MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. december 16., szerda

A Twister Media Kiadó jóvoltából immár magyarul is olvashatjuk Sara Raasch izgalmas trilógiájának első részét, a Hó, mint hamut. A regény nem is lehetne aktuálisabb, mint most, amikor sokan közülünk annyira vágyják a havat, mint Meira és a Télországiak. Gyertek és járjátok be velünk Primoria királyságait, keressük meg együtt a mágiasztereket, ismerjétek meg velünk ezt a mágiával és érzelmekkel teli kalandos regényt. 

Az út első napjára 2015. december 14-én kerül sor, majd ezt követően minden nap másik hat blogger segítségével ismerhetitek meg a Hó, mint hamu világát. Eközben persze érdekességekkel is találkozhattok, illetve részt vehettek a nyereményjátékunkon is, melynek díja - a kiadó jóvoltából - három példány a Hó, mint hamu című könyvből!


SzerzőSara Raasch

Kiadói sorozat: -

SorozatHó, mint hamu #1

Besorolásfantasy, kaland, mágia, Young Adult

Oldalak száma: 496

ISBN: 9786158029438

Fordító: Bozai Ágota

Várható megjelenés: 
2015. november 14.

Eredeti ár: 3 490,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!


TIZENHAT ÉVE annak, hogy a Tél Királyságát megszállta az ellenség; lakóit rabigába hajtották. Varázslat és uralkodó nélkül maradtak. A télieknek nem maradt más reményük a szabadságra, mint a nyolc túlélő, akiknek valahogyan sikerült elmenekülniük, és akik a lehetőségre várnak, hogy visszacsempészhessék a Tél varázslatát, és újjáépítsék a birodalmat. Meira nagyon kicsi volt, amikor Tél vereséget szenvedett és ő elvesztette a szüleit. Menekültként élt, a téliek tábornoka, Sir lett a gyámja, ő pedig harcosnak nevelte. Meira szerelme legjobb barátja, a leendő király, Mather; a fiatal lány pedig mindent megtenne azért, hogy Tél birodalmának hatalma helyreálljon. Így hát, amikor a kémek felfedezik, hol őrzik azt az ősi medaliont, amelynek segítségével visszakaphatnák a varázserejüket, Meira elhatározza, hogy maga indul a keresésére. Magas tornyokra mászik, ellenséges katonákkal harcol; valóra vált régi álma. Ám a küldetés nem a tervek szerint alakul, és Meira hamarosan gonosz varázslat, veszélyes politika, fortélyos üzelmek világában találja magát… és végül rádöbben, hogy sorsa felett nem ő rendelkezik… és ez mindig is így volt. Sara Raasch első regénye hűségről, szerelemről, életünk céljának kereséséről szóló lenyűgöző olvasmány.

Véleményem

Vallomással tartozom. Bűnbe estem. A Hó, mint hamu borítóját megláttam és tudtam, hogy nekem olvasnom kell. Csak és kizárólag a borító alapján döntöttem, de ezt egyáltalán nem bántam meg. 
És igen! Ez pontosan olyan könyv, amilyennek a borító alapján megálmodtam. Egy remekül felépített világ, ahol az évszak-országok hadban állnak egymással. Lenyűgözött, ahogyan az országok lakói mennyire magukon viselték az évszakok jeleit, lásd az ősz lakó például bronzbarna bőrűek, fekete
hajúak és szeműek. Ellenben a télország szülöttei hófehér bőrűek és hófehér hajat viselnek és jégkék szemük van. 

Ebből kiindulva, nagyon hamar befurakodott a tudatomba Elsa (Disney- Jégvarázs) képe és a is így képzeltem el Meira-t. Sőt később már azt szerettem volna, ha  valamilyen csoda folytán a megszerezné Hanna hatalmát és mint valami Jéghercegnő tudna segíteni a népén. De ez a könyv sokkal több és mélyebb, mint egy mese. Valósághű karakterekkel vagyunk körbevéve, akik semmilyen gonosz és alávaló tettől nem riadnak vissza.
A háborúban nincs helye érzelmeknek. 
Ahogy mondtam kemény háború dúl. Tavasz-ország porig rombolta télországot és szinte megsemmisítette. Meira azon kevés túlélők közé tartozik, akik azért küzdenek, hogy megtalálják az ország mágiaszterét, mely magában hordozza az ország fennmaradásához szükséges mágiát. Ennek fényében vált igazi harcossá Meira és nem fél szembeszállni az otthonáért és a királyáért, Matherrel, akivel együtt nevelkedett.

Bár a történet elején erőteljesnek indul a szerelmi szál, mégis az események felgyorsulásával háttérbe szorul és a helyét átveszi az izgalmas kaland és véres harcok. És  a gyász, fájdalom és a megaláztatás is. Szörnyű volt olvasni a bezárt tél évszaki gyermekekről. Főleg a négy éves kisfiúról, mert a saját gyermekem láttam benne és a szívem szakadt meg, ahogy rabszolgaként bánnak velük. 

A félelem olyan Abril mag, amit ha egyszer elültetnek, megállíthatatlanul elburjánzik. 
Olyan a történet, mint egy hógolyó. Pici lépésekkel indulunk, de minél jobban haladunk, annál jobban érezzük, ahogyan dagad és válik valami hatalmassá a történet. Fordulatokban és izgalmakban egyáltalán nem szenved hiányt, hadban álló felekhez méltóan durva harcokkal és sajnos fájdalmas sérülésekkel, veszteségekkel kell számolni. Az embernek egy perc nyugta nem lehet, amikor már egy igazi nagy hógörgeteggé válik a sztori.

Nagyszerű kalandok, izgalmas harci jelenetek és egy varázslatos világ jellemzi a könyvet. Azok az olvasók, akik szeretik az ilyen kalandos fantasy történeteket, lásd Üvegtrón és/vagy Az Árulás csókja, azok ne habozzanak, mert ez a könyv is kedvencük lesz. Nagyon ajánlom!

Ezért olyan érdekes az irodalom. Minden értelmezés kérdése, és száz embernek százfélét jelenthet. Sosem jelenti kétszer ugyanazt.
 A kiadó a folytatást 2016-ra ígéri, melyben remélem kicsit többet kapunk a fiúkból is, mitöbb reményeim szerint Theron hercegből kapjuk a legjavát.

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

A Twister Media Kft. felajánlásának köszönhetően ismét nyereményjátékra invitálunk Titeket. A szerencsés nyertesek megnyerhetik a három könyv egyikét!
A Hó, mint hamu világában, Primoriában nyolc királyság, így nyolc főváros is található, de az első részben egyelőre csak hetet ismerhetünk meg (Nyárföld, Őszföld, Télország, Tavaszföld, Yakim, Ventralli és Cordell – Paisly egyelőre még ismeretlen), ráadásul hét bloggerünk is van. A feladatotok az, hogy kitaláljátok a hét főváros nevét és beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe. A hét fővárost hogyan is találjátok meg? Olvassátok el figyelmesen a bejegyzések/vélemények szövegét, ugyanis a városnevek a mondatok valamelyikébe bújtak. Honnan lehetsz biztos benne, hogy a megfelelő városnevet találtad meg? A városnév értelmezhetetlen, nem odaillő módon szerepel a mondatban. Kalandra fel!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné

12/14 Letehetetlen 
12/15 Könyvszeretet
12/16 MFKata gondolatai
12/17 Kelly és Lupi olvas
12/18 Deszy könyvajánlója
12/19 CBooks
12/20 Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum