MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. május 4., szombat

Sorozat: Tündérdallam #1
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: 350
ISBN: 9789632455839
Fordító: Robin Edina
Goodreads: 3,75
Moly: nincs adat

Fülszöveg

A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan teheteséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket. Deirdre egy szép napon vártalanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődés egyszeri nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellet komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, a James is. Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégse egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott. 

A Könyv és Én

Már hónapok óta a Megjelenésre várva rovat egyik fő szereplője. Már az idejét sem tudom, hogy hányszor írtam át a megjelenését is, de amíg nem olvastam az írónő Hollófiúk című könyvét, addig nem is tulajdonítottam neki nagyon jelentőséget. Viszont utána úgy gondoltam, hogy meg kell őt rendelni, mert kíváncsi vagyok az írónő további könyveire is (A Shivert még nem olvastam, de így, hogy teljes a sorozat hamarosan ő is sorra kerül). Meg kell valljam, hogy az előző borítóterv nem volt számomra túl szimpatikus, de ez a piros-fekete és a galambok és a kalitka… így a könyv olvasása után még inkább elnyerte tetszésem :-) 

Véleményem 

Egy kellemes nyári estén, amikor az ember a citromos sörét szürcsölgetve próbálja meg kipihenni a nap fáradalmait, akkor nem is kívánhat mást, mint egy kellemes könnyed nyári mesét. 

Freddie Stroma, mint Luke
A történet nem túl bonyolult, nincsenek nagy történések vagy hatalmas érzelmi katarzisok, viszont az események sodornak magukkal, a karakterek pedig könnyen szívünkbe lopják magukat. Egy kellemes mese, ahol a gonosz tündérkirálynő a saját hatalmát sértve érzi, ezért el kívánja pusztítani az akkor még mit sem sejtő Látót… de a gépezetbe homokszem kerül, melynek neve: Szerelem. 

Félreértés ne essék a könyv nem rossz, csak talán nekem hiányzott belőle valami. Gondolkoztam, hogy vajon mi? Hiszen a könyv könnyen olvasható, a szereplők szerethetők (bár nem lettem fülig szerelmes Luke-ba), a történet izgalmas és néhol fordulatokkal, illetve titkokkal teli… de mégis. Még többre vágytam volna. Hiányzott egy pici szikra. Ha azt veszem, hogy ez egy sorozat kezdete, akkor viszont azt a pici kis szikrát biztosan megtalálom a következő részben. 
Dee és a hárfa

Azt hiszem, aki szereti az írónő stílusát, annak nem fog csalódást okozni a könyv. Még mindig gyönyörűen fogalmaz és nagyon könnyen láttatja velünk a természetet, érezteti velünk a szereplők érzéseit és ebben a könyvben azt is megmutatta, hogy még a zenét is képesek vagyunk a szavai alapján hallani. Mert a zene kulcsfontosságú szerepet kapott és ez piros pontot érdemel. Szinte az egész könyv erről szól: tündérekről és dallamokról és szerelemről. Egy igazi recept egy jó könyvhöz.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum