MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. november 30., hétfő

A Maxim Kiadó jóvoltából jelenik meg az itthon méltán kedvelt
Jamie McGuire írónő Maddox testvérek sorozatának folytatása,
a Gyönyörű megváltás.

Mostani alkalommal kilenc állomásos blogturnéra invitálunk titeket,
ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Szerző: Jamie McGuire


Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Maddox testvérek #2

Besorolás: realista, New Adult, romantikus, koktél

Oldalak száma: 376

ISBN: 9789632616919

Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Várható megjelenés: 
2015. november 18.

Eredeti puhakötéses ár: 2 999,- Ft
Eredeti keménykötéses ár: 3 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

A kemény, tréfát nem tűrő Liis Lindy FBI-ügynök eldöntötte, hogy csupán a munkájával köti össze az életét, így felbontja jegyességét, és Chicagóból San Diegóba költözik. Thomas Maddox egy arrogáns és könyörtelen különleges ügynök. A világ legkeményebb bűnözőit tette már hűvösre, és ő a szervezet egyik legjobb embere. Annak ellenére, hogy temérdek életet megmentett, van egy ügy, amely túlszárnyalja képességeit. Öccsére, Travisre börtönbüntetés vár, mivel benne volt a keze egy alagsori gyújtogatásban, amely során számtalan főiskolás veszítette el az életét, a média pedig igazságszolgáltatást akar. Travis egyetlen mentőöve Thomas. A férfi öccse megmentése érdekében alkut ajánl: Travisnek be kell lépnie az FBI-ba. Liis makacs és kihívó, ám valahogyan sikerül meglágyítania Thomas kemény határait, és ráveszi, hogy a tökéletes ügynök elkísérje őt egy ünnepségre. Egy párként utaznak el Travis és Abby fogadalmának megújítására, és amikor véget ér a ceremónia, Liis elgondolkozik, hogy valóban csak tettették-e vonzalmukat.

Véleményem

Amióta Gyönyörű sorscsapást megkaptam ajándékba, azóta a rabja vagyok a Maddox-fiúknak. Eddig nem jelent még meg magyarul olyan könyv, amit ne szerettem volna azonnal meg. Szó szerint első látásra szerelem mind.

A könyvek borítóit is imádom. Egytől egyig gyönyörűek, színesek és ámulatba ejtőek. Tetszett a kezdeményezés a kiadó részéről, hogy a magyar keménykötéses kiadás más borítót kap. Az előzőnél eltalálta a hangulatot, viszont most kicsit csalódott vagyok. A könyvben szereplő lányt egyáltalán nem így képzeltem el (ráadásul a haja is sokkal hosszabb a könyvben). Szóval a borító-lány kicsit félszegnek és bátortalannak tűnik számomra, míg Liis egyáltalán nem ilyen.

Ő egy magabiztos nő, aki tudja mit akar a munkájától és az élettől. Határozott elképzelése van a jövőjéről, legyen szó a szerelemi életéről vagy a karrierjéről. Egy ízig-vérig FBI ügynök, aki a racionalitás talaján áll.

Pont ezért olyan nehéz Thomas dolga. Csak egy Maddox-nak sikerülhet bebizonyítani egy ilyen nőnek, hogy adjon esélyt a szerelemnek, még akkor is, ha annak minden észérv, számítás ellentmond. 
A szerelem nem előrejelzések vagy viselkedési formák összessége. Becsap, mint a villám, és nincs felette hatalmunk.
És tudjuk, hogy a Maddox-oknak nehéz ellenállni, én pedig képtelen is vagyok. Thomasból az eddigi
részek során nagyon keveset tudtunk meg, sőt szinte semmit nem tudunk róla. Ez mondjuk nem akadályozott meg abban, hogy azonnal megkedveljem. Vérbeli Maddox, ellenben rajta érezhetően nyomott hagyott a hirtelen felnőtté válás. Komolyabb, átgondoltabb, felnőttesebb.
Abból kiindulva is, hogy sokkal komolyabb terhek nyomják a vállát, felelős beosztásban van az FBI-nál, életek forognak a kezében a döntései nyomán. Ezt még súlyosbítja, hogy pont a saját testvérének sorsáról kell döntenie.

Ha a történtet egészét nézzük, akkor most valahol a Gyönyörűs sorscsapás közepe után járunk, míg a Gyönyörű tévedés után. Vagyis ez a Maddox-testvérek sorozata időrendben halad, konkrétan Abby és Travis esküvője tájékán. Ahogy olvastam az esküvői előkészületeket, kedvem támadt újra olvasni az összes könyvet. Sőt, amondó vagyok, ahogy amint a kezem ügyébe kerül a teljes sorozat, így fogok tenni. 

Jó volt újra a Maddox-fiúkat együtt látni, sőt az egész családot a barátokkal együtt. Minél jobban jobban megismerjük a történeteket, egyre több visszatérő kedves szereplőt látunk viszont. És az esküvőt is mindig más és más oldaláról ismerem meg. Én képtelen vagyok megunni.
... kezdtem ráébredni, hogy ez Maddox-jelenség.
Sok értékelésbe futottam bele a hónapok során a Maddox fivérekről szóló könyvekkel kapcsolatban. És akadt közte olyan, amiben kritizálták Travist és Tretont, komolytalanságuk, vadságuk miatt. Úgy gondolom, hogy azok akik felnőttesebb Maddoxra vágytak, azoknak eljött az ő idejük, mert szerintem Thomas az a komoly, Maddox-férfi, akit eddig hiányoltak. Míg a sorozat rajongói is megnyugodhatnak, mert megkapják az ő szeretett Maddox-adagjukat :D

És a folytatás? Nos, már csak az ikrek vannak hátra Tyler és Taylor. Kapunk belőlük is egy kis izelítőt, főleg Taylorról, hogy még jobban várjuk az ő könyvét is. 
Rendeld meg a puhakötéses könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Rendeld meg a keménykötéses könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!



Manhattan koktél - recept
(Liis kedvenc koktélja)

Története
A Manhattan az egyik legrégebbi koktél, nagyjából olyan régi, mint a Martini - habár ez utóbbi ismertebb. Már az 1860-as évekből történik hasonló receptekről említés. Híressé egy Winston Churchill édesanyja által tartott Manhattan Club-i estély tette az 1870-es évek elején. A házigazda Jenny Jerome állítólag felkérte az egyik pultost, hogy keverjen egy koktél Samuel J. Tilden, New York újonnan megválasztott kormányzó tiszteletére. A koktélt pedig a helyről nevezték el.

Hozzávalók
  • jégkockák
  • két rész whiskey
  • 1 öntet Angostura
  • 1 rész édes vermut
Elkészítés
Töltsünk jeget a shakerbe és öntsük hozzá a whiskeyt (lehetőleg Boubont), vermutot és Angosturát. Rázzuk össze és öntsük a jéggel megtöltött old fashioned-be. Díszítésként használjunk koktélcseresznyét. 


Játsszunk!!!

A Gyönyörű megváltásban egyik főszereplője, Lindy FBI ügynök, ezért nektek ezúttal olyan könyveket kell idézet alapján megtalálnotok, amelyekben valamelyik szereplő FBI ügynök, titkos ügynök vagy beépített ügynök.
A helyesen válaszadók között három példány kerül kisorsolásra. 
Játékra fel! :)
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
Azok vagyunk, akikké tesszük magunkat, a többi nem számít.

A blogturné

11.25. - Book Heaven
11.26. - Kelly & Lupi olvas
11.27. - Deszy könyvajánlója
11.28. - Insane Life
11.29. - Angelika blogja
11.30. - MFKata gondolatai
12.01. - Kristina blogja
12.02. - CBooks
12.03. - Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum