MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. december 8., kedd
A WOW Kiadó elhozta Magyarországra Claire Contreras nagy sikerű Hearts sorozatának első részét, az Üvegszívet, melyet a Blogturné Klub hét bloggerén keresztül ismerhettek meg. Kövessétek a turné állomásait, hogy megismerjétek Elle és Oliver történetét szerelemről, második esélyekről és összetört szívekről. A blogturné részeként természetesen ezúttal sem marad el a játék, melyben egy Üvegszív ajándékcsomagot nyerhettek, benne a regénnyel, egy WOW Kiadó kitűzővel és egy könyvjelzővel.

Szerző: Claire Contreras

Kiadói sorozat: -

Sorozat: Hearts #1

Besorolás:  New Adult, realistaromantikus

Oldalak száma: 352

ISBN: 9786158027038

Fordította: Bótyik Bettina Zora

Megjelenés: 2015. december 10.

Eredeti ár: 3 490,- Ft

MFKata: ★★★★

 Moly Goodreads  Gabo  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Még hányszor fogja összetörni a szívem? Még hányszor kell újra megragasztanom?
A bátyám legjobb barátja. Együtt nőttünk fel.
Fiatal lányként ő tanította meg, milyen, ha megérintenek és úgy istenigazából megcsókolnak. Később azt is ő mutatta meg, mennyire fáj, ha elveszítünk valakit, aki közel áll hozzánk. Csak arra nem készített fel, hogyan birkózzak meg a kínnal, miután összetörte a szívem.
És most újra eljött értem, úgy néz rám, mintha fel akarna falni. Szinte minden ellenünk szól, és csak egy dolog mellettünk. A szerelem.
Felkavar. Elringat. Megtanít harcolni az érzésért, amiért érdemes.

Véleményem

Igaz, hogy nem olvastam a WOW kiadó eddig megjelent összes kötetét, de az eddig olvasottak meggyőztek arról, hogy az új megjelenések közül ne hagyjak ki egyet sem a várólistámról. Arról nem is beszélve, hogy mindig vevő vagyok egy jó kis New Adult könyvre, így most Claire Contrereas könyvét hoztam nektek.

Az alaptörténet Elle-ről szól, aki kap az élettől egy második esélyt, arra, hogy újra együtt lehessen a gyermekkori szerelmével. Oliver történetesen a bátyjának, Victornak a legjobb barátja. Ugye nem csak én szerettem volna gyerekkoromban, ha lenne egy jóképű bátyám, aki a széltől is óv és nagyon jóképű barátai vannak. Nos Elle életében pont így van, de az alapkonfliktus abból adódik, hogy várhatóan Vic nem fogadja túl jó. hogy ezt a románcot.
Azt mondják, a továbblépés a legjobb módja a feledés.
Persze a helyzet sosem egyszerű, Elle-nek még meg kell küzdenie az elhunyt vőlegénye emlékével is,
de a könyv mégis megmarad egy könnyed, humoros és szórakoztató olvasmánynak és főszereplőkön
kívül is nagyszerű karaktereket ismerhetünk meg. Például Elle szüleit is a szívembe zártam a fesztelenségükkel és az Elfújta a szél ihlette szerelmükkel. Arról nem is beszélve, ahogyan az apuka már a kezdetektől tudta, hogy mi zajlik Elle és Oliver között és ahogyan a történet végén az egyik konfliktust kezelte.

De ne feledkezzünk meg Miáról sem, Elle legjobb barátnőjéről sem. Brutálisan jó humorú és persze rendkívül szókimondó. Imádtam a közös fotózásos jelenetet, amiben édesen kínos szituációba hozta a szerelmeseket! Nagyon megkedveltem és remélem a következő részben megtudhatom végre, hogy mi történt/történik közte és a tetovált macsó Jensen között (aki szintén Vic és Oliver baráti társaságába tartozik). Az sem kizárt, hogy az ő párosukat még jobban fogom kedvelni, mint Olivert és Ella-t, mert várhatóan heves szócsatákra és perzselő lapokra számíthatunk. 
Ahol a vihar mindig elvonul, a fények eltompulnak
és rajtunk kívül minden megszűnik létezni.
Félreértés ne essék. Elle és Paszuly között is működik a kémia, sőt! Akad egy-két igazán izgalmas és arcpirító 18as jelenet a könyvben. Az meg csak ráadás, hogy Olivert pontosan úgy képzeltem el, mint
Charlie Hunnam (borosta, hosszú szőke haj)...

Az olvasó könnyen a szereplők helyébe képzelheti magát, mert Elle szemszögén keresztül ismerjük meg a jelen eseményeit, míg Oliverén keresztül a múltat. Ezáltal válik világossá az is, hogy miért húzódozik annyira Oliver és értelmet nyernek a visszakozásai is. Illetve Elle munkájára-művészetére is sokkal nagyobb rálátásunk nyílik, hisz ezzel fejezi ki igazán az érzéseit. Nagyon kíváncsi lettem, hogy milyenek is lehetnek ezek az apró üvegszívek. Gyönyörű metafora, ahogy a törött darabokból épül újjá valami csodálatos. Ilyen egy igazi újjászületés!
Az általam készített szívek összetörtek, de egészek. És ragyognak a napsugarak alatt. A szerelembe vetett reményt jelképezik. Mert lehet, hogy egy ponton úgy érzed, elvesztetted a szerelmet, de az is lehet, hogy csak másképp kell ránézned, és akkor találsz benne valami újat. Az üvegszív is ilyen. Összetört vagy sem, ha elég alaposan figyelsz, találsz benne valami meseszépet. A világon minden gyönyörűség egy kicsit selejtes.
Úgy érzem, hogy a műfajában egy újabb nagyszerű könyvet olvastam könnyed hangulattal, forró erotikával és gyönyörű idézetekkel tűzdelve. Bátran ajánlom a New Adult rajongóknak!
És amíg a folytatásra, azaz a Papírszív megjelenésére várok, szerintem sort kerítek a kiadó másik gyöngyszemére a Szívatásra ;-)

Megteszett? 
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Megveszem!

Játsszunk!

Az Üvegszívben fontos szerephez jut Elle szenvedélye, a művészet. A turné során hét állomáson hét olyan könyvnek a borítójából találtok majd egy részletet, amelyben legalább egy szereplő művész, vagy valamilyen szerephez jut a regényben a képzőművészet. Ezeknek a könyveknek a címeit várjuk a Rafflecopter dobozban. A szerencsés nyertes egy Üvegszív regénnyel, egy kitűzővel és egy könyvjelzővel lesz gazdagabb. Jó játékot kívánunk!
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné állomásai


12.06. Angelika blogja
12.08. MFKata gondolatai
12.10. CBooks
12.12. Deszy könyvajánlója
12.14. Szembetűnő
12.16. Kelly & Lupi olvas
12.18. Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum