MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. szeptember 25., csütörtök

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Sophie Jordan: Firelight trilógiájának második része, a Vanish - Szökésben. A Blogturné Klub négy bloggere ezúttal is belopózott a Drakikhoz. Szeptember 19-től, szeptember 25-ig két naponta olvashattok majd arról, hogy mi vár rátok, ha követitek Jacindát és beléptek a Drakik városának kapuján. 

És persze ahogy az nálunk lenni szokott, ezúttal is három szerencsés nyerhet egy példányt a könyvből! A bejegyzések végén megtaláljátok a részleteket és a játékhoz tartozó Rafflecopter dobozt, aminek helyes kitöltésével versenybe szállhattok a könyvekért


Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Tűzláng #2

Besorolás: YA, fantasy, sárkány, alakváltó

Oldalak száma: 272

Fordító: Gát Anna

ISBN: 9789633738917/ 9789633738900

Várható megjelenés: 
2014. szeptember 23.

Eredeti ár: 2 990,- Ft/ 3 990,-Ft

MFKata: ★★★✮

   


Sophie Jordan Tűzláng-trilógiájának második részében a lázadó, korábban önkéntes száműzetésben élő Jacinda – aki egy titkos közösséghez, a drakikhoz tartozik, akik a mitikus sárkányok leszármazottai – kénytelen családjával visszatérni a falkájukhoz. Jacindát, mivel nem tudott szerelméről, az ember Willről lemondani, és emiatt számtalan kárt okozott magának és szeretteinek, nem fogadják kitörő örömmel az övéi. Ő azonban mindent elkövet, hogy legalább látszólag beilleszkedjen. Amikor a falka „trónörököse”, Cassian, a pártfogásába veszi, egyrészt könnyebb lesz az élete, ugyanakkor a még mindig Willbe szerelmes lány érzelmi életét teljesen felborítja az új hódoló. Főleg mivel Jacinda ikertestvére, Tamra, szintén különleges képességeket kezd mutatni, és így egyre értékesebb a falka szemében, és egyre esélyesebbnek érzi magát Cassian szerelmére…

Már eddig is többször mondtam, hogy bizonyos könyvekhez hangulat kell. Vannak könyvek, amelyekről az első pár oldal után érzed, hogy „igen pont erre van szükségem” és mindegy, hogy az egy YA fantasy vagy egy krimis thriller.

Amikor a Tűzláng első kötetét olvastam elvarázsolt, egyszerűen imádtam minden hibája ellenére még akkor is, ha tudtam, hogy van benne ráció. De ez engem annyira nem érdekelt. 

A mostani résznél viszont már sokkal jobban kidomborodtak a hibák és bizony ez sokszor zavart.

Először is a fiúk. Az előző részben még Will volt a szívem csücske, de most valahogy nem hozta a formáját. Ennek lehet, hogy az az oka, hogy igen keveset tűnik fel a történetben, bár az a pár alkalom sem volt elég meggyőző, hogy ő legyen a number 1.

Talán ezért is pártoltam át Cassianhoz, hisz sokkal többet is szerepelt és ő sokkal kifejezőbb volt a külső leírások és a cselekedetei alapján. Egy igazi ónix drakiherceg, vágyhat másra is egy drakilány?

Ezek után természetes, hogy azt akartam, hogy Jacinda maradjon örökre a draki világban és válassza Cassiant. Ellenben Jacinda senki másra nem tud gondolni csak Willre. Amit el is tudnék fogadni, de ez nem elég arra, hogy dönteni tudjon. Ez teljesen kikészített.

De ha nem tudok nélküle élni, akkor mégis mi a kérdés?

Ha annyira akarja, hogy képes érte otthagyni bárkit vagy feláldozni mindent, akkor miért visszakozik folyton? Most mégsem szereti? Kicsit úgy éreztem, mintha egy kisgyerek nem tudna dönteni, hogy piros labdát kérjen vagy kéket. Sokszor megráztam volna, hogy hátha akkor rájön a lényegre!

Ő csak menekülés volt számodra, de ha végre megállsz, és nem futsz tovább, látni fogod, hogy te igazából hozzám tartozol.

Egy biztos, ha az írónő célja az volt, hogy összezavarjon, hogy mit is érez Jacinda, akkor az 100% sikerült ;-)

Ami viszont még mindig nagyszerű az az alapelgondolás. Alakváltó sárkányok. Ezzel még mindig nem tudok betelni és minden, ami ezzel kapcsolatos volt azt imádtam. Nagy szerencsére ugye Jacinda és családja visszatér a drakik közé, így szinte az egész történet az ő városukban zajlik és sok mindent megtudunk a mindennapi életükről, a repülés órákról vagy a drakiegyesülésről Az erről szóló kis rész teljesen elvarázsolt a mindenféle körülmény ellenére (spoileres lenne)

A rítusnak az a lényege, hogy egyszerre jelképezi a különálló énjeink halálát és az új egyesült életünk kezdetét. 
Nagyszerűen ki van találva az egész világ, ahogyan a drakik sokfélesége is: Jacinda ugye tűzsárkány, Cassian ónix, Azura (Jacinda barátnője) vízi sárkány, Nidia pl árnyékoló, de van ott van még a többszázéves Földdraki Taya is és még ki tudja milyen fajták rejtőznek a drakivilágban.

Azt tudom mondani, hogy akartam szeretni a könyvet, de sajnos nem sikerült. Az elképzelésért még mindig odavagyok és a következő részért még mindig sorba állok. Ugyanis nagyon szeretném hinni, hogy a következő részben Jacinda egy kicsit felnő és vagy így vagy úgy kiáll magáért, valamint még többet olvashatok a drakikról. Illetve szeretnék Jacinda testvérének szemszögéből is olvasni. Mennyire jó lenne már, ha Tamra új életéről is többet tudhatnánk. Talán a trilógia befejező kötete kiengesztel majd engem is.







Sárkányok a könyvekben


Gondoltam gyűjtsük össze a sárkányokat, illetve a híresebb sárkányokat a könyvekből, aztán a nagy gyűjtögetés közben rájöttem, hogy a lista végtelen hosszú, így egy kicsit szelektáltam. Próbáltam 5-re szűkíteni a listát, így ezek maradtak.



Az első


Szerintem nemcsak az én életem első, illetve kedvenc sárkánya. Még gyerekként ismerkedünk meg vele és még nem találkoztam olyan gyerekkel vagy felnőttel, aki ne ismerte volna és nem kedvelte volna. Ő  mi híres egyfejűnk, akinek a neve is ennyi csak: Süsü.
Egyetlen "hibája" Süsünek, hogy sárkány létére csak egy feje és kicsit gyomoltalan




A magyar mennydörgő




Emlékszem, amikor először olvastam a Harry Potter Tűz serlegét olyan boldog voltam, hogy Harry magyar sárkányt kap. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ez a sárkány szeszélyes és veszélyes is, mert így tényleg csak büszkélkedni lehet vele!







Az alábbi könyveket a várólistámról választottam. Ezek azok a sárkányos könyvek, amelyek folyton kiabálnak, hogy olvass el és a visszajelzésekből ítélve a nem is rosszak, sőt!!!

Kisfiam kedvence
Amire nagyon kíváncsi vagyok
Mindenki kedvence

Játsszunk!


Néhány draki elszökött a népétől, segítsetek megtalálni őket! Nem tudjuk pontosan hányan szöktek el, ezért a ti segítségeteket kérjük. Kaptunk egy fülest, miszerint a turné állomásain rejtőztek el. Számoljátok össze hány darab sárkány logót találtok az állomásokon és írjátok be a helyes megfejtést a rafflecopter megfelelő rublikájába! A helyes megfejtők közül három szerencsés egy-egy Vanish példánnyal lesz gazdagabb.

2 megjegyzés:

  1. Cassiaaaaaan!! :D Csak elértük a célt... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg kellett ismerni Cassiant és máris lesöpörte a színről Willt :D

      Törlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum