MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. november 21., kedd


Ha Kate-nek nem sikerül elejét vennie a véres összecsapásnak,
az a város pusztulásához vezethet…





Szerző: Ilona Andrews

Kiadói sorozat: Zafír pöttyös

SorozatKate Daniels #2

Címszavakalakváltófelnőttmágiaurban fantasy

Oldalak száma: 360

Fordító: Mergl-Kovács Bernadett

ISBN: 9789634570813

Várható megjelenés: 2017. november 21.

Eredeti ár: 3 299,-Ft

MFKata: ★★★★✮

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Atlantában elszabadulnak az indulatok és felforrósodik a hangulat…
Kate Daniels zsoldosként a balul elsült mágiahasználat romjait takarítja el, ezért ha valaki, ő aztán pontosan tudja, hogy Atlantában úgy változik a paranormális energiahullám, mint az apály és a dagály. Azonban a hétévente egyszer jelentkező hatalmas mágiakitöréskor a varázsnak semmi sem szabhat határt. Amikor Kate-et felkérik, hogy szerezze vissza a Falka ellopott térképeit, hamar rá kell jönnie, hogy sokkal több forog kockán, mivel ez csak az első lépést két, az újjászületésben reménykedő istenség ádáz küzdelmében.
Ha Kate-nek nem sikerül elhárítania a véres összecsapást, az a város pusztulásához vezethet…

Véleményem

Kate Daniels sorozata anno a Sötét Örvénybe lett besorolva, de hála az égnek azóta lett egy Zafír Pötty is a Könyvmolyképző palettáján és úgy érzem, hogy ebben a kategóriában már méltó helye lesz a sorozatnak. 

Egyik jó szokásom, hogy visszaolvasom az előző részekről írt véleményem a postírás előtt, csak úgy kíváncsiságból. 

Akkor megemlítettem, hogy jó lenne, ha nem lenne túl nagy kihagyás a folytatás megjelenéséig, mert a világfelépítés annyira sokrétű, hogy az ember fejében elvesznek a részletek. 
Az a nagy helyzet, hogy ezt jól láttam. Közel két év sajnos elég volt ahhoz, hogy bármennyire is vártam a folytatást, mégis nehezebben vettem fel a fonalat. Bár ez lehet már a korral jár???

Ugyanis a világfelépítés eleve rendkívül részletgazdag, viszont ebben a részben még kapunk egy kis szeletet a kelta mítólogiából is, és ha ez még nem lenne elég, akkor még több természetfeletti lénnyel ismerkedhetünk meg. A már megismert alakváltókon és vámpírokon túl most lesznek még boszorkányok, fomoriak és az istenek sem maradhatnak ki! Mindezt természetesen sok-sok akció és nyomozás kellős közepette, úgyhogy mindenki készüljön fel, hogy nem sokat fog pihenni a könyv olvasása közben. 

Csak győzzük az iramot! Ehhez még az is hozzájárul, hogy ebben a kötetben Kate múltjából is egyre több mindent tudunk meg, hisz sokkal több apró részletre derül fény a családjáról, a féltve őrzött titkáról és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen mocskos dolgokat rejt a folytatás. Leginkább arra, hogy ki a fene az a Roland. Azt már most elárulom, hogy utálni fogom. 
Az biztos, hogy most már sokkal közelebb érzem magamhoz Kate-t is, ettől függetlenül még mindig ugyanaz a badass főhősnő. Tovább megyek, talán még keményebb is, mint volt, de a kirakós darabkái már kezdenek összeállni. 
Mindenkinek magának kell meghoznia a döntéseit, függetlenül attól, hogy mennyire tévesek.
Viszont most is kénytelen vagyok egy kicsit lecsípni az értékelésemből, mert a szerelmi szál még mindig elég halovány az én romantikus lelkemnek. Az írónő csak elhúzza a mézesmadzagot az olvasó előtt. 
Nem számít. Mostantól nagyon óvatosnak kell lenned. Ha Curran akar valamit, akkor semmi sem vonja el a figyelmét. Addig kajtat utána, amíg el nem éri a célját, bármi áron. A mkacssága miatt ő a falkavezér.
Bár felbukkan a szép feketeszemű Bran és kár lenne tagadnom, hogy az én szívem is megdobogtatta. Viszont ha Curran színre lépett, akkor a szívem majdnem kiugrott a helyéről *-* Még mindig arrogáns még mindig Petúnia (ld. Karen Marie Moning: Keserű Ébredés) de én akkor is imádom. Akarva akaratlanul eszembe jutott Jeaniene Frost, Cat és Bones sorozata, ahol szintén ilyen nagyban ment a cicázás és az ember lányának igencsak felborzolta az idegeit! Az írónő pedig lazán megforgatta a kést a szívemben az utolsó jelenetükkel😆 Még több Currant MFKatának, ide Háremembe!!!😍
Anyám borogass!!! (az utolsó mondat)

Ide a következőt!!! A folytatásról nincs sok infóm, de remélem jövő karácsonyra a fa alá kerülhet a Magic Strikes, ugyanis elnézve az értékeléseket, Kate Daniels még mindig nagyszerű! 

Egy szó, mint száz! Zafír pöttyös rajongók, Frost és Nalini rajongók! Vegyétek- vigyétek mert ismét egy igazi UF gyöngyszem a polcunkra, szívünkbe, lelkünkbe!

Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!
Tedd a kívánságlistádra az ikonkra kattintva>> Moly

Játsszunk!

Kate és társai ezúttal a kelta mitológia veszedelmes lényeivel szemben próbálják vért és verejtéket izzadva megvédeni Atlantát. Ebben a turnéban mi is hasonló küldetésre küldünk titeket, ám, ahhoz, hogy legyőzzétek a gonosz erőket, kicsit jobban meg kell ismerkedjetek a kelta mitológiák világával. Hat állomáson, hat ezzel kapcsolatos név/fogalom leírását találjátok, a ti feladatotok pedig, hogy megfejtsétek miről/kiről szól a leírás, és beírni a rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk

"A Nagy királynő", "A Fantomok és Démonok királynője", "Kísértet királynő". A folyók, tavak, édesvizek istennője. A papnők a boszorkányok védelmezője. A bosszúállás, éjszaka és jövendőmondás úrnője.

a Rafflecopter giveaway

Blogturné


11.20. Függővég
11.21. MFKata gondolatai
11.25. Insane Life



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum