MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. december 4., péntek


E. L. James Ötven árnyalat trilógiájának mindhárom része a toplisták élén tündökölt több héten keresztül, így nem okozott meglepetést, hogy a Grey is azonnal a toplisták élére került. A Libri Kiadónak köszönhetően hazánkban is megjelent a napokban a Grey című könyv. Több ezer olvasó szeretné tudni, hogy Christian Grey pontosan mit gondolt, hogyan érzett, amikor találkozott Anastasia Steele kisasszonnyal, miként próbálta alakítani a történteket.

A Blogturné Klub 8 bloggere december 2. és 16. között a Grey turné keretén belül élménybeszámolókkal, extrákkal és nyereményjátékkal népszerűsíti még tovább Christian történetét!

SzerzőE.L.James

Kiadói sorozat: -

Sorozat: Árnyalat #4

Besorolás: BDSMerotikusfelnőtt,

Oldalak száma: 716

ISBN: 9789633107027

Fordító: Babits Péter

Várható megjelenés: 
2015. november 11.

Eredeti ár: 3 990 Ft

MFKata: ★★★

Moly Goodreads  Libri Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

…mert minden történetnek két oldala van.
E. L. James újraírta az elmúlt idők legsikeresebb bestsellerét.
Eljött a várva várt pillanat, amikor a Szürke-rajongók végre a titokzatos és izgató Christian gondolatai közé férkőzhetnek. Christian Grey szavain, gondolatain és álmain keresztül végre megtudjuk a titkot, mit gondolt a férfi az Anastasiával folytatott szenvedélyes kapcsolatáról. 
A férfi gyönyörű, okos és a hatalom megszállottja. Világa rendezett, szigorú szabályok szerint működik, de fájdalmasan üres, mindaddig, amíg Anastasia Steele be nem lép az életébe. Miért nem képes ellenállni Ana csendes szépségének? Miért nem tud elszakadni tőle? Mi űzi ebbe a vakmerő és szenvedélyes viszonyba, ami mindkettőjüket felőrli? Ana átlát az álcának használt ridegségen, amivel Christian gyermekkori traumáit és szeretetlenségét palástolja. Vajon képes a lány csillapítani a fájdalmat, vagy a férfi lelkét emésztő sötét vágyak és öngyűlölet végül elűzik mellőle azt, aki az utolsó reménysugár lehetne az életében?

Véleményem

Három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba E. L. James és A szürke ötven árnyalata. Emlékszem, hogy akkora felhajtás volt körülötte, hogy én is azonnal elolvastam. És nem tagadom, hogy nekem nagyon tetszett. Bár a folytatás kevésbé, de azért Christian Grey szemszögére én is felkaptam a fejem. Valljuk be, hogy kíváncsiak vagyunk mindannyian, hogy mi rejtőzik az ő sötét oldala mögött.

Az első rész teljes egészében Anastasia Steele könyve, az ő szemszögén keresztül ismerhettük meg  a történetüket. Mely esetben ugyanaz, csak éppen az arrogáns, beképzelt és fennhéjazó Christian Grey szemén keresztül. Nem is ismertem rá arra a fickóra, akit a fenti könyvben megkedveltem. Christian a könyv elején egyáltalán nem volt szimpatikus. Sőt! Imádkoztam, hogy a férfiak ne ilyenek legyenek, mert akkor kiszaladok a világból. 

De ugye ismerjük már a sztorit és bárhogy is küzd Mr. Grey, mégiscsak szép lassan beleszeret Miss Steele-be. Bár az átalakulás lassan ment, mégis jó volt látni, hogy ennek a férfinak is vannak kétségei és gyenge pontjai. Nem minden történt úgy, ahogy azt Ana elképzelte, igenis van kétely, aggodalom ebben a fickóban és  persze humor is, illetve pár apró titkára rafinált húzására is fény derül ;-) (pl az első kiadásos könyv megszerzéséről). 

És a sötét árnyalat sem maradhat ki. Bár rémlett, hogy mi történt Christian múltjában, mi az, ami miatt "elcseszett... mind az ötven árnyalatban", de ezt a saját álmain és emlékein keresztül megismerve mégis megrázó. Ráadásul a gyógyulási folyamattal indulunk és a legvégére, a szakítás idejére  ismerjük meg a rettenetes múltját. A négy éves Christian Grey fájdalmas múltját, ami bevallom azért is visel meg, mert az én legkisebb fiam is szintén négy éves. A szívem szakad meg, ha belegondolok, hogy mi történhetett vele…

Ettől függetlenül még mindig nem vagyok kibékülve a "durva" részekkel. Ahogyan anno, még most sem igazán jön be ez a mentalitás. 
De biztos vagyok benne, hogy a Szürke-rajongók a BDSM kedvelők különleges csemegére számíthatnak e könyv formájában. Én pedig érzem, hogy eljött az ideje, hogy a filmet is megnézzem, mert már csak azt az oldalát nem ismerem Mr. Christian "szépszemű" Grey-nek ;-)

Illetve megemlíteném a könyv kiadását, mert nagyon profi. Halálom a törött gerincű könyv és örömmel konstatáltam, hogy a több, mint 700 oldal elolvasása semmilyen nyomott nem hagyott a könyvön. Profi munka!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>

Játsszunk!

A szürke ötven árnyalatának és ezáltal a Grey-nek is vannak meghatározó jelenetei, tárgyak, sőt helyszínek, amelyekről a történet jut eszébe egy igazi rajongónak. Ezúttal igaz-hamis játékra hívunk titeket. A bloggerek a bejegyzések végén megosztanak egy-egy képet, amelyről el kell döntenek, hogy hozzá tartozik-e a történethez, vagy sem. A rafflecopter doboz megfelelő helyére kell beírnotok az IGAZ, vagy HAMIS szavakat. A Libri kiadónak köszönhetően pedig kisorsolunk a helyes megfejtést beküldők között 3 példányt a Grey című könyvből. 
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Blogturné

12.02. Kristina blogja
12.04. MFKata gondolatai
12.06. Zakkant olvas
12.08. Insane Life
12.10. Deszy könyvajánlója
12.12. Dreamworld
12.14. Kelly & Lupi olvas
12.16. Szembetűnő

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum