MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. november 11., szerda
A Gabo SFF jóvoltából hazánkban is megjelent Mary E. Pearson Az árulás csókja című regénye, A Fennmaradottak Krónikái trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja Lia hercegnő és két társa titkokkal, s árulással átszőtt történetét, melyből a szerelem sem hiányozhat.

2015. november 5-től minden harmadnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Szerző: Mary E. Pearson

Kiadói sorozat: Gabo SFF

Besorolás: fantasy, romantikus, YA

Oldalak száma: 404

ISBN: 9789634061274

Fordította: Miks-Rédai Viktória

Megjelenés: 2015. szeptember 15.

Eredeti ár: 2 990,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

 Moly Goodreads  Gabo  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

EGY HERCEGNŐ KERESI A HELYÉT AZ ÚJJÁSZÜLETETT VILÁGBAN.
Megszökik az esküvője napján. Ősi iratokat lop el a kancellár titkos gyűjteményéből. A saját apja küld fejvadászokat utána.
Ő Lia hercegnő, Morrighan királyságának Első Leánya.
Morrighan Királyságának rendjét hagyományok és egy letűnt világ történetei szabják meg, de bizonyos hagyományoknak Lia nem hajlandó engedelmeskedni. Az elrendezett házasság elől menekülő és új életre vágyó lány az esküvője reggelén egy távoli halászfaluba szökik. Egy fogadóban talál munkát, ahová hamarosan két idegen érkezik, de Lia mit sem tud arról, hogy egyikük az elhagyott herceg, a másik pedig egy ellene küldött orgyilkos.
Megtévesztés és árulás szövi hálóját a három fiatal köré, és Lia veszedelmes titkokra bukkan, amelyek elpusztíthatják a világát. A titkokon túl azonban olyasmit is talál, amire nem számított – szerelmet.

Véleményem

Nem újdonság, hogy egy könyvet a borítója miatt kapok le a "polcról" és csak az olvasás után döbbenek rá arra, hogy milyen könyvet is olvasok. 

Bár most nem volt meglepetés, hogy egy kalandos fantasyvel találom szembe magam, de az, hogy a könyv felénél tudtam, hogy kedvenc lesz, az már engem is meglepett. 

Kaden és Rafe
Először is az ilyen középkorban játszódó fantasyknél bevallom töredelmesen, hogy sokszor összezavarodom, hogy ki kicsoda, ki kinek a fia és melyik birodalomból jött és a történelmi hátterekről nem is beszélve. De ebben könyvben nem volt ilyenről szó. Foghatnám a gyönyörű versekre is, de szerintem azért, mert több szem többet lát alapon a szereplők történelmét a saját szemszögükből, érzéseikkel fűtve ismerjük meg. Az egész Lia szemszögével kezdődik és mintegy válaszadásként a cselekedeteire következik Rafe története (engem ezzel a névvel már megvett magának), illetve hamarosan az orgyilkost is megismerjük.

Mindeközben a cselekmény folyamatos, pillanatra sem állunk meg, Lia szökése után a bujkálása alatt találkozik a fiúkkal és elindul a visszaszámlálás, hogy mikor robban a bomba. Ami robban is, de egyáltalán nem úgy, ahogyan azt én elképzeltem.

Lia abszolút szerethető karakter. Fiatalsága ellenére egyszer sem éreztem túlzónak a viselkedését, pedig akad benne szenvedély rendesen. Főleg ha a szeretteiről van szó, értük bármire képes és ezért megemelem a kalapom (Spoiler nélkül annyit, hogy Malich-kal én is pontosan úgy cselekedtem volna, ahogyan ő). Egy igazi belevaló, bátor nővé érik a könyv alatt és alig várom, hogy a folytatásban lássam mit hoz még ki belőle az írónő!
Talán száz módja is van annak, hogy az ember szerelembe essen.
Még a fiúk közti kételkedést sem éreztem túlzónak, mert nem is azon kattogott, hogy kit is válasszon, hanem a saját érzéseit próbálta rendbe szedni és reálisan látni. A sok titok és az ellentétek miatt valóban jogosnak éreztem a vacilálást. Egy pillanatra sem éreztem kislányosnak vagy elnagyoltnak, hogy kit válasszon Lia. Sőt, inkább én voltam döntésképtelen, hogy kinek szurkoljak. A jóképű herceget, mint a romantikus mesék főhősét vagy a rossz hírű, de a lelkem mélyén igazán szerethető orgyilkost… 
Van, ami örökké tart... az, ami számít!
A történet vége, vagyis inkább a könyv vége. Falat kaparós vég. Azonnal akarom, de ez senkit ne tántorítson el, mert a kiadó jövő év elejére ígéri a folytatást. 

Kinek ajánlom? Az Üvegtrón rajongóknak. Nem tudom, hogy miért, de a könyv olvasása közben volt egy kis deja vu-m és az könyv ugrott be. Így utólag azt mondom, hogy teljesen más a kettő, attól függetlenül, hogy mindkettő kalandos, izgalmas és mágiával átitatott történet, romantikával fűszerezve. És mindkettő kedvenc! Úgyhogy ajánlom nektek meleg szívvel, karácsonyi kívánságlistára vele izibe!

BookFashion


Játsszunk!

Mostani játékunk során a Liához hasonlóan álruhát öltő hősnőké a főszerep. Minden állomáson találtok egy puzzle-t, melyek kirakásával egy olyan hölgy képét kapjátok, aki valamilyen okból álruhába bújt. 
Nektek nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter megfelelő sorába a karakter nevét, ezt megismételni minden állomáson (a www.blogturneklub.com oldalon is találtok egyet!), és máris esélyetek nyílik megnyerni a GABO SFF által felajánlott 3 példány egyikét.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postázik.

Amennyiben a puzzle szétcsúszik a böngésződben, kérlek kattints a szövegre és egy új ablakban megjelenik a kirakó, ahol minden gond nélkül megjelenik. Köszönöm!

provided by flash-gear.com


a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai


November 5 - Always Love a Wild Book
November 8 - Kelly & Lupi olvas
November 11 - MFKata gondolatai
November 14 - Deszy könyvajánlója
November 17 - Dreamworld


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum