MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. november 4., kedd

November 18-án jelenik meg Jamie McGuire új regénye a Maxim Kiadó gondozásában. Különleges kirándulás a Red Hill című regény, ugyanis a szerző egy merőben más műfajban lép az olvasók elé, mint amit tőle megszokhattunk. Ez a feszültséggel teli történet egy világméretű katasztrófa következményeit tárja elénk, a szereplők küzdelmét az életben maradásért, egy biztonságosnak vélt tanyán a Vörös hegyen. Kövesd végig a blogturné nyolc állomását, és ha sikeresen felveszed a versenyt a zombitámadással szemben, megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét.



Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Red Hill #1

Besorolás:  fantasy, zombi

Oldalak száma: 360

ISBN: 9789632615448

Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Várható megjelenés: 
2014. november 10.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★
Moly Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Scarlet, Nathan és Miranda. Három idegen, mégis közös sors.
Scarlet és két lánya egyedül néznek szembe a mindennapok nehézségeivel. Nathant elhagyta felesége, és már nem emlékszik, milyen érzés szerelmesnek lenni; csak kislánya, Zoe tartja benne a lelket. Miranda legnagyobb gondja az, hogy az új VW Bogara nem elég nagy ahhoz, hogy nővérével és két barátjukkal elmenekülhessenek egy hétvégre a záróvizsgák elől.
Amikor világszerte jelentések érkeznek egy halálos járványról, mely nem csak öl, de élőhalottá változtatja a fertőzötteket, ezek a hétköznapi emberek, rendkívüli körülményekkel szembesülnek, és sorsuk hirtelen összefonódik.
Mikor rájönnek, hogy nem tudnak elfutni a veszély elől, Scarlet, Nathan és Miranda kétségbeesetten kutatnak menedék után egy félreeső, Red Hill nevű farmon.
Itt kell szembeszállniuk a rájuk támadó zombik seregével. És küzdeniük a saját életükért, ami egyben az emberiség túlélését is jelentheti. Amikor vége a világnak, túlélhet-e a szeretet?

MFKata vagyok. Zombi-fóbiás. Szép lassan rászoktam, hogy olvassak róluk, sőt még a Walking Deadet is elkezdtem nézni, attól függetlenül "ők" rémálmaim főszereplői.

Így volt ez pár héttel ezelőtt is, amikor kórházba kerültem és szükségem volt egy kis figyelemelterelésre. Gondoltam egy jó kis zombis történet biztosan meghozza a várt hatást. Ezért kezdtem el pont akkor McGuire új könyvét, amiről csak annyit tudtam, hogy zombis. Ez kell nekem!

És sikerült a figyelemelterelés. Ugyanis a történet ott kezdődik, hogy Scarlet egy kórházban dolgozik, ahol furcsa járvány (vajon milyen? ;-) ) üti fel a fejét. Pillanatok alatt ellepik az élőhalottak a kórházat, Scarletnek menekülnie kell. A pánik eluralkodik, a zombik csak jönnek, az emberek egymást taposva menekülnek, a zombik tépik ki az embereket az autókból…

Nem kell mondanom ugye, hogy azon az éjszakán minden egyes villanásra vagy csörgésre, zörgésre megébredtem :D Másnap reggel igen gyorsan visszatértem a kihalt folyosókról az automatás kávémmel :-P

A könyvet két részre bontanám és az első részére a fenti pörgős események jellemezőek, akcióban és csoszogókban gazdag. Igazi adrenalin-bomba!

Míg a második rész inkább az apokalipszis lelki részéről szól. Hogyan lehet feldolgozni a zombi apokalipszist, hogy a szeretteid meghaltak (jobb esetben), a kilátástalanságot és leginkább azt, hogy hogyan tudod újrakezdeni. Képes vagy-e rá?

A karaktereket három különböző történetben ismerjük meg. Három különböző életszituációból indulnak, de a végcéljuk azonos. Életük legfélelmetesebb útján ismerjük meg őket. Ami azért érdekes, mert mindenkiből mást hoz ki a félelem (kiből jót, kiből rosszabbat, de mindenképpen veszélyes és kiszámíthatlan helyzeteket idéz elő). Szándékosan nem szeretném a szereplőket megnevezni, mert szeretném ha inkognitóban maradnának azok, akik tényleg elérik Red Hillt.

Az egyetlen igazi problémám a végén akadt. Vagyis a könyv elolvasása után éreztem azt, hogy valami nem az igazi, hiányérzetem volt. Később konkretizálódott, hogy mi a bajom: össze lett csapva.

A következő bekezdés spoileres, ennek tudatában olvasd tovább a dőlt betűs részt.
A könyv végén az események felpörögnek, azt sem tudom hova kapjam a fejem és  aztán vége lett. Hirtelen eltűnik a fél gárda és úgy érzem, hogy a legegyszerűbb és leggyorsabb módja volt ez a könyv befejezésének. Értem én, hogy zombik vannak mindenütt és gyorsan és könnyen meg lehet halni, de talán ha nem egyszerre történik, akkor nem zavarna ennyire.

Azoknak ajánlanám a könyvet, akik szeretik a zombis történeteket, az izgalmas és akciódús jeleneteket, de nem rettenek vissza attól, hogy az emberek lelki tusásájáról olvassanak. Persze az írónő romantikus elemeit sem kell hiányolni.

Bár az írónőnek ez a könyve nem lett kedvenc, mint a másik sorozata, de mégis kíváncsian várom a sorozat kiegészítő kötetét, ami elvileg a napokban jelent meg külföldön, és két kislány útját kíséri végig Red Hillig. Bele sem merek gondolni, hogy milyen borzalmakon mehettek keresztül.


Anderson város képekben


Játsszunk!!!


Egy zombitámadás kivédéséhez nem kevés bátorság kell, de nem árt némi kézzelfogható segédeszköz sem. 

Minden blogon találsz egy-egy hasznos tárgyról vagy fegyverről készült képet,
nincs is más dolgod, írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába ezt a tárgyat.
A keresett szót megadhatod magyar hangzással, vagy az eredeti megfelelőjeként is. 

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum