MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. április 24., péntek

Abbi Glines eddig megjelent könyveire a könnyed, romantikus stílus volt jellemző.
A Maxim Kiadó által a Könyvfesztiválra megjelenő
Existence sorozat első kötete A végzetem azonban merőben más.
A fiatal szereplők mellett a túlvilág képviselői is helyett kapnak
egy izgalmas, fordulatos történet keretében, amely szerencsére nem mellőzi a romantikát sem.
A Blogturné Klub nyolc bloggere véleményezi a könyvet,
amelyet a turné végén meg is nyerhet három szerencsés leendő olvasó.
Indulhat a borzongás!




Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Existence #1

Besorolás: romantikus, YA

Oldalak száma: 270

ISBN: 9789632614977

Fordító: Dávid Katalin

Várható megjelenés: 
2015. április 23.

Eredeti ár: 2 999,- Ft 

MFKata: ★★★✮

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
SPOILERES!!!
Mi történik, ha az ember nyomában van a Halál? Persze, hogy beleszeret. 
Pagan Moore nem csapja be a Halált, hanem beleszeret.
A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek, a falon át közlekednek, mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik, míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni, aki őt bámulja szórakozott vigyorral az arcán. Az egyetlen probléma csupán az, hogy tudja: a srác halott. Nemcsak, hogy nem akar eltűnni, amikor úgy tesz, mintha nem látná, de olyan dolgot csinál, amit a többiek sohasem. Megszólítja. Pagant teljesen elbűvöli a szellem. Amit még nem tud, hogy elérkezett az idő, hogy meghaljon, és az az átkozottul helyes szellem, akibe beleszeretett, az nem csupán egy szellem.
Ő a Halál és készül megszegni a törvényt miatta.

Véleményem

Az eddig magyarul megjelent Abbi Glines könyveket olvastam, és nagyon kíváncsi voltam, hogy a szenvedélyes és romantikus stílusa milyen lehet egy kis paranormális szállal keverve.

Szeretném most felhívni a figyelmet, hogy sajnos a könyv fülszövege pontosan olyan, amiért én nem szoktam azokat elolvasni- spoileres. És naná, hogy én ebbe most belefutottam. Ettől függetlenül még izgalmas volt a történet, de sajnos az élvezeti értékén rontott.

Szóval a fülszöveget csak saját felelősségre olvasd el!!!

Történet szempontjából egy teljesen átlagos YA történetnek indul, ahol a főhősnő Pagan, bár látja a szellemeket, megpróbál átlagos középiskolás életet élni. De a sors úgy hozza, hogy korrepetálnia kell az iskola mindenben sikeres hátvédjét, és természetesen ő sem tud neki ellenállni.

Természetesen felbukkan a szerelmi háromszög harmadik tagja, Dank. Már az első pillanattól érezni a két fiú közt a különbséget. Dank az a sötét, félelmetes, mégis szexis pasi/szellem/lélek, akitől bár rettegnie kéne Pagan-nek, mégsem tud ellenállni a feltörő érzelmeinek. Az tagadhatatlan, hogy kettejük közt tényleg működik a kémia és amint egymás közelébe érnek, máris forrósodik a levegő. Az éjszakai altató dalokról ne is beszéljünk, szerintem bárki nyugodtan elaludna ilyen gitáros altatásra.

Nincs nekem bajom az ilyen háromszögekkel, de itt zavart a helyzet kiegyenlítetlensége. Amíg Leifet úgy ismerjük meg, hogy egy dögös szívtípró, a történet haladtával egyre inkább szelídül kellemes modorú fiúvá. Szinte sajnáltam, hogy mennyire nincs esélye Dankkel szemben. Persze kellett az árnyalás a két fiú között, hogy tudjuk Pagan szíve merre húz, de mégis pont ettől vált számomra az egész kapcsolatuk átveréssé.

Pagan karakterek könnyen kedvelhető, hisz jószívű, kedves és okos, ellenben a vége felé kicsit idegesítő, hogy nem látja a fától az erdőt. Persze ebben lehet baki, hogy ugye a megoldás a fülszövegben olvasható, de azért a végén már soknak éreztem az örlődést.

Az egyik meglepetés kedvenc Gee lett. Már az első pillanattól kezdve tetszett a vagánysága, szabadszájúsága és a helyzeten az sem változtatott, ahogyan a sorsa alakult.

Az írónőtől megszokott könnyed stílusú, gyorsan olvasható a könyv. A természetfeletti szál pedig tartogat izgalmas és néhol félelmetes meglepetéseket. Nagyon tetszett például, ahogy a szellemek némaságának rejtélyét megoldotta. Bár azért a könyv végére akadt még megválaszolatlan kérdésem, de gondolom azokat a folytatások fedik fel.

A sok YA történetben megszokott elem mellett nem maradhat el a függővég sem, ami ráadásul zseniális lezárása a könyvnek. Az utolsó mondat szó szerint lesokkolt. Ezzel a mondattal bevéste magát a Predestined a várólistámra! 

Abbi Glines rajongóknak kötelező!!!

Kövesd Abbi Glines Existence nevű tábláját a Pinteresten!

Játsszunk!!!

Szellemekkel kapcsolatos az Existence blogturné játéka: minden állomáson a rövid ismertető/kép alapján ki kell találnotok a feladványt, amely híres történelmi, filmes, vagy irodalmi szellemre utal. Kérjük a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtéseket!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az általunk megküldött értesítő e-mailre. Sok szerencsét!

A blogturné



vegzetembanner copy.jpg
04.10 Media-Addict
04.12 Deszy könyvajánlója
04.14 Dreamorld
04.16 Zakkant olvas
04.18 CBooks
04.20 Tekla Könyvei
04.22 Kelly és Lupi olvas
04.24 MFKata gondolatai

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum