MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. december 13., vasárnap

Jamie McGuire-t nem kell bemutatni azoknak,
akik szeretik a Dream válogatás könyveket,
illetve a Maddox fiúkat.
Ezúttal egy új rövid kis novellával lepett meg minket. 
A Blogturné Klub tagjai pedig meghívnak titeket,
hogy tartsatok velünk ezen a hat állomásos blogturnén,
ahol megismerkedhettek Erinnel és Westonnal,
illetve meg tudhattok pár érdekességet is a könyvről.
Természetesen a jól megszokott nyereményjáték sem marad el!
SzerzőJamie McGuire

Kiadói sorozat: Dream válogatás

SorozatVéletlen #1

Besorolásromantikus, Young Adult

Oldalak száma: 144

ISBN: 9789632616926

Fordító: Béresi Csilla

Várható megjelenés: 
2015. december 15.

Eredeti ár: 2 299,- Ft

MFKata: ★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Jamie McGuire egy letehetetlen YA regénnyel tér vissza, melynek főszereplője Erin Easter, a három végzős Erin nevű kishölgy egyike, akik a vidéki Blackwell Középiskolába járnak, és nem csupán nevükön, de születésnapjukon is osztoznak. Eastert felelőtlen, egyedülálló édesanyja nevelte fel, és plátói szerelmet táplál Weston Gates iránt. A két másik Erin, Erin „Alder" Alderman és Erin „Sonny" Masterson a közösség kedvencei: a város két leggazdagabb családjának sarjai, legjobb barátnők, szurkolólányok, és minden megvan nekik, ami Erinnek nincs. Ezt mások is tudják, és nem hagyják feledésbe merülni. Alder is már a nyolcadik osztály óta kinézte magának Westont, Easter szívének vágyát.
Weston egy közkedvelt sztáratléta, két kiemelkedő ügyvéd gyermeke. Nap, mint nap küzd az elvárásokkal, amiknek meg kell felelnie, ha fel akar érni családja nevéhez, titokban pedig együtt érez Easterrel, hiszen ő is úgy érzi, máshova tartozik; egy másik életben. Ahogyan elkezd kiszökni esténként, hogy Easterrel lehessen, úgy nő meg bátorsága, ellenáll az elvárásoknak és beismeri érzéseit… ezt mind a saját, mind Easter jövőjéért teszi.

Véleményem

Jamie McGuire neve számomra óhatatlanul összefonódott a Maddox névvel, de mégis hajt a kíváncsiság bármikor új könyv jelenik meg tőle a palettán.

Ebből kiindulva előfordul, hogy az ember a kedvenc írónőjétől valami katartikus élményt  vár, megrázó oldalakkal vagy olyan karaktereket, akikért a szívem azonnal lángra lobban és beindítja az ember lányának a fantáziáját.
Más lapra tartoznak a vágyak, és másra a lehetőségek.
Ellenben a könyv méreteit tekintve ez nem igazán lehetséges, mert mire teljesen megismernénk és megszerethetnénk a karaktereket, sajnos már vége is a történetnek. Ettől függetlenül szimpatikus volt Erin és szerettem volna, ha jobb sora lesz, de igazán megkedvelni még nem sikerült. A helyzet ugyanez Weston-nal is, mire kibontakoztathatná a vonzerejét, már vége is a könyvnek.

A történet rendkívül bájos és bizony rettegve vártam azt a csattanót, amitől szertefoszlik ez a varázs. Vártam azt a pofára esést, ami minden könyvben megadja a mélypontot. Aztán rá kellett jöjjek, hogy a könyvnek valószínűleg más lesz a mondanivalója.

...ha túl sokáig álmodozol, azt kívánod, bár valóra válna  az álmod.
Ekkor döbbentem rá, hogy mennyire beszédes is a könyv borítója. Nekem eleve nagyon tetszett, de végre értelmet nyert rajta a dobókocka is: a szerencse forgandó, ahogy a dobókocka is.
Van a könyvben egy kínai tanmese, ami szintén ezt hivatott elmondani. Nem tudhatod, hogy mit hoz az élet, illetve minden okkal történik..
Amikor az életed a legnagyobb gödörben van, akkor is arra kell gondolni, hogy „várjuk ki a végét” Miután leértél a gödör aljára, onnantól kezdve pedig már csak felfelé van.
Megjelent a szerencse,  éspedig a lehető legkülönösebb módon, a legbaljósabb  balszerencse képében. 
A könyv egy lezárt történetet tartalmaz, mely egy trilógia kezdőkötete. A továbbiakban is Erin sorsát kísérhetjük végig és kíváncsian várom, hogy miképpen veszi az akadályokat. Bár még mindig nem jöttem rá, hogy miért kellett a kb 500 oldalas könyvet harmadolni, de annak örülök, hogy magyarul olvashatom. Bízom benne, hogy a sorozat végén erre kérdésemre is választ kapok.

Az a javaslatom, hogy a könyvet úgy vegyétek a kezetekbe, hogy ne tegyétek magasra a lécet és tartsátok észben, hogy ez a kaland rövid lesz. Készüljetek fel arra, hogy nem a karakterek és a cselekmény a legfontosabb ebben a történetben, hanem az üzenet…
„Várjuk ki a végét”
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!


Játsszunk!!!

Erin egy fagyizóban dolgozik és most azokat a fagyi-ízeket, illetve típusokat kell kitalálnotok, amelyek említésre kerültek a könyvben a képek alapján. Segítségképpen elrejtettük a betűket a bejegyzésben. Sok sikert a játékhoz!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A blogturné

12.13. MFKata gondolatai
12.14. Kelly & Lupi olvas
12.15. CB olvas
12.16. Dreamworld
12.17. Insane life
12.18. Deszy könyvajánlója

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum