MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. november 7., szombat

Idén ősszel is egy újabb Rainbow Rowell regényt,
mégpedig a Fangirlt hozza el magyarul az olvasóknak a Scolar Kiadó.
2015.november 3-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, 
illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 
Érdemes követni a turnét, 
ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, 
de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Szerző: Rainbow Rowell

Kiadói sorozat: -

Sorozat: -

Besorolás: romantikusYA,

Oldalak száma: 320

ISBN: 9789632445847

Fordító: Sóvágó Katalin

Megjelenés: 2015. október 22.

Eredeti ár: 3 250,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!


Cath imádja Simon Snow-t.
Oké, Simon Snow-t mindenki imádja…
Ám Cath-nek az egész élete abból áll, hogy rajong – amihez nagyon ért. Cath és Wren, az ikrek kisiskolás korukban menekültek a Simon Snow-sorozathoz, miután az anyjuk kilépett az életükből, és elhagyta a családot.
Elolvasták a könyveket. Újraolvasták őket. Beköltöztek a Simon Snow-fórumokra, továbbírták Simon Snow történeteit, az összes premieren valamelyik szereplőnek öltöztek.
Cath tesója nagyjából kinőtt a rajongásból, de Cath nem bír. Nem is akar.
Most, hogy felvették őket az egyetemre, Wren megmondja Cath-nek, hogy nem akar egy szobában lakni vele. Ettől fogva Cathnek egyedül kell megállnia a lábán. Lesz egy fura szobatársa, akinek a fiúja örökké náluk lebzsel; egy regényíró professzora, aki szerint a fanfickel bealkonyult a civilizációnak; egy szuper helyes évfolyamtársa, aki csak a szavakról akar dumálni… és közben folyamatosan izgulhat lágyszívű, érzékeny apjáért, aki még sose volt igazán egyedül.
Tehát az a nagy kérdés: kibírja-e Cath úgy, hogy Wren nem fogja a kezét? Elég nagy már ahhoz, hogy a saját életét élje? Egyáltalán fel akar-e nőni, ha a felnőtté válás ára az, hogy le kell válnia Simonról?

Véleményem

Rainbow Rowell Eleanor és Parkja számomra elég meggyőző volt ahhoz, hogy a második magyarul megjelent könyvének is bizalmat szavazzak, annak ellenére, hogy nem szoktam fanfictiont olvasni. Legalábbis az interneten soha, és a megjelent fanfic-ek közül a Szürké 50 árnyalatába botlottam bele. Szóval Cath világa teljesen ismeretlen volt számomra. Bár hasonlóságot felfedezni véltem a blogolássa, de a kettő persze nem ugyanaz. Elmenekülni a könyvek, illetve molyok világába hasonló lehet mint Cathnek Simon és Baz világába merülni. Egy olyan világot teremt meg, amiben sokan vagyunk képesek élni egy olyan könyv után, ami nagyon mély benyomást tesz rám. De Cath ezt az érzést használta fel arra, hogy feldolgozzon érzéseket és írjon. Érdekes volt, hogy sok részletet mi is megismerünk az írásokból a történések közé beszúrva.
Ezért is írt fanficet, mert ezekben az órákban az ő világuk kiszorította a valódi világot.
Most, hogy a főiskolát elkezdték az ikertestvérével és elkezdenek egymástól távolodni, még inkább belemerül ebbe a világba. Mindig is kíváncsi voltam az ikrek életére (talán nem véletlen, hogy az első könyvem is egy ikerpárról szólt). Nagyon érdekes volt látni, hogy két ennyire különböző ikerpár hogyan áll hozzá a főiskolához.
Új helyzetekben mindig azok a legnehezebben betartható szabályok, melyeknek a magyarázatával senki sem fárasztja magát.
Wren a szabadabb, bulizósabb, míg Cath magának való, inkább a kockák világába sorolnám. Bevallom az elején nehezen is azonosultam vele, de egyre jobban megismerve (melyhez az E/1 is hozzásegít) könnyebb megérteni.

És még inkább szerettem volna, hogy megtalálja a boldogságát. Örültem a furcsa Reagennek, aki tényleg elég mogorva, de a maga módján egy nagyszerű barát. Úgy éreztem, hogy ők ketten kiegészítik egymást, mint a jing és a jang. Az biztos, hogy Reagan vadság-bátorsága sokszor javított Cath befordultságán. Illetve nagyon izgultam, hogy végre legyen bátorsága Levihoz közeledni.

Levi. Először is róla azt kell elmondanom, hogy a Starbucksban dolgozik. Hihetetlen, de akármelyik fiktiv szépfiú ott dolgozott, az mindegyik belopta magát a szívembe. És nagyon fontos róla tudni, hogy teljesen átlagos srác. Átlagos kinézet, átlagos családi háttér és anyagi helyzet. Semmi kiemelkedő. És mégis képes elcsavarni a kedvességével és humorával, a finom udvarlásával az ember lánya fejét. Komolyan annyira cuki ez a fiú, hogy a metrón is jókat kacarásztam rajta, mit sem törődve azzal, hogy mindenki hülyének néz.

Kinek ajánlom? Romantika kedvelőknek, azoknak, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak, szeretik a fanficet, Mindezt Rainbow Rowell stílusban, mert hiszem , hogy a "varázslat" ebben rejlik. Az írónő stílusa mindenképpen kellett ahhoz, hogy ez a könyv ilyen sokrétű, érdekes és mindenek felett könnyed és szívet melengető. Ajánlom nektek egy kis mézeskalácsos latte mellé (melyet Levi ihletett ;-) ) 

Megteszett? 
Rendeld meg az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

BookFashion



Játsszunk!


Mostani játékukban duplán is teszteljük, mekkora rajongók vagytok! Minden állomáson találtok egy-egy idézetet. Először ki kell derítenetek, melyik fanfictennek is beillő regényből származik a csöppnyi részlet. Majd pedig - és itt jön az igazi csavar - írjátok be a rafflecopter megfelelő sorába, hogy mi a címe, illetve ki a szerzője az ihletet adó műnek
Például az “Öt gyereket felnevelni egy házban nindzsák nélkül! Ez hallatlan!” sor a Büszkeség és balítélet meg a zombik című kötetből származik, amelyet Jane Austen: Büszkeség és balítélet című klasszikusa ihletett. A megfejtés tehát: Jane Austen: Büszkeség és balítélet.

Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


– Shakespeare azt mondja, hogy a rózsának illata van, amitől belülről is szép lesz. És, hogy a rózsa illata még akkor is kitart, amikor a rózsa illata már meghalt.
– Miért más a vadrózsa, Will? – kérdeztem.
– Mert úgy néz ki, mint a rózsa, de nincs illata.
– Szóval jól néz ki, de nem igazi? – kérdeztem. Ahogy Lindy mondta… Az, hogy valami szép, nem jelenti azt, hogy jó is. Ez a lényege a versnek.
Lindy úgy nézett rám, mintha okos lennék, nem csak csúnya.
– De ami belülről szép, örökké élhet, mint a rózsa illata.


A blogturné


11.03. - Angelika blogja
11.05. - Tekla könyvei
11.07. - MFKata gondolatai
11.09. - Bibliotheca Fummie
11.11. - Zakkant olvas
11.13. - Deszy könyvajánlója
11.15. - Kelly & Lupi olvas
11.17. - CBooks
11.19. - Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum