MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. április 15., péntek

A Maxim Könyvkiadó jelenteti meg hamarosan Kendall Kurper: A tenger boszorkánya című könyvét, melyben Avery Roe misztikummal, varázslattal és szerelemmel átszőtt története elevenedik meg. Kövesd végig a négy állomásos blogturnét, mert a végén, ha minden kérdése jó választ adsz, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét.



SzerzőKendall Kulper

Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Só és Vihar #1

Besorolás: boszorkány, fantasymágia, romantikus,  történelmiYoung Adult,

Oldalak száma: 416

ISBN: 9789632616292

Fordító: Vince Judit Andrea

Várható megjelenés: 
2016. április 28.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

A 16 éves Avery Roe szeretne végre nagyanyja nyomdokaiba lépni, és elfoglalni az őt megillető helyet a Prince-sziget következő boszorkányaként. Arról álmodik, hogy talizmánokat készít, melyek mágiával megóvják a bálnavadászokat a tengeren, és megvédik a sziget lakóit. Ám az anyja a jó modor és az előkelőség unalmas világába kényszeríti, amivel megakadályozza, hogy kibontakozzon Averyben a szunnyadó varázserő. Az asszony mindent megtesz annak érdekében, hogy lányát távol tartsa nemcsak a mágiától, hanem saját nagyanyjától is.
Egy napon Avery szörnyű álmot lát: valaki meg fogja ölni őt. Így egyre sürgetőbbé válik, hogy felszínre hozza varázserejét. De úgy tűnik, minden ellene dolgozik. A lány egy tetovált szigonyosfiúban, Tane-ben talál váratlan szövetségesre. A fiú saját mágiája révén megakadályozhatja Avery halálát. Felcsillan a remény, hogy az ifjú boszorkánylány elmenekülhet végzete elől, de mindezért olyan áldozatot kell hozniuk, amire egyáltalán nincsenek felkészülve.

Véleményem

Már fiatal koromban rajongtam a boszorkányos, varázslatos könyvekért. Amikor megláttam, hogy a Maximtól jön valami hasonló könyv a témában, akkor nem is teketóriáztam sokat azon, hogy olvassam-e vagy sem. 

A történetet az írónő három különböző részre osztja fel, amiről először csak azt gondoltam, hogy a történet szempontjából lesz fontos, de így utólag rájöttem, hogy a stílus is más.
Az apró mágia, ahogy nagyanyám mondogatta , tartja mozgásban a világegyetemet.
Például az első rész kicsit lassabb folyású, inkább ismertető jellegű: megismerjük a Roe boszorkányokat, az erejüket, a múltjukat és a hagyományaikat. Persze maradnak kérdések az emberben, de számomra mégis teljesen ismeretlen volt ez az új-zélandi mágikus világ. A Prince-szigeten bálnavadászattal foglalkoznak és a Roe boszorkányok, mint valami védőszentek óvják a sziget lakóit és a hajósokat. 
Ők voltak tehát a Roe asszonyok, erősek, különösek, hatalmasok mind, és nekik köszönhető, hgoy a szigetünk biztonságos és virágzik.
A fő bonyodalom pedig az, hogy Avery is szeretne boszorkánnyá válni, az ereje is meglenne, de az anyja szeretné ettől megóvni. A világfelépítés összetett, de mégis nagyszerűen van felépítve. Ahhoz, hogy tényleg értsük a továbbiakban a lényeget, igenis szükség volt a háttér ismeretére is.

A második részben a cselekmény is szép lassan beindul és vele együtt a szerelem is kezd kibontakozni Tane személyében. Sejthető, hogy a varázslatuk valamilyen úton-módon még problémát fog okozni kettejük kapcsolatában, de bevallom, hogy én szurkoltam neki. A tetoválásért pedig külön pont jár, nagyon szerettem azt a részt!
Valami történni fog veled boszorkánylány, valami, amire nem is számítasz. Kiérdemelted, hogy tetoválást viselj.
Viszont megjegyezném, hogy attól függetlenül, hogy a könyv young adult, egyáltalán nem a romantikára van kihegyezve. Sokkal hangsúlyosabbnak éreztem az egész könyvben a varázslatot, a mágiát, azt hogy miképpen válik Avery boszorkánnyá és mindennek ellenére is megváltoztassa a sorsát.
Attól, hogy te egy bizonyos dolgot megváltoztatsz, még nem kerülheted el a sorsod. A sorsod a végzeted, amivel nem alkudozhatsz.
A harmadik rész lett a legizgalmasabb és egyben a legmegrázóbb. Igazi katartikus élmény minden szempontból. A cselekmény felpörög és végre összeáll a kép a Roe boszorkányok átkával/mágiájával kapcsolatban. Mint egy igazi kirakós, ahogy a helyére kerülnek a darabok, egyre nagyobb és nagyobb részletet ismerünk meg, hogy a végén rácsodálkozzunk a teljes egészre. Megrázó, megható véggel kell mindenképpen számolni.

A könyv olvasása után meglepőnek tartom a Dream válogatás besorolást, attól függetlenül, hogy a szereplők tizenévesek. Ugyanis a könyvhöz szerintem szükség van egyfajta nyitottságra a mágikus dolgok iránt. olyan a könyv, mint Sarah Addison Allen könyvei, csak ez a történet nem a jelenben, hanem a múltban játszódik. Egy biztos, hogy a különleges hangulata engem is szó szerint elvarázsolt és rettenetesen kíváncsi vagyok, hogy a folytatásban milyen misztikus dolgot talál ki az írónő.

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Borítómánia

Imádom a ruhás/ hajkoronás/ szemes/ angyalos borítókat, ezért külön öröm volt, hogy ilyen borítóval jelenik meg a könyv. Én persze egészen mostanáig azt hittem, hogy nem is lehet ennél szebb borítót választani, de az orosz kiadás a lila ruhás lánnyal felülmúlja a magyart. Az valami csodaszép lett! Nektek melyik borító tetszik a 8 közül?



Játsszunk!!!

Avery szerelme Tane, a Csendes-óceán egyik szigetéről származik, ahol a tetoválás ősi hagyománynak számít, és mágikus jelentőséggel bír. A játékunkban minden állomáson találtok egy szimbólumot, és a hozzá tartozó jelentést kell összeállítanotok a kiemelt betűk segítségével és ezt a szót kell beírnotok a rafflecopter doboz vonatkozó sorába.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A blogturné

3 megjegyzés:

  1. Szia :)

    Előre is bocsánat, lehet, hogy velem van a baj, de én nem találom a kiemelt betűket. Megmondanád nekem, hogy hogy vannak kiemelve azok a betűk, amik a megfejtéshez kellenek? :)
    Előre is köszönöm! :)
    Petus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jelzést, lemaradt a kiemelés. De most pótoltam.

      Törlés
    2. Rendben, és köszönöm. :)

      Törlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum