MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. november 25., szerda
Ismét egy régóta várt regénnyel szeretnénk csábítani titeket. Dögös skót pasik, tündérek, időutazás és Karen Marie Moning. Ugye, hogy érdemes közelebbről is szemügyre venni? Mi megtettük! Mától hét állomáson át mesélünk arról, nekünk hogy tetszett A Felföld ködén túl. Tartsatok velünk!



Kiadói sorozat: -



Oldalak száma: 316

ISBN: 9786158036221

Fordító: Körmendi Ágnes

Megjelenés: 
2015. november 24.

Eredeti ár: 2 990,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
!!!Spoileres fülszöveg!!!
Egy csábító skót földesúr…
Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás ragadozója. Érintésének egyetlen nő sem tud ellenállni, de senki sem férkőzhet a szívébe, míg egy bosszúszomjas tündér át nem ráncigálja Adrienne de Simone-t a modern Seattle-ből a középkori Skóciába. A túlságosan is merész, túlságosan is egyenes lány még egy idegen évszázad foglyaként is leküzdhetetlen kihívást jelent a XVI. századi csábítónak. Bár házasságra kényszerülnek, Adrienne megfogadja, hogy távol tartja magától Hawkot…
Egy nő, aki az idő foglya…
A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne. Nem állhat közéjük sem idő, sem távolság, el fogja nyerni a szerelmét! Bár Adrienne nem biztos abban, hogy helyes engednie a szívében ébredező érzelmeknek, kétségeinél erősebbnek tűnik Hawk elszántsága, hogy maga mellett tartsa a lányt…
Karen Marie Moning, a nagy sikerű Tündérkrónikák szerzője ezúttal az érzékek földjére kalauzolja olvasóit. A Felföld ködén túl sorai buja skót tájakat, vad felföldieket és megoldásra váró rejtélyeket ígérnek a főszereplők perzselő pillanatai mellett. Egy csepp misztika kell még, és máris a druidák rejtélyes világában találjuk magunkat, ahol az időn és téren túli szerelem számunkra is csupán karnyújtásnyira kerül. A Cor Leonis Kiadó ezzel a kötettel indítja útjára a többszörösen RITA-díjra jelölt és RITA-díjas Highlander-sorozatot.

Véleményem

Az év egyik legjobb híre volt, hogy a Cor Leonis feltámad hamvaiból és egy újabb Moning könyvet ad ki. Bár nem az általam annyira kedvelt Tündérkrónikák sorozatból érkezik folytatás, hanem az írónő első irománya, a Felföldi krónikák nyitókötete jelenik meg.

Szokásomhoz híven az információim a könyvről minimálisak voltak: a főhős egy  skót fickó, ami köztudottan a gyengéim közé tartozik.
Imádom ezt a helyet, gondolta Adrienne. Ha valaha képes lettem volna olyan helyet álmodni, ahova bizton elmennék, még amikor a huszadik században éltem, hát ezt a helyet álmodtam volna meg.
Hawk pedig tényleg egy ízig-vérig skót férfi: magas, izmai nyers erőtől duzzadóak, fekete haja van , persze kiltet hord ;-) Hatalmas szíve van, amit mi sem bizonyít jobban, mint a családjához és klánja birtokához, Dalkeith-hez, fűződő szeretete és hűsége. A szenvedélyességéről ne is beszéljünk, tényleg minden nő álma.
... ne hagyd, hogy ezek a Douglasek elsodorjanak, asszonyom! Makacsok és rigolyásak, de aranyból van a szívük! egész Skóciában nem találni hozzájuk foghatót!
Na, nem csak én mondom, hanem fél egész Skócia. És ha ez nem lenne elég a tündérvilág királynője is róla zeng ódákat, ami pedig a tündérkirályt is féltékennyé teszi, valamint a tündérek bolondját is. Ezen felbúzdúlva hamarosan bosszúhadjárat indul a "király szajhája" ellen. Ami abban nyilvánul meg, hogy egy gyönyörű nőt hoznak neki a jövőből, hogy megleckéztesse. Egy gyönyörű nőt, aki képes ellenállni az ő vonzerejének.

Ezzel elindul egy harc Adrienne kegyeiért Hawk és Adam Black között. Adam Black tündérekhez méltóan tör borsot Hawk orra alá. A viselkedése folyton V’Lane-re emlékeztetett. Pimaszság, pökhendiség és nagyképűség. Képtelen voltam a két sorozatot elvonatkoztatni egymástól. Főleg az idegen nyelven íródott nevektől volt folyton dejá vú-m. Vártam is azt az akció-dús eseménysorozatot is, amit a Tündérkórnikákban megszoktam.

Egy biztos, a két könyv csak alapjaiban hasonlít egymásra. Jelen esetben inkább a romantikán van  a hangsúly, mint az izgalmakon.  A főhősöket könnyen megkedveltem, imádtam a szócsatáikat, és ahogy izzott közöttük a levegő. Alig vártam, hogy Adrienne végre beadja a derekát annak szexi skótnak.

De innen nézve, jó kis történet. Nem mondanám, hogy a könyv hibátlan, mert picit kiszámítható és főszereplőink szépsége és nagyszerűsége néha túl sok, de azért kikapcsolt és kellemes szórakozást nyújtott. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy akad benne egy-két rész, amikor örültem, hogy nem éppen metrón olvasok ;-)

Sorozatindító kötetről beszélünk, de Adrienne és Hawk története lezártnak tekinthető. A folytatásban Grimm történetét olvashatjuk, illetve később minden rész más szereplőről fog szólni. Például a hatodik Adam Black könyve lesz, ami kifejezetten felkeltette az érdeklődésem. Nem lett ugyan kedvenc karakter, de kíváncsi lennék, hogy az írónő milyen sorsot szánt neki a továbbiakban.

Ez egy kellemes felnőtt történelmi romantikus, kis időutazással és misztikummal fűszerezve. Ezért mindenképpen e stílus kedvelőinek ajánlom, főleg a felnőtt olvasóknak. Azt mondanám, hogy a könyv különleges elegye a Tündérkrónikáknak (tündérek) és az Outlander-nek (skót, időutazás).

Megteszett? 
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Megveszem!

Borítómánia

Borítók a világ minden tájáról

Játsszunk!

Történetünk a XVI. század Skóciájában játszódik, ezért arra gondoltunk, hogy ismerjük meg jobban a Felföldet, illetve várait. A ti feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik állomáson melyik vár képét adták közre a bloggerek. Azok között, akik helyesen válaszolnak, öt példány Karen Marie Moning könyvet sorsolhatunk ki a kiadónak hála. 
  • az első két nyertes A Felföld ködén túl c. könyvet.
  • a harmadik nyertes Rossz hold kelt fel c. könyvet
  • a negyedik nyertes példány Új nap virrad c. könyvet
  • az ötödik nyertes Iced- Megnyílik az ég c. könyvet kapja meg.
Játékra fel!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné állomásai


11.23. Angelika blogja (Eilaen Donan Castle)
11.25. MFKata gondolatai (Inverness)
11.27. Függő/vég (Balvenie Castle)
11.29. Deszy könyvajánlója (Scone Palace)
12.01. Kelly & Lupi olvas (Urquhart)
12.03. Zakkant olvas (Dunnotar Castle)
12.05. Insane life (Stalker)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum