MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. november 28., péntek


A Park Kiadó jóvoltából megjelent A pasi a szomszéd sír mellől és a Pingvinélet szerzőjének vadonatúj könyve az Elváltak és válófélben lévők panaszai
A Blogturné Klub 3 bloggere november 24-től minden másnap közzé teszi véleményüket, illetve egy nyereményjáték során 1 szerencsés olvasó megnyerheti Katerina Mazetti könyvét.

Kiadói sorozat: -

Sorozat: -

Besorolás: regény

Oldalak száma: 200

ISBN: 9789633550816

Fordító: Kertész Judit

Megjelenés: 2014. október 13.

Eredeti ár: 2 900,- Ft

MFKata: ★★★✮

Moly Goodreads   Blogturné Klub Olvass bele!  Vedd meg!

A pasi a szomszéd sír mellől és a Pingvinélet szerzőjének vadonatúj könyve!
A svéd sikerszerző legújabb könyve merész vállalkozás. Arról beszél, amiről a romantikus filmek és regények többnyire szemérmesen hallgatnak: hogy a szerelem nem csak fellobban. El is múlik.
A svéd sikerszerző legújabb könyvében megismerkedhetünk egy nővel, aki megmagyarázhatatlan módon újra és újra teherbe esik rég nem látott szerelmétől. Egy férjjel, aki szó szerint szétbarkácsol egy házasságot, egy luxusfeleséggel, aki önhibáján kívül lesz nélkülöző egyedülálló anya, és egy másik férjjel, aki hűtlenséggel vádolja elhunyt feleségét.
Mazetti ezúttal is elemében van. Legújabb könyve tanulságos olvasmány. Nem csak nőknek!
„Mazetti mindent tud a szerelemről, és két válás után van egy-két szava az elmúlásáról is. És micsoda szavak ezek!” Aftonbladet
Katarina Mazetti író, szerkesztő, kritikus, producer, világszerte népszerű regények szerzője. Gyerekek és felnőttek egyaránt rajonganak érte. Társadalmunk hóbortos szereplőit vitriolos tollal és sok humorral ábrázolja. Népszerűsége töretlen, művei több tucat nyelven jelennek meg.

Pár moly ajánlotta nekem Mazetti korábbi könyveit a humora miatt. Sejtettem, hogy ez a könyv nemerről fog szólni, de mostanában annyi ismerősöm vált el (pedig ők sem az idősebb korosztályt képviselik), illetve igen közel állnak hozzá, hogy nagyon kíváncsi voltam, hogy ez a könyv mit takar. Esetleg lesz benne valami ajánló, vagy útmutató, hogy miképpen lehet úgy elválni, hogy az ember emberséges tudjon maradni?

A könyv nem más, mint sok apró elbeszélés összessége. Szinte csak annyira ismerjük meg a szereplőket, hogy átlássuk azt, hogy hogyan élik meg a válásukat vagy hogyan jutnak el arra a pontra, amikor azt mondják, hogy vége nem bírom tovább.
 

A karkterek különböző életkorúak: beletekinthetünk a gyerek szemszögébe, de akad köztünk 64 éves vagy annál idősebb nő is. Szinte minden korosztály és mindenféle anyagi helyzetű és felfogású ember megfordul a könyvben. A válások okai is szinte mindig különböznek: hűtlenség, elhidegülés, kifosztás, alkoholizmus. Nincs két egyforma történet Ami minden történetben megegyezik, hogy a válás mindenkit megvisel. Nincs egyszerű válás, hisz az egy változás, amire legtöbbször rákényszerülnek a válófelek.
A változás azt jelenti, hogy van is meg nincs is
Bizarr, de akkor is érdekes volt, ahogy láttam a történetekben kifordulni magukból az embereket, törni-zúzni vagy életeken átgázolva (gyerekeket nem kímélve) bosszút állni. Szomorú. Vagy szánalmas? 

De igazán azok a történetek rettentettek el, amikor életek teltek úgy el, hogy rossz házasságban éltek vagy a válásukat sírtva élték le az életüket. És semmi mást nem sütött ezekből a történetekből csak a keserűség. Ezt senkinek nem kívánja az ember. Senki sem szeretné így leélni az életét, hogy visszaemlékezve csak a keserűség és a magány jusson az eszébe. 

 Mazetti érdeme, hogy a könyv egyáltálán nem sötét és depressziós. Talán a történetek rövidsége és váltakozása miatt nagyon könnyű elolvasni. Illetve a könyv sem olyan hosszú, de mégsem éreztem, hogy lehúzott volna érzelmileg. Azt nem mondom, hogy a gyerek szemszögnél nem facsarodott el a szívem, hogy a kislány csak azt veszi észre, hogy az elvált szülők lánya mindenből duplán kap és a végén a gyermek is azt kívánja, bárcsak a szülei elválnának. 

Kinek ajánlanám? 
 Érdekes dolog, mert mindenkinek. Házasság előtt, közben és után. Mert ha nem is ismer mindenki magára a történetekben, vagy még hasonló szituációban sincs, de lehet a barátján vagy a testvérén tud segíteni. Hisz a történetekből tapasztalatokat szerzünk és lehet másképp csinálni.  

Fummie kérdése: Melyik novellánál érezted azt, hogy ezt érdemes volt elolvasni, és miért? 
Mindegyik történetben volt valami, ami megfogott. Mindegyikben éreztem, hogy ha egy picit másképpen csinálták volna a felek, talán elkerülhető lett volna a válás. Kommunikációval. Mint pl a zsemlés hölgynél. Itt ugye arról van szó, hogy a férje odavágta a nőnek, hogy legalább megeheti a zsemle tetejét is, mert évekig a nőnek adta a tetejét, hisz a nő azt szerette. Aztán kiderül, hogy a nő azért ette a tetejét, mert azt hitte, hogy a férje az zsemle alsó részéért van oda. Nem hiszem el, hogy képes úgy élni egymás mellett két ember 40 évig, hogy azt sem tudja, hogy mit szeret a másik. Hiszem, hogy kommunikációval hamarabb rájöttek volna, hogy valami nem stimmel javíthattak volna az életükön és kezdhettek volna új életet .

Nyereményjáték

Feladat: 1) Minden bloggernél találtok egy képet egy híres emberről. A feladatotok az, hogy megírjátok nekünk, hogy kitől vált el vagy kivel van válófélben!
2) Ahhoz, hogy esélyetek legyen a könyvnyereményre, mind a három feladványt teljesítenetek kell!
3) Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, valamint ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az e-mailben küldött értesítőre, akkor automatikusan új nyertest sorsolunk.

Blogturné

11/26 Roni olvas
11/28 MFKata gondolatai

2 megjegyzés:

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum