MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. június 1., szerda

A Maxim kiadó jóvoltából megjelenik a Véletlen szerelem trilógia harmadik, befejező kötete!
Erin és Weston különböző fősulira megy, vajon túléli a szerelmük ezt a változást? Erin vér szerinti szülei aggódnak érte, elveszítik esetleg örökre a lányt?
A két fiatal, Weston és Erin szerelmi története végéhez érkezett, most végre megtudhatjuk mi történik velük.
Ha te is kíváncsi vagy, tarts velünk a hat állomásos blogturnén!



SzerzőJamie McGurie

Kiadói sorozat: Dream válogatás

SorozatVéletlen #3

BesorolásNew Adult,  romantikus,

Oldalak száma: 216

ISBN: 9789632616964

Fordító: Béresi Csilla

Várható megjelenés: 
2016. május

Eredeti ár: 2 499,- Ft

MFKata: ★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Légy óvatos azzal, mit is kívánsz! Lehet, hogy minden valóra válik…
Most, hogy Erin megtudta az igazságot a lányokról, akik kiközösítették, és a fiúról, akit szeret, úgy érzi, az érettségi előtti idő egyre gyorsabban fogy. Amíg egykor még a nyári szünet előtti napokat számolták vissza, most már ténylegesen az utolsó napjaikat töltik Blackwellben. Szülei, Sam és Julianne attól félnek, hogy most, hogy végre megtalálták Erint, mégis el kell engedniük őt, a feszültség pedig csak egyre nő azóta, hogy Erin rájött, ki is ő valójában.
Weston egyre rosszabbul érzi magát, ahogyan telnek a nyári napok, hiszen a lány, akit gyerekkora óta szeret, más főiskolára megy, mint ő. A legnagyobb félelme, hogy ez azt jelenti, elválnak útjaik. Miközben próbálja a legjobbat kihozni a maradék időből, és elérni, hogy minden maradandó emlékük legyen, folyamatosan kétségek között őrlődik. Rájön, hogy a remény olyan, mint a folyós homok: minél jobban szenved ő, annál gyorsabban süllyed Erin
.

Véleményem



Jamie McGuire-t a kedvenc írónőim közé sorolom, ezért döntöttem anno úgy, hogy nagyon szeretném elolvasni a Happenstence, azaz a Véletlen című sorozatát. Az első döbbenetem a könyvek méretei voltak, hisz alig éri el a három könyv összesen az 500 oldalas terjedelmet.

Az első résznél éreztem, hogy a legjobb résznél marad abba a könyv (bővebben), míg a második résznél a bajom az volt, hogy mire visszarázódtam a történetbe, máris véget ért (bővebben).
Nagy szerencse, hogy a harmadik rész kijött, így most ezzel nem volt gondom. Annál inkább éreztem, amit már az előzményekből is leszűrhettünk, hogy tényleg felesleges volt elharmadolnia történetet.

Először is rettentő kíváncsi voltam, hogy ez a kötet milyen akadályt állít Easter és Weston elé. Az előző rész nem túl kellemes függővéggel zárult, így tényleg aggódtam, hogy esetleg az írónő valami brutálisat tartogat az olvasók számára. Nem így történt és meglepve vettem tudomásul, hogy szinte konkrét bonyodalom nincs is a könyvben.

Adott az előző részekből ismert Erin és Erin konfliktus, mely elég durva, de úgy érzem, hogy mostanra már lecsengett mindenkiben. Egyedül Gina reakciója maradt kérdőjel, de minden vele kapcsolatos kérdésre is választ kapunk, ami kellemes meglepetésként érintett.

Aztán ott van Brady. Az igazi kellemetlen figura, aki sajnos mindenki életében előfordul. A tipikus hangoskodó, okoskodó és kártékony alak. Bár a történet végére megértettem, hogy miért ekkora bunkó (elnézést), de inkább szükséges rossz, mint bonyodalom. Túl szép is lenne az élet, ha mindenki úgy elfogadná a helyzetet, ahogy alakul 😉
Egyedül ő tartozik hozzá mindkettőhöz. Ő a híd, amely elhozott idáig.
És a szerelmi szál, azaz Weston és Easter kapcsolata. Ha választanom kéne, akkor ez lehetne a fő konfliktus. Az előzményekre való tekintettel nagyon szerettem volna őket együtt látni és izgulni értük, mégis úgy éreztem a végére, hogy eltúlzott a dolog. Mindkét fél részéről. Egyiküket sem tudtam igazán megérteni, mert szerintem sokáig elbeszéltek egymás mellett.

A pozitívum végig Easter hozzáállása volt az egész szituációhoz a kezdetektől. Képes volt idomulni az új helyzethez úgy, hogy végig önmaga maradt és hű tudott maradni a gyerekkori álmaihoz. Igazán példaértékű. 

Ugyanígy a szülők (Sam és Julianna) viselkedése is, abszolút szerethető karakterek.

Még mindig vallom, hogy ha ezek a kötetek egyben jönnek ki és nem sorozatban, akkor sokkal nagyobbat üt, mert az írónő stílusa adott. Könnyen olvasható, gördülékeny, illetve az alapszitúáció a három Erinnel is rendkívüli. Egy szuszra olvasva sokkal egyszerűbb kerek egészként látni a történet és nem felaprózva.

Csak ismételni tudom önmagam, miszerint jó kis sorozat vasárnapi kikapcsolódáshoz, de csak és kizárólag akkor állj neki, ha nálad vannak a folytatások. Kellemes és könnyed, nyári történet, melyet a romantika és new adult kedvelőinek ajánlom. Meleg nyári napon hideg limonádéval és/vagy cseresznyésfagyi társaságában ideális!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

Erin és Weston immár főiskolára mennek, mostani játékban ehhez kapcsolódó feladatotok lesz,
méghozzá címer alapján kitalálni melyik amerikai felsőoktatási intézmény emblémáját látjátok. Mivel ez nem egy könnyű feladat, segítségül láthatjátok nevének első betűjét és az alapításának éve alapján könnyebb beazonosítani őket.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A blogturné


05.31 CBooks
06.01 MFKata gondolatai
06.05 Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum