MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. november 8., szombat
A Dream Válogatás sorozatban jelenik meg Elizabeth Richards A sötétség városa sorozatának második epizódja, a Főnix. Az előző könyvben megismert Ash és Natalie szerelme új kihívásokkal szembesül, és a sötétfajzatok nemzedékének sorsa is tőlük függ.

Olvassátok a Blogturné Klub értékeléseit erről a folytatásról hat állomáson át. A játék ezúttal sem maradhat el, ezúttal is a könyv 3 példányát nyerhetitek meg, ha velünk tartotok.

Kiadói sorozat: Dream válogatás


Besorolás:  fantasy, YA

Oldalak száma: 366

ISBN: 9789632615325

Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Várható megjelenés: 
2014. november 18.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★
Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Ash Fisher azt hiszi, túl van minden megpróbáltatáson. Eljegyezte Natalie-t, az élet csak jót tartogat számára. De a boldogsága csak addig tart, míg fenyegető látogatást nem tesz nála Tiszta Rózsa, és ultimátumot intéz hozzá: ha nem szavaz Rózsa Törvényére, ami a sötétfajzatokat és a többi másként gondolkodót haláltáborokba gyűjti, megöli Natalie-t. Elsőre egyszerűnek tűnik a döntés, de odadobhatja-e Ash sok millió sötétfajzat életét, hogy megmentse a szerelmét? Ash rögtön megpecsételi Natalie sorsát, amikor nem képes a szerelmét feláldozni több millió sötétfajzatért. Ekkor bukkan fel Elijah Theroux, a jóképű Básztet-fiú, akit Natalie korábban kimentett az anyja laboratóriumából, ahol Elijah-t kínozták és kísérleteztek rajta. Az őrök az ő mérgéből készítették a halálos Arany Ködöt, ami a Fekete Városban kitört lázadáshoz és Ash Főnixként, a lázadás jelképeként való újjászületéséhez vezetett. Elijah most visszatér, és Ash nem kedveli: nyilvánvaló, hogy Elijah odavan Natalie-ért, és Ash attól fél, hogy Natalie sem közömbös iránta. A Fekete Város krónikái című trilógia rajongói számára a Sötétség Városának lenyűgöző második része.

Tavaly az első blogturnés könyvek egyike volt A sötétség városa >> Emlékszem, hogy akkor mennyire elvarázsolt Ash és Natalie szerelme, illetve az a disztópia-fantasy világ, amit Elizabeth Richards teremtett. Akkor úgy gondoltam, hogy inkább fantasy, mint disztópia és a Főnix érdekessége, hogy ezt most pont fordítva gondolom.

A történet szinte ugyanott folytatódik, ahol abbahagytuk, a feszültség kellős közepén, mert a népszavazás előtt állunk. Szinte sejthető, hogy Tiszta Rózsa mindent meg fog tenni, hogy megtartsa a pozícióját. Szó szerint, ugyanis a nyílt népszavazás után Tiszta Rózsa hatalmas tisztogatásba kezd. Elkezd mindenkit deportálni, aki ellene szavazott. Nem véletlenül használtam a deportálást, mert már a Tizedik leírásánál is önkéntelenül a koncentrációs táborokra gondoltam. A különbség az, hogy itt tudjuk, hogy kivégezni viszik az embereket. Egyszerűen a hideg ráz attól, hogy származás vagy vallási hovatartozás alapján ítéljenek el embereket és gyerekeket. Gondolhatjátok, hogy Tiszta Rózsa az első számú gyűlölt karakterek közé került ezzel a húzásával. 

Ezt az érzést csak erősítette, hogy a szülők a gyerekeiket egyedül küldik vonattal a Centrumba a jobb élet reményében. Bár ésszel felfogom, hogy ez fikció, mégis a sötét hangulatot megalapozta. Sőt biztos vagyok benne, hogy már csak ezért is éreztem annyira félelmetesnek és izgalmasnak Ash és Natalie utazását, hogy romba dönthessék ennek a beteg elmének az önkényuralmát. 

Az útjuk során egyre többet tudunk meg a környező körzetekről, városokról. Lehet, hogy a közelgő filmbemutató miatt, de többször eszembe jutott a Mockingjay. A kedvencem Trákia lett, elvarázsolt az illatával, a fűszereivel és a színeivel. Imádom a fahéjat és itt még Fahéj utca is van :D
De a dákokról is sok mindent megtudunk itt, de a többi fajról (básztet, hegyi farkasok) is rengeteg érdekességre fény derül.

Az előző részben biztos voltam Natalie és Ash igaz szerelmében és annak legyőzhetetlenségében. De ez most megdőlni látszik. Sokszor dühített Natalie butasága és hadakozása, mert annyira akartam hinni abban, hogy az ő szerelmük tényleg különleges és a problémák kezelése sem okoz gondot.

Bár Asht megviseli, hogy az előző részben majdnem meghalt, valamint a szerelmi életében történt változások, mégis szép lassan az előnyére válik. A könyv elején úgy éreztem, hogy sok benne a kétség és a feszültség, hogy jó vezető lesz-e, de a könyv végére egy magabiztos és erős vezető válik belőle. Méltónak éreztem a Főnix címet hozzá! 

Ash és Natalie kapcsolatának Elijah (básztet) felbukkanása sem tett jót. Bár macskapárti vagyok, de ezt a macskát nem tudtam megszeretni. Ő az a tipikusan felbukkanó felesleges harmadik, akitől frászt kapok, de azt el kell ismernem, hogy a karaktere a cselekmény és világ megismeréséhez szinte elengedhetetlen. 

Ahogy haladunk előre és egyre többet tudunk meg, annál világosabb, hogy még szinte csak a felszínt kapargatjuk. Egy igazi kalandtúra a könyv, rejtélyekkel, akcióval, bujkálással és meneküléssel, valamint árulással és meglepő fordulatokkal. Készüljetek fel, hogy nem lehet letenni!!! Alig várom a harmadik részt, aminek a borítója ráadásul szerintem a három kötet közül a legszebb!

Meleg szívvel ajánlom a sorozatot a disztópia és fantasy kedvelőknek!



Játsszunk!!!

A sötétfajzatoknak két szívük is van, de az emberek egyetlen szíve is ketté tud szakadni.
A Ti feladatok lesz összeilleszteni a darabjait. 

Keressétek a fél szíveket a blogturné bejegyzéseiben és párosítsátok össze őket.

A lenti rafflecopter megfelelő mezőjébe ezeket a blogpárokat kell beírnod.
Pl.: egyik blog-másik blog, az a blog- ez a blog, …

A kiadó csak Magyarország területén belül postáz!
Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.

A blogturné állomásai

10.31. Roni Olvas
11.02. Nem harap a blog
11.04. Dreamworld
11.06. Deszy Könyvajánlója
11.08. MFKata gondolatai
11.10. Kelly&Lupi Olvas

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum