MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. november 24., hétfő

A Könyvmolyképző Kiadónál jelenik meg
Katie McGarry: Pushing the Limits - Feszülő húr című könyve,
amire két éve várnak türelmetlenül a magyar olvasók.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Blogturné Klub tagjai
közül is kilencen vesznek részt a könyv turnéján.
Többen olvasták már és írtak is a történetről,
ezért most több rendhagyó állomás is helyet kap.
Érdemes követni a turnét,
hiszen most is 3 példány várja gazdáját az év egyik legjobban várt könyvéből!!!


Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Pushing the limits #1

Besorolás: realista, romantikusYA

Oldalak száma: 436

ISBN: 9789633990674

Fordító: Neset Adrienn, Károlyi Eszter

Elit start: 
2014. november 25.

Várható megjelenés: 
2014. december 5.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!


Annyira ellentétesek… ÉS MÉGIS MILYEN ÖSSZEILLŐK.

Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem emlékszik a teljes igazságra.

Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna. Valószínűlegsemmi közös nincs bennük. Mindketten olyan titkokat rejtegetnek, melyek lehetetlenné tehetik kettejük kapcsolatát.
Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztatna azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.

Véleményem

Elég jól kifejezi a PTL iránti várakozást szerintem, hogy a Moly.hu-n megjelenés előtt 25 csillagozása van a könyvnek, amiből reális magyar olvasás szerintem 3 db van. 
A nagy várakozás mindig nagyobb elvárást vonz maga után, nálam is így volt. Ez nem minden esetben jelent jót, de én most nagyon bíztam Kellyben, mert egy ideje figyelem, hogy a nagy kedvenceiben nem csalódom.
Mostanában felkapott, hogy váltott szemszögből ismerjük meg a szereplőket. Én mondjuk nagyon szeretem, mert sokkal könnyebben ismerem meg őket, az érzéseiket és ezáltal hamarabb is kialakul az a bizonyos kapocs. 

Echo életében van egy fekete folt. Nem tudja, hogy mi történt vele és senki nem akarja neki elmondani. De a démonok, a kezén hegek formájában jelen vannak, így nem menekülhet. Nehezíti még életét, hogy bátyját Afganisztánban elvesztette és apja új családot alapít. 
Noah egy tűzvészben elveszti a szüleit, két öccsét nevelőszülőknél helyezték el (megfigyelés: minden tuti könyvespasi 3as fivércsomagban kapható). A szülei gyászán túl, minden vágya, hogy újraegyesítse a családját. De a "rendszer" ellene van és egyre lejjebb csúszik.
Sose múlik el – feleltem. – A fájdalom. A sebek behegednek, és már nem mindig érzed úgy, mintha egy kés mélyedne beléd. De amikor a legkevésbé számítasz rá, beléd hasít a fájdalom, hogy emlékeztessen, sosem leszel már ugyanaz.
Látszólag a főhőseink két külön világból és két különböző problémákkal indulnak, de a problémáik hasonlóak. Igyekszem spoilermentes maradni, de a hangsúly mindkettejüknél a továbblépésen van. Mennyire képesek feldolgozni a múltban történt eseményeket, melyet a titkok miatt csak a saját szemszögükből ismerhetünk meg. Illetve beismerni a hibáikat. Hogy rosszul láttak, rosszul véltek dolgokat. Legyen szó arról, hogy félreismernek valakit vagy arról, hogy a saját önös érdekeiken felül helyezik a szeretteiket. 
Mert a felnőtté válás nehéz döntésekkel jár együtt, és ha helyesen cselekszünk, az nem feltétlenül jelenti, hogy jó is nekünk. 
Bár Echo és Noah egymás ellentétei, mégis tudod, hogy nekik együtt kell lenni. Egy cseppnyi kétséged nincs benne és ami tetszett még, hogy a kapcsolatuk teljesen reális alapokon épül. Egyiküket sem borítja be rózsaszín köd és bizony hibáznak, a szerelmüknek mint minden szerelemben a valóságban, próbákat kell kiállnia. De egy Noah féle kabát nekem is kell!!! ;-)

Amikor már azt hiszem, hogy megismertelek, Noah, te mindig meglepsz valamivel.

Érdekes, hogy a mellékszereplők közül ritkán kelti fel komolyabban az érdeklődésem valaki. Egy barát, vagy a felesleges harmadik. Ebben a könyvben nem őket emelném ki. Nem mintha nem lett volna ott Luke, hogy megkeserítse Echo életét, de sosem éreztem esélyes pasinak.

Vagy Lila a "jóboszorkány", aki bár jó barátnak bizonyul mégsem kap akkora szerepet Echo életében. 

Sokkal inkább Mrs Collinst kedveltem.  Ő Echo és Noah terapeutája,  kihelyezett iskolai pszichológus, mégis a hozzáállásával, viselkedésével, humorával és a vezetési stílusával meggyőzött. Hiszem, ha több ilyen szakmájának elhivatott és profi szakember dolgozna kevesebb sérült, illetve több gyógyult lelkű tinédzser élne. Úgy tudott hatni a fiatalokra, hogy a tekintélye megmaradt, addig és úgy keverte a lapokat, hogy mindenki megértse, mi a lehető legjobb döntés az életében. 

Biztos akadnak a könyvben hibák és biztos lesz, akinek nem fog tetszeni; de én nem áltatom magam. Nagyon nem érdekeltek a hibák, egyszerűen csak belecsöppentem a történetben és olvastam, élveztem minden pillanatát, nevettem a szócsatákon és a poénokon és bizony többször is eleredtek a könnyeim (ki lenne képes megálljt parancsolni a könnyeinek, ha gyerekekről van szó?). Mélyen érintett, de megkaptam azt, amit a kedvenc könyveimtől- kikapcsolt és belefeledkeztem.


Azt már tudjuk, hogy a sorozat-hóbort tarol mindenhol, de engem nyugtat a gondolat, hogy ebben a sorozatban a következő részek nem folytatások, hanem egy-egy mellékszereplő veszi át a főszerepet, így olvashatunk majd a továbbiakban Bethről és Isaiahról is 


Borítómustra

Íme egy válogatás a világon megjelent PTL borítókból.
Szerény véleményem szerint az eredeti a legjobb, hűen tükrözi Noaht és Echot.
Örülök, hogy a Kiadó megtartotta.
A legrosszabb a fehér borító szerintem, mert egy kicsit túlkorosak a modellek.

Nyereményjáték

A történetben Echo Emerson és az anyukája közötti kapcsolat egyik jelentős eleme a görög
mitológiához, azon belül is a csillagjegyekhez kötődik. A játék során minden állomáson fel kell ismernetek a mellékelt képről, hogy melyik csillagjegyet ábrázolja. A rafflecopter doboz megfelelő sorait kitöltve már csak a szerencsén múlik, hogy ki nyeri meg a három nyereménykönyvet.

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, valamint ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az e-mailben küldött értesítőre, akkor automatikusan új nyertest sorsolunk

Blogturné

11.18. - Kristina blogja
11.19. - Angelika blogja
11.20. - CBooks
11.22. - Függővég
11.24. - MFKata gondolatai
11.25. - Media Addict
11.26. - Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum