MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. november 27., csütörtök


Kresley Cole díjnyertes bestseller író leghíresebb sorozata a Halhatatlanok alkonyat után nálunk is nagy sikernek örvend. A főként felnőtt paranormális könyvekre szakosodott írónő azonban megmutatta, hogy kell egy jó kis YA sztorit írni. Az Arkánum Krónikák végre hozzánk is elérkezik, hála a Könyvmolyképző kiadónak. 

22 Arkánum kártya. 22 kiválasztott. Az Arkánum Krónikák középpontjában a Tarot pakli ütő kártyái állnak, a Nagy Arkánum. Képzeld el, ha a Halál, a Szeretők, a Bolond, az Ördög, stb valójában különleges képességekkel megáldott tinédzserek lennének. Ahhoz, hogy legyőzzék a többi "kezet", meg kell tanulniuk szövetségeket kötni. Ám óvatosnak kell lenniük, hiszen sosem egyértelmű ki melyik oldalon áll.



Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat:  Az Arkánum krónikák #1

Besorolás: fantasy, posztapokaliptikusYA

Oldalak száma: ???

ISBN: 9789633991282

Fordító: Szoboszlay Anna

Elit start: 
2014. december 2.

Várható megjelenés: 
2014. december 12.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★✮

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

A tizenhat éves Evangeline „Evie” Greene irigylésre méltó életet él – mígnem rémisztő hallucinációi támadnak. Amikor egy apokaliptikus esemény megtizedeli louisianai szülővárosának lakosságát, megölve mindenkit, akit szeret, Evie rájön, hogy a hallucinációk voltaképpen a jövőre vonatkozó látomások voltak – amelyek továbbra sem szűntek meg. Az életéért küzdő és válaszok után kutató lány kénytelen segítséget kérni a lápvidék rossz oldalán élő osztálytársától, Jack Deveaux-tól. De egyedül egyikre sem képes.
A meglehetősen hosszú bűnlajstrommal rendelkező Jack, a maga komisz vigyorával és kirívó viselkedésével, nem olyan fiú, akivel Evie barátkozni szokott. Bár egyszer már gúnyt űzött Evie-ból és mindabból, amit képvisel, Jack most mégis vállalja, hogy megvédi a lányt. Evie tudja, hogy nem bízhat feltétel nélkül a fiúban, de vajon képes lesz neki ellenállni, ha egyszer letörli a képéről azt a komisz vigyort?
Kiben bízhat Evie?

Véleményem

Kresley Cole-ról nagyon sok jót hallottam, de még nem olvastam, pedig több könyve is a polcomon csücsül, sorára várva. Aztán jött az infó, hogy egy harmadik sorozata is a piacra kerül, tudtam, hogy nincs menekvés és további időhúzás. Ezt most már olvasni kell. Rá kellett döbbennem, hogy a „tudatlanság” ebben az esetben nem átok, hisz nincs meg az önkéntelen összehasonlítás a többi könyvével…

Egy teljesen más történettel sikerült kapcsolatba hoznom Evie és Jack Daniels (imádom, hogy így hívják) meséjét és ez nem más, mint az Angelfall.
Nem a cselekmény miatt, hanem az alaphangulat az, ami rettenetesen emlékeztetett Raffi könyvére. A sötét apokaliptikus érzés, hogy valami sötét közeledik, illetve meg is érkezik és kiforgatja a világot a sarkaiból. Ez nagyon hasonló és persze az izgalom és az akció.

Ami odakint van, az kész téboly. Az emberek teljesen kifordultak önmagukból.

A fülszövegből sajnos a történet eleje megismerhető, így ezt nem írnám le újból, de megjegyezném, hogy a cselekmény vezetése nagyszerű. A jelenből indulunk, Evie meséli el, hogy mi történt vele a Villanás előtt és hogyan jutott el oda, ahol most van. Egy kis ízelítőt kapunk a régi életéből, hogy jobban megérthessük az „elmebetegségét”, aztán a veszteségét. 

No és persze Jacket is . Bevallom a könyv elején azt hittem, hogy ez a fickó az én szívemet is elrabolja, de ahogyan Evie-ben kétségek merültek fel, bennem is. Játszik az írónő az érzéseimmel, ugyanis biztos voltam abban, hogy mi is az ő szerepe és mi fog történni, de komolyan most nagyobb kérdőjel van bennem iránta, mint a könyv előtt. Utalások és elejtett szavak, ennyit tudunk csak meg. Kell az a következő rész!

Azzal a fiúval voltam, akitől még a szörnyek is féltek.

Amit nagyon szerettem…

A posztapokaliptikus mesét. Eleve rá vagyok hangolódva a világvégi sztorikra, de itt a Villanáson túl még van egy csavar: a tarot. A kártyák bevonásával válik igazán misztikussá a történet. Sokáig tart (nekem legalábbis, de hiszem, hogy ez az írónő célja is) amíg tényleg a helyére billen, hogy mi is a kártyák célja és értelme, de higgyétek el megéri. A végső úti cél eléréséig sok katonán, zsákoson és más érdekes szereplőt ismerünk meg. Zsákosok, mondtam már, hogy zombifóbiám van? ;-)

Ami böki a csőröm…

Evie nyafogása. Nem azzal van a problémám, hogy a látomásoktól frusztrált lett és kétségbeesett, hanem az, hogy néha tényleg elkényeztetett fruskaként viselkedett. Túl sokáig nem látja a fától az erdőt és néha kedvem lett volna kicsit megrázni.

De hozzáteszem, hogy a könyv végén a viselkedésében keletkező meglepő fordulat zseniális volt. Tartottam attól, hogy az egész sorozat arról fog szólni, hogy Evie hogyan dolgozza fel a látomásait és hogy meg kell találnia a nagymamáját. De ez a változás olyan távlatokat nyitott meg a történetben, hogy jövő hét is túl késő volna a következő részhez. Úgy érzem, hogy a következő rész túlszárnyalja, azt amit eddig izgalmasnak és akciósnak véltem. Nagyon várom a folytatást!!! 

A sorozatról érdemes tudni, hogy jelenleg trilógiáról beszélünk és a harmadik rész 2015 januárjában jelenik meg.
Ha szépen nézek, talán félévente megjelenhetne új rész, nem?


Tarot

A tarot kártya eredete ismeretlen. Vélhetően Keletről származik, cigány jövendőmondók, egyiptomi mamelukok és mór hódítók terjeszthették el Európában. Az első írásos feljegyzés a kártya létezéséről 1442-ből vagy 1390-ből származik.

A tarot egy 78 lapból álló kártyacsomag (ami 22 Nagy Arkánumból és 56 Kis Arkánumból áll) és kártyajátékra, illetve jóslásra használnak. A kártyák egyik oldalán szimbolikus képek találhatók, a másik oldaluk egyforma színű és mintázatú.

Már régóta a jövendölés egyik legnépszerűbb formája. A kártyalapok jelentése és értelmezése azonban nagyon is függ az egyes kártyajósoktól. A jóslások néhány fajtája aleatórikus, véletlenszerű, vagyis a jóslásban használt elemek esetleges kiválasztásán múlik. Az aleatórikus szó a latin kockajátékos szóból ered, mivel a legegyszerűbb jóslási forma a kockavetés.

A kártyajóslás minden fajtájában szerepel a kérdező – aki tanácsot kér egy kérdés felvetésével – és a jövendőmondó, aki megadja a választ. A kártyákat kirakhatja a kérdező is, és a jós is. E tekintetben nincs egységes vélemény, mivel ez függhet az alkalmazott módszertől is. A legfontosabb azonban az, hogy mindkét fél a kérdésre koncentráljon, mert egy komolytalan vagy pontatlanul feltett kérdés hasonlóan pontatlan választ eredményezhet.

Aki kártyavetést tanul, az egyben megtanulja az álomfejtést is, hiszen a szimbólumok azonosak. A lapok számozva vannak, úgyhogy a számmisztika is hozzátartozik a tarot ismeretanyagához. Minden egyes kártyalap egy-egy alkotás, mely művészi értékkel bír, tehát a képek elemzésére is lehetőséget adnak.

Nyereményjáték

A Hold

22 Arkánum kártya.
22 kiválasztott.
A jó és a gonosz harca.
A Méreghercegnő története egy nagy, halálos játék,
melyre a tarot szabályai vonatkoznak.
Ha Evie túl akarja élni szövetségeseket kell találnia,
és tudnia kell ki az ellenség. 

Játékunkban Evie bőrébe bújhatsz és tesztelheted,
vajon te hogyan állnád meg a helyed.
A turné 8 állomása egy-egy tarot kártyát jelképez.
Minden kártyához tartozik egy “hívószó”,
azaz egy mottó.
Ám a kártyák össze akarnak zavarni,
ezért ellopták egymás hívószavát.
A te feladatod, hogy megfelelően párosítsd be,
melyik hívószó melyik kártyához tartozik eredetileg.
Vigyázz!
Könnyen egy ellenség karjaiban köthetsz ki,
ha hibázol.

Sólyomként figyellek!

Blogturné

11/27 MFKata gondolatai - A Hold
11/28 Always love a wild book - A Mágus
11/29 Deszy könyvajánlója - Az Angyal / Ítélet
11/30 Insane life - A Szeretők
12/01 Angelika blogja - Az Erő
12/02 Kelly & Lupi olvas- A Torony
12/03 Kristina blogja - Császárnő
12/04 Dreamworld - Az Egyensúly / Mértékletesség
12/05 Függővég - Az Ördög


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum