MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. május 25., vasárnap
A Ciceró Könyvstúdió jóvoltából május 21-én megjelent a Ha maradnék és a Hová tűntél című könyvek írójának a következő regénye a Csak egy nap.

2014. május 24-től egy héten keresztül egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Tartsatok velünk!
Sorozat: Csak egy nap #1
Kiadó: Ciceró
Oldalak száma: 392
Borító: Puha borítású
ISBN: 9789635398867
Fordító: Sóvágó Katalin
Várható megjelenés: 2014. május 23.
Eredeti ár: 2 990,- Ft 
MFKata: ★★★★★
Allysont, a burokban nevelt amerikai lányt érettségi ajándékként a szülei befizetik egy nyugat-európai körútra. Londonban, egy szabadtéri Shakespeare előadáson találkozik Willemmel, a lezser holland színésszel, és azonnal kipattan közöttük a szikra. Amikor a sors másodszor is összehozza őket, Allyson rá nem jellemző módon letér a járt útról, és követi Willemet Párizsba. A szikrából egyetlen nap alatt fellobban a láng… amíg Allyson arra nem ébred az együtt töltött viharzó nap után, hogy Willem elment.
A sorsfordító napot az önmegismerés éve követi: Allyson megszabadul a belé nevelt korlátoktól, hogy megtalálja igazi szenvedélyeit és talán az igazi szerelmet.

Véleményem

Amikor tavaly olvastam Gayle Forman könyveit (Ha maradnék >>, Hová tűntél>> nincs értékelésem) már akkor megfogadtam, hogy amint megjelenik az írónő következő könyve, el kell olvasnom. Tudnom kellett, hogy képes-e az írónő ugyanarra az érzelmi katarzisra, amit akkor éreztem.

Az első oldalak után megnyugodtam, mert ugyanazt a könnyed érzést éreztem olvasás közben. Vannak olyan könyvek, amiknél észre sem veszed és már a történet közepén vagy, átérzed a főhős minden érzését, örömét, fájdalmát és várod a boldogvéget. 
Zöld fák az égen, tavaszi esőben, az égből a fákra leszáll a homály. Szellő űz a réten piros virágokat, piruló földön csattan a csók. 
Lehet, hogy az E/1 az oka, de az első pillanattól kezdve megszerettem Allysont. Szinte láttam a magam 18 éves énjét, aki keresi önmagát és képes lenne bármilyen bolondságra, csakhogy megtalálja az igazi valóját. Legyen az egy hajvágás vagy kis kiruccanás Párizsba, de szükség van ilyen bolondságokra, hogy rávezessen/megmutassa a való énünket ( mint a tükör )
... vannak szerelmek, amelyek nem múlnak el. Főleg, ha Párizsban születtek.
Willem is az a típus, akit nem tudsz nem kedvelni. Humoros, kedves és még jóképű is. Látod rajta, hogy egy nőcsábász, próbálsz benne nem megbízni, mert te is csak egy lehetsz a sok közül, de mégis működik a kémia és előbb-utóbb utolér a végzet.
A következő csók az a fajta, amely felhasítja az eget. Leállítja a légzésemet, aztán megindítja. Megmutatja, hogy életem minden eddigi csókja hamis volt.
Viszont számomra a történet nem egy egyszerű kis romantikus történet, ami Párizsban született, hanem egy kis önismereti túra. Mert senki sem látja olyannak a lányt, amilyen valójában. Még Allyson sem, meg kell találja Lulut, önmagát. Valamint felnőtté kell válnia, annak minden örömével és bánatával,  az iskolaváltással, új barátok szerzésével és a szülőkkel való konfliktusokkal. Mert Allysonnak még az édesanyjával is meg kell küzdenie, aki próbálja ráerőltetni az ő elképzeléseit az életről. Párizs az első lépés ezen az úton.

A fordításról ejtenék pár szót, mert elég zavaró tud lenni, hogy bizonyos ételek fordítása nem volt egészen helyén való (makron=makaron, pattogó= popcorn, sült krumpli=chips)

Friss még az élmény, de gyanítom, hogy a könyvet újra fogom olvasni. Imádom a helyszínek, ételek és az emberek sokszínűségét. Mintha ténylegesen én járnám be fél Európát. Igazi élmény volt, amitől még inkább azt éreztem, hogy nekem is el kell jutnom ezekre a helyekre. És nem mint egy fakultatív program része, hanem csak úgy bele a londoni, párizsi vagy amsterdami életbe. Szeretnék egyszer én is csak úgy spontán eltévedni!!! 
Egy napon megszületünk. Egy napon meghalunk. Egy nap alatt megváltozhatunk. És egy nap alatt szerelmesek lehetünk. Minden megtörténhet egy nap alatt.

Bár az előzményekből kiindulva, nem kellett volna váratlanul érjen,  hogy az írónő nagyszerűen forgatja a kártyalapokat, valamint zárja a könyveit. Ennél többet nem merek írni, hogy mindenkit ugyanaz az élmény érjen, mint engem! Legjobb tudomásom szerint a könyv folytatását, illetve a Willem szemszöget karácsonykor olvashatjuk. Nekem már a kívánságlistámon van ;-)




Megtetszett?

Rendeld meg 20% kedvezménnyel a képre kattintva!


Kedvcsináló idézetek

Mindig minden a véletlenről szól.
Vicces, hogy amikor bekövetkezik, amitől a legjobban rettegünk, rájövünk, hogy nem is félünk tőle.
Egyszer már mondta a véletlenekről, hogy sose tudhatjuk, melyik a zsákutca, melyik az elágazás. Mint ahogy azt sem tudhatjuk, mikor változik meg az életünk. Csak akkor látjuk, amikor már megtörtént. 
Hogy mit kell tenned, annak a kiderítésére néha az a legjobb módszer, ha azt teszed, amit nem kéne tenned.
Hogy barátot szerezz... - kezdi. - Ahhoz barátságosnak kell lenned.
... nem elég tudni valakinek a nevét. Azt is tudni kell, kicsoda.

Nyereményjáték

Az idő folyékony 
Mondja Jacques Willemnek és Lulunak. 
Mi azonban ne hagyjuk, hogy kicsússzon a kezeink közül! 
Minden állomáson elrejtettünk néhány óra képét. Keresd meg őket, számold össze, s ha turné végén összaadod, akkor megkapod Willem életkorát a történet elején.

A kiadó csak Magyarország területére postáz. 
A nyerteseket kérjük, hogy 72 órán belül vegyék fel a kapcsolatot velünk, utána új nyertest sorsolunk.

A blogturné állomásai


05/25 - MFKata gondolatai
05/27 - Roni olvas
05/28 - CBooks
05/29 - Media Addict



MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum