MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. november 14., szombat
A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Sandra Regnier: Az elfek öröksége című regénye, a Sárkányok gyermeke trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja a testalkata miatt sokat csúfolt Felicity cseppet sem átlagos történetét, melyben a hétköznapi élet problémái épp úgy megjelennek, akárcsak a misztikus kalandozások. 

2015. november 10-től naponta egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Szerző: Sandra Regnier

Kiadói sorozat: Dream válogatás


Besorolásfantasy, időutazás, romantikusYA

Oldalak száma: 368

ISBN: 9789632616124

Fordító: Hajdúné Vörös Eszter

Várható megjelenés: 
2015. november 16.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★

Moly Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
!!!Spoileres fülszöveg!!!Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk. Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót visel, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett. Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar. Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi. Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben..

Véleményem

Amikor megláttam, hogy újabb német író tollából érkezik könyv a Maxim kiadóhoz, azonnal
Berkeley Square
fellelkesültem. Imádom Giert, szerettem Batsch-t és gondoltam, hogy Regnier is jól mutat majd a sorban. A német humor egyenesen fenomenális ;-)

Először is a humorral semmi gondom nem volt. A kezdetektől kezdve érezhető és az első „bakitól” kezdve éreztem, hogy jó helyen járok. Ez a könyv sem lesz mentes a nevetéstől ;-)

Számomra abszolút pozitivum volt a 16 éves főhősnő, Felicity. Abszolút hétköznapi lány, apró súlyproblémával, nehezen kezelhető hajjal, farmerral és pólóval és persze nem mentes a ciki eseményektől. Jól esik olyan főhősről olvasni, akinek nem hullik bele az ölébe minden, akinek a mindennapjai ugyanolyanok, mint nekem vagy neked. Valljuk be, hogy nem mindenki született tökéletes génekkel és abszolút sikeres mindenben, amibe belefog.
Tower

Ez a Lee-fiú. Rendesen megtornáztatta a buksim, és még nincs vége a sorozatnak. Jó sokáig kattogtam rajtad, hogy merről jöttél és miféle lehetsz. Szerintem én jobban haragudtam rád, mint Felicity :D Bár az, hogy a Fay becenevet adtad neki, az nagyon cuki. És miután jobban megismertelek, nos… This is a begining of a beautiful friendship ;-)

De az út idáig hosszú volt. Sokáig azt éreztem, hogy nem igazán történik semmi. Apró jelek utalnak a fantasyre, de nem igazán történik vele semmi. Nem tudom eldönteni, hogy ez mézesmadzag akart lenni, vagy csak én voltam túl türelmetlen. Felicity talpraesett, okos lány és hamar elkezdi sejteni a dolgokat, de mindig valami közbejön. És én egyre türelmetlenebb lettem, hogy derüljön már ki végre a titok!

Westminster Abbey
A könyv utolsó negyedénél végre megkaptam a választ. De az végül olyan frappánsra és izgalmasra sikeredett, hogy azonnal feljebb kúszott az értékelésem ;-) Végre beindult a fantasy-szá, van izgalom és akció. Ez kellett az én lelkemnek! Nagyon ütös lett a vége, szeretném a folytatást a kezeim közé!

A könyv fő helyszíne London és sok helyszínt bejárunk a sztori során. Igaz, hogy több éve annak, hogy a városban voltam: a Towert csak kívülről láttuk, de például a Westminster Apátságot nem hagytuk ki. Nagyon érdekes úgy olvasni egy könyvről, hogy azokon a helyszíneken már jártál. Kicsit visszarepített az időben és ez jó érzés volt.

A könyvet mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik a humort és szeretik az érdekes fantasy-elemekkel bővített történeteket, de nem rettenti el őket a szereplők fiatal kora. Kellemes kikapcsolódás a fiatalabb korosztály számára. Illetve az időzítés is nagyon jó, a könyv késő ősszel-kora télen játszódik. 

Megteszett? 
Rendeld meg a könyveket az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Dalok a könyvből


Játsszunk!!!

A történetben számos popkultúrai-, történelmi-, és mitológiai elem keveredik egymással, így mostani játékunk során arra törekszünk, hogy próbára tegyük tudásotokat mindhárom témában
Feladat:
  1. Minden állomáson találtok egy kérdést, két válaszlehetőséggel. Döntsétek el, melyik a helyes opció, majd a megfejtést írjátok be a rafflecopter erre kijelölt mezőjébe. (Kötelező minden állomást teljesíteni!)
  2. A válaszlehetőségek alatt - ha rákattintotok - találtok egy-egy képrészletet. Ezeket jó, ha lementitek vagy megjegyzitek, ugyanis ha az ötödik állomás végeztével összerakjátok - a helyes válaszok alatti - képrészleteket, akkor egy olyan híresség fotóját kapjátok meg, akinek a neve többször is elhangzik a regényben. Ezt pedig szintén írjátok be a rafflecopter megfelelő sorába. (Kötelező!)
  3. Jó, ha figyeltek, mivel a rossz megoldások alatt is láthattok képeket. Ügyeljetek arra, hogy a megfelelőeket használjátok!
  4. Extra pontért cserébe kitalálhatjátok, hogy a nem megfelelő fotócsíkok mely hírességektől származnak. (Nem kötelező.)
  5. Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz

Hogy hívják azt a frank királyt, aki 768-ig uralkodott?
Pippin vagy Samu


A blogturné

11/10 Kelly és Lupi olvas
11/11 Deszy könyvajánlója
11/12 Dreamworld
11/13 Könyvszeretet
11/14 MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum