MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. április 8., hétfő
Kiadó: Ciceró
Oldalak száma: 258
Borító: puhatáblás
ISBN: 9789635397501
Kiadás éve: 2011 
Fordító: Rudolf Anna
Goodreads: 4,00
Moly: 90,55%

Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit. Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted. Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz. Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?

Véleményem

A könyvet már több könyves bloggernél láttam, de végüli @Roni_olvas véleménye győzött meg, hogy nekem ezt márpedig olvasnom kell. Mert őszintén megmondom a borító és a hegedű cselló engem egyáltalán nem győzött meg. 
Viszont a könyv annál inkább!!!
A történetben sajnos semmi rendkívüli nincs. Egy család, aki elindul valahova ez első hó leestével, viszont nem jut a célba, mert az autó megpördül és halálos balesetet szenvednek. Viszont ezt olvasni egy résztvevő szemszögéből, mégpedig úgy, hogy szó szerint az élet és halál közt lebeg... hmm.. nem is tudom. Megrázó? Érdekes? Rettenetes?
Mia
Miáról (mert ilyen szép neve van a főhősnőknek ;-) ) szól a könyv. Az ő érzéseit, vívódásait olvashatjuk úgy, hogy közben a jelenben is élünk és a múltban is. Látjuk a családját, vagyis már csak a nagyszüleit, amint aggódnak érte és imádkoznak, látjuk a barátait és szerelmét, hogy mi mindent megtesznek érte, hogy láthassák- mellette álljanak. 
Adam 
Látjuk a múltat. Hogy milyen élete volt Miának, a kapcsolata apukájával, anyukájával és az öccsével. Látjuk, hogyan lett barátnője és hogyan lett szerelmes. Ahogyan nő fel és miképpen éli az akkori hétköznapjait. Apró döntéseit az életben, hogy jobbra vagy balra menjen. Mindezek olvasása közben persze mindezt úgy, hogy érezzük Mia minden érzését: szeretetét, szerelmét, fájdalmát és vívódását. Maradjon vagy sem? Vagyis az életéért küzdjön vagy sem?
És ami a legszebb, hogy minden a zene körül forog. Eszembe sem jutott volna soha, hogy milyen egy igazán zeneszerető/zenész családban felnőni, élni és most sajnos halni is... Most már értem a borítót és őszintén megmondom, hogy most már tetszik is. Nem is kicsit. :-) 

– Kérlek, Mia – könyörög. – Hadd ne kelljen dalt írnom rólad!
(…)
Morgolódtam, mert nem írt rólam egyetlen dalt sem. Azt mondta, nem ért a nyálas, napsugaras, giccses szerelmes dalokhoz.
– Ha azt akarod, hogy megénekeljelek, meg kell csalnod, vagy ilyesmi – mondta és pontosan tudta, hogy úgysem fogom megtenni.

Hetekkel a könyv olvasása után vagyok és még mindig tisztán élnek bennem az érzések, amit a könyv kiváltott. Egy oldalon sírtam el magam és pár sorral lejjebb hangosan nevettem. Mert az élet is ilyen. Egyik oldalon nevetünk, a másikon sírunk. Talán pont ettől olyan tragikus és mégis gyönyörű a könyv. Mert pont olyan, mint az élet. Engem megvett és alig várom a következő részt a kezemben tarthassam és olvashassam. Amit biztosan tudok, hogy ezt a könyvet bátran ajánlom mindenkinek, mert tényleg csodálatos, de egy zacsi papírzsepit mindenképp készítsen!!!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum