MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. november 14., kedd

Ki ne ábrándozott volna még a telitalálatos lottószelvényekről hallva,
hogy milyen jó lenne, ha ő nyerné meg azt a sok pénzt?
De vajon áldás vagy átok egy hirtelen jött gazdagság?




Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: -

Besorolás: romantikusYoung Adult

Oldalak száma: 368

ISBN: 9789632618654

Fordító: Komáromy Zsófia

Várható megjelenés: 
2017. november 16.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Rendeld meg!

Alice nem hisz a szerencsében – legfeljebb a balszerencsében. A szerelemben viszont nagyon is hisz, és már jó ideje vágyódik a legjobb barátja, Teddy után. A fiú tizennyolcadik születésnapjára – épp, amikor úgy tűnik, talán kialakulhat kettőjük között valami – Alice viccből egy lottószelvényt vesz neki ajándékba. Legnagyobb döbbenetükre Teddy száznegyven millió dollárt nyer a telitalálatos szelvénnyel, és egy szempillantás alatt minden megváltozik. Eleinte olyan az egész, mint egy valóra vált álom. De miközben igyekeznek megbirkózni a fiú hirtelen meggazdagodásának hatásaival, egyre jobban eltávolodnak egymástól. És a pénz egyre inkább tűnik átoknak, mint áldásnak.

Véleményem

Jennifer E. Smith könyveiről tudtam, hogy kedves történeteket rejtenek, ami mögé szépen el van bújtatva pár érdekes bölcsesség az élet nagy dolgairól. Mindig kellemes kikapcsolódást nyújtanak a könyvei, ezért is tettem anno várólistára az új könyvét, ami viszont eléggé vegyes érzelmeket váltott ki belőlem.

A történet alapja és egyben fő mozgatórugója az a lottónyeremény. Ki ne álmodozott volna róla, hogy mire költené, milyen álmait váltaná valóra és vajon kinek adna belőle. De ez a való életben teljesen más. 

Nagyszerűen vázolta az írónő, hogy az emberek mennyire ki tudnak fordulni önmagukból. Miként válnak az ellenségek a legédesebb barátokká, illetve hirtelen felbukkannak az ember életében a rég elfeledett ismerősök/rokonok. És természetesen ott szúrják hátba az embert, ahol a legkevésbé számít rá. Vajon tud-e a főhősünk Alice segíteni a legjobb barátján, hogy ne szálljon el vele a ló? Főként úgy, hogy Teddy életében igencsak mély nyomot hagyott az apja személyében a súlyos szerencsejáték függőség?
Fontos morális kérdéseket vet fel az írónő, amelyekre sokszor nincs jó válasz. De az írónő ezekre nagyszerűen megtalálta a megoldást. 
... milyen nehéz, ha azon, akinek a világon a legjobban szeretnénk segíteni, nem segíthet más, csak saját maga. Mi nem tehetünk mást, csak várunk. És reménykedünk.

Viszont hamar rá kellett jönnöm, hogy amennyire kedves és bájos a főszereplőnő, annyira unszimpatikus a fiú. 

Nagyon sokáig gondolkoztam, hogy mi a célja az írónőnek, hogy ennyire kretén karakter alapból Teddy, aki iránt Alice mély érzelmeket táplál. Mi több, egy idő után el sem tudtam képzelni, hogy egy ilyen kedves és bájos szereplő mit láthat egy ilyen egoista és önző fiúban???
Aztán megjelent Sammy és titkon reméltem, hogy ő lesz a főhősnő választása, mert bármennyire is erőlködtem nem tudtam Teddyt megkedvelni. 

Értem én, hogy kellett a személyi fejlődés a történetben, de van az a mélypont, ahonnan már nem tudsz egy karaktert annyira jó irányba terelni, hogy aztán megkedveld. A könyv utolsó 15%ában végképp nem fog menni. Hiába is ő a pozitiv változás a lottó után, mégis az értékelésem Teddy miatt egy csillagot biztosan veszített.
Az életemben egyszer má rmegváltozott minden (...) És ezt egyáltalán nem szeretném újból megtapasztalni.
Nagyon tetszett például az is, hogy nem feltétlenül jelent a változás rosszat. Hosszú utat jár be ::::: is, amíg rájön, hogy az élete most teljes és nem akkor ha visszakerül Floridába. 
Teljesen át tudtam érezni, hisz 20 éves koromig Budapesten éltem, majd pár év Esztergom/Tát után 5 éve lakunk Győrben. 
Az emlékezet néha megtréfálja az embert. 
 Az én szívem is vissza-visszahúz a szülővárosomba vagy a gyermekeim szülővárosába, de kell tudni, hogy az a múlt. Az életünk azon részéhéz tartozik, amit lezártunk. Okkal zárjuk le és az a legjobb, ha az ember a családjával otthonra lel. És az nem földrajszi helyhez kötött. 

Tudod az embernek lehet egyszerre több otthona is.
Úgy gondolom, hogy bár Teddyvel nem találtam meg a közös hangot, mégis az írónő stílusa még most is nagyszerű. Kellemes kikapcsolódást nyújt egy péntek délután forró csokival a kezedben (hogy esélyed legyen még szombatig feladni a lottószelvényt 😜).

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>Rendeld meg!
Tedd a  kívánságlistádra az ikonkra kattintva>> Moly


Játsszunk!!!



Mostani játékunkban a szerencséhez és balszerencséhez köthető babonák nyomába eredünk. Minden állomás megfejtése egyetlen tárgy vagy állat, azaz csupán egyetlen szót kell helyesen beírnotok a nyereménydoboz minden egyes sorába.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
Ha fekete színű szalad át előttünk, jobb lesz óvatosnak lenni.

A blogturné


11.13. – Angelika blogja
11.14. – MFKata gondolatai
11.16. – CBooks
11.17. – Könyvvilág
11.18. – Dreamworld
11.19. – Zakkant olvas

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum