághatod át e világ szabályait anélkül, hogy ne lenne ára.
A történet folytatásában Alina és Mal egy kalózhajón menekülnek tovább, ahol Sturmhond személyében szövetségesre lelnek. 
Én kalóz vagyok, Alina- mondta halkan- És megszerzem azt, amit csak tudok.
A kalózkapitány a humorával, igazságérzetével már az első pillanatban felkeltette a figyelmem. Hát még, amikor jobban megismerjük őt magát, a múltját, a céljait és az érzéseit. Esélyes nálam az ifjú a hárem-címre ;-)
Bizony jól sejtitek: az előző részben létrehozott furcsa szerelmi háromszögből úgymond még furcsább szerelmi négyszög lett.
Bármivé is változtam, már nincs visszaút.
Nem kérdéses, hogy Alina szíve még mindig Mal felé húz, de az esze, mely Ravka sorsát tartja szem előtt viszont Sturmhond-Nyikolajt részesíti előnyben.
A hasonló dolgok vonzzák egymást.
Közben úgy fest, hogy a mágia is elhatalmasodik rajta és a fentiekből kiindulva Éjúr elől sincs menekvés. Zseniális a karakter, én sem tudom még most sem hova tenni. Érzem én is a vonzást - amit Alina- ellenben tudom, hogy ez egy gonosz karakter és nem igazán kéne a pártját fognom.
A félelem erős szövetséges. És hűséges.
A cselekmény hasonló az első részhez: az izgalmas és félelmetes kezdés után van egy kis vihar előtti csend. Úgymond nyugalmi állapot, de csak azért, hogy a végén újra felpörögjenek az események: lesz itt harc és vérontás, hogy aztán a könyv végén újra a falat kaparhassuk a folytatásért. 
Legendák kelnek életre a szemünk előtt, hogy a lábam előtt leheljék ki lelküket.
De ne aggódjon senki a közepe sem unalmas, még több érdekesség merül fel a grisákról és a történelmükről. A legendák és a mágia újból elvarázsolja az olvasót és minden újabb titok megfejtésért kiált. 
Ez nem az Alaptudomány volt. Ez mágia volt, valami ősi dolog, a világ szívének megteremtése. Rémítő volt, és határtalan. Nem csoda, hogy az Éjúr még többre vágyott belőle.
Persze marad még a következő részre is, ami Ruin és Rising címet viseli. Illetve van még 3 kiegészítő kötete is a sorozatnak, remélem a Kiadó elgondolkozik a megjelenésükön ;-)

Azt hiszem, hogy ez a könyv megerősített abban a tudatban, hogy a Grisa trilógiát azok fogják igazán szeretni, akik szeretik az izgalmas, mágikus fantasy történeteket, mint például az Üvegtrón, Az árulás csókja vagy a Hó, mint hamu.

Anno említettem, hogy a könyvből fim is készül, bizony az IMDB-n már adatlapja is van, de bővebb információt sajnos még nem találtam róla.


Megteszett? 
Rendeld meg az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!

A Grisa krónikák egy olyan világban játszódik, amelyet az Orosz Birodalom inspirált. Ennek okán a mostani nyereményjáték is ehhez kötődik. Minden állomáson találhattok egy rövid leírást, amely alapján ki kell találnotok, melyik cárra gondoltunk, és beírnotok a Rafflecopter megfelelő dobozába. A résztvevők közt pedig kisorsolunk három példányt, a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott, Siege and Storm - Ostrom és vihar című könyvből.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

16. században élt uralkodó, akihez a cári intézmény bevezetését köthetjük. Sokan a “szörnyűséges” szó szinonimájaként funkcionáló jelzővel illetik.
a Rafflecopter giveaway

A blogturné

03/27 Always Love a Wild Book
03/29 Deszy könyvajánlója
03/30 Kelly & Lupi olvas
03/31 Dreamworld
04/01 MFKata gondolatai


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum