MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. április 17., szerda

Szerda van és jövök a heti megjelenésekkel és friss információkkal.
A Könyvfesztiválos megjelenésekről a Megjelenésre várva Extra rovatban olvashatsz. Megnézem >>

Íme képekben a Könyvfesztiválos és az utána várható könyvek :-)



A heti megjelenésekből válogatva

Emilya Hall: Nyarak könyve

Sorozat: -
Kiadó: Park KönyvkiadóOldalak száma: 344Borító: védőborítós keménytábla
ISBN: 9789633550113
Fordító: Mesterházi Mónika
Goodreads: -
Várható megjelenés: már kapható


Elisabeth Lowe váratlanul csomagot kap.
Egy albumot, tele réges-régi, Magyarországon készült fényképpel, és egy kísérőlevelet, melyben arról értesítik, hogy édesanyja, akivel több mint egy évtizede megszakított minden kapcsolatot, meghalt.
A képek nézegetése felidézi a fájdalmas múltat, amikor a kilencéves kislány a szüleivel a Balatonnál töltött egy hetet, és édesanyja úgy döntött, nem tér vissza a szigetországba. Beth az apjával maradt, de minden nyáron meglátogatta az édesanyját Magyarországon. Éveken át ezek a nyarak tartották benne a lelket, de tizenhat éves korában valami visszafordíthatatlanul megváltozott.
Azóta Beth egyszer sem engedte meg magának, hogy azokra a varázslatos nyarakra gondoljon.
A csomag érkezése azonban felkavarja a múltat és átrendezi a jelent.

Ami elsősorban fontos a könyvvel kapcsolatban az az, hogy a Könyvfesztivál egyik vendége lesz az írónő. Az én érdeklődésemet két szóval kelteltette fel a fülszöveg: Balaton és nyár. Bizonyosan mindannyiunknak vannak gyönyörű gyerekkori, illetve ifjonti emlékei a Balatonról. Bennem rögtön az elmúlt nyaralások jutottak eszembe, illetve az egyik nevezetes, ami 14 éves koromban volt... biztos vagyok benne, hogy valami hasonló  izgalmas, tiniszerelmes nyárról szólhat a könyv, amely okoz meglepetéseket és talán még könnyeket is... én kíváncsi vagyok rá! És ti?

Eowyn Iwey: A hóleány

Sorozat: -
Kiadó: Gabo

Oldalak száma: 342
Borító: -


ISBN: 9789636896393

Fordító: Bori Erzsébet
Goodreads: 3,95
Várható megjelenés: már kapható

A telepes Jack és Mabel kemény munkával és szigorú beosztással nyugalmas életet teremtett magának az 1920-as évek Alaszkájának vad vidékén. És még mindig nagyon vágynak egy gyermekre, pedig erre már semmi esélyük. Ez sem csökkentheti azonban az egymás iránt érzett erős szeretetüket, és amikor leesik az első hó abban az évben, pillanatnyi ötlettől vezérelve, játékból építenek egy hógyermeket. A hókislány másnap reggelre eltűnik - de apró lábnyomok maradnak utána a hóban. A rá következő hetekben mindketten látni vélnek egy szőke kislányt az erdőben, de még egymásnak sem merik elmondani, attól félve, hogy csak rég eltemetett reményeik csalják meg őket.
Aztán a kislány, aki Fainának nevezi magát, megjelenik a küszöbükön. Kicsi és törékeny, mintha egy tündérmeséből lépett volna elő: egy vörösróka társaságában vadászik, hóvihar támad a nyomában, és titokzatos módon sikerül életben maradnia a kegyetlen alaszkai vidéken. Miközben Jack és Mabel próbálja megérteni Fainát, úgy megszeretik, mintha a saját gyermekük lenne. De ezen a gyönyörű, vad helyen a dolgok csak ritkán azok, aminek látszanak, és amit végül megtudnak Faináról, az valamennyiüket megváltoztatja.
Eowyn Ivey elbűvölő, hipnotikus hatású első regényének hőse egy házaspár, mely annyira vágyik gyermekre, hogy a képzeletük erejével világra hozzák. E könyv oly káprázatos, akár a behavazott alaszkai táj, ahol játszódik, s imaginárius hatalmával elragadja az olvasót egy távoli, mégis ismerősnek tűnő helyre, egy mesevilágba, amely egyszerre kivételesen egyedi és egyetemes.

Gyönyörű borító és fülszöveg, melytől borzongás fut végig a hátamon. Mindig is szerettem a gyermekáldással kapcsolatos könyveket, most hogy már saját gyermekeim vannak, kicsit másképp látom. Talán jobban átérzem a meddőség fájdalmát, mert tudom, hogy mi hiányzik az ilyen párok életéből. Kíváncsi vagyok, hogy vajon ez a kislány honnan került elő és képes-e magával hozni a csodát? No és a róka?

Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

Sorozat: Szerelmem egy angyal #1Kiadó: Libri
Oldalak száma: 464
Borító: puhatáblás
ISBN: 9789633101940
Kiadás éve: 2013
Fordító: Bíró Júlia
Várható megjelenés: már kapható
Goodreads: 3,80

Mia tizenhat éves, cinikus, lázadó, határozott, nem fél szembenézni a kihívásokkal, amit az iskola, az osztálytársak és az elvált szülők jelentenek. Viharos a kapcsolata az anyjával, aki mindennél jobban szereti őt, viszont pasiügyekben eléggé hasznavehetetlen. 
Mia, amióta az eszét tudja, egy dologra vágyik: hogy bekerüljön a londoni Royal Ballet Schoolba, a világ legnevesebb tánciskolájába. Csakhogy a felvételi vizsga kegyetlen, a tandíj pedig megfizethetetlen egy egyedülálló édesanyának. És csak hogy az élet még bonyolultabb legyen, a lány titokban őrülten szerelmes a legjobb barátnője bátyjába, Patrickba. A fiú annyira fantasztikus és különleges, hogy már-már nem is tűnik egyszerű halandónak, inkább egy angyalra hasonlít. 
Mia sosem hitt abban, hogy egyszer minden álma teljesülhet. Arra pedig pláne nem készült fel, hogy amit a sors egyszer már nekiajándékozott, azt el is veheti tőle.

Ismét egy angyalos trilógia, ami ezzel az egy dologgal (mármint angyalos) felkeltette az érdeklődésem. Most kicsit kutakodva a könyv után megtaláltam az eredeti borítókat. Úristen! Azok valami gyönyörűek! Ez sem rossz, de ha a kiadó megtartotta volna az eredeti borítókat, akkor tuti 100% hogy előrendeltem volna!!! 

Julie Kenner: Forró Rabság

Sorozat: Stark #1
Kiadó:  Athenaeum
Oldalak száma: 398
Borító: füles, kartonált
ISBN: 9789632932484
Kiadás éve: 2013 
Fordító: Sóvágó Katalin
Várható megjelenés: már kapható
Goodreads:  4,16


Egy férfi, aki mások szenvedélyével játszik.
Egy nő, aki belemegy a játékba, de nagy árat kér érte. 
Damien Stark sportolóból lett milliárdos, akinek nem sokan mernek nemet mondani.
Nikki Fairchild az egyetlen nő, aki felkorbácsolja a szenvedélyét. 
Milyen titkokat rejteget Niki, az egykori szépségkirálynő? 
És milyen démonok üldözök Starkot? 
Ki bírja tovább ezt a kíméletlen játékot? 
A Forró rabság szexi, provokatív és lebilincselő. Csak felnőtt olvasóknak!

A fülszöveg nem túl bőbeszédű, de velős. A borítóval kiegészítve máris kíváncsi vagyok, hogy vajon mit tartogat még az a zsebecske? Szerintem, most nagy kereslet van az ilyen szenvedélyes könyveknek, és biztos vagyok benne, hogy akik az ilyen típusú könyveket szeretik, azoknak tetszeni fog :-))

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum