MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. december 13., péntek
Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából december 13-án megjelenik
Jessica Park: Szeretni bolondulásig című könyve, mely a kiadó Rubin pöttyös sorozatának első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Julie és Matt kalandjait!

2013. december 13-tól minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!


Sorozat: Flat out love #1
Oldalak száma: ?
Borító: puhatáblás/ keménytáblás, védőborítóval
ISBN: 9789633735411/ 9789633735428
Megjelenés: 2013. december 13.
Fordító: Komáromy Zsófia
Ár: 2 990,- Ft/ 3 990,-Ft
MFKata: 4


A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.

Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.

Bonyolult? Kínos? De még mennyire.

Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.

De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.

Véleményem

Fogalmam sincs, hogy mikor és hogyan találkoztam a könyvvel, de tudom, hogy már régóta vártam, hogy a kiadó kiadja. Aztán jött az infó, hogy ez lesz a debütáló könyve a Könyvmolyképző új kiadói sorozatának a Rubin pöttyös sorozatnak, mert ez már kicsit több, mint a Vörös pöttyös (16 és 24 éveseknek ajánlott), ez egy new adult könyv 

A történet egy lányról szól, aki most kezdi az egyetemet egy idegen városban. Balszerencséjére a szállása egy nagy rakás szemétkupac, így kénytelen igénybe venni édesanyja régi barátnőjének vendéglátói szeretetét.
Érte jön Matt, a jóképű, de mégis kockafej fiú, akivel rögtön megtalálják a hangot.
A rejtélyes Finn
Az első "probléma" Matt húga. Kicsit furcsa és az első vacsora alkalmával egy életnagyságú papírfigurával érkezik és társalog vele. Ő FotóFinn. Finn, akinek a képmására készült, a legidősebb testvér és úgy döntött, hogy világkörüli útra indul és itt-ott segít a rászorulóknak.
Gondolom, hogy Julie FotoFinn után ezen akadt ki a legkevésbé, de nekem ez már elején gyanús volt. De minden félelmem elszállt, mert Julie megismerkedik Finn-nel. A Facebook-on. Ez a virtuális közeg végigvezet a könyvön, mint a való életben, szinte minden összeköthető a nagy közösségi hálóval. 

Julie érzelmei erősödni kezdenek a virtuális térben Finn, míg a való életben Matt iránt. Itt volt egy kis dejavu-m, olvastam egy hasonló könyvet, ahol a főhősnő csak és kizárólag a virtuális térben találkozott az egyik lovagjával, míg a másikkal meg a való életben. Ez a könyv volt Tamara Webber: Easy- Egyszeregy című könyve (bővebben >>)

Matt
Aztán minden egyes történéssel egyre közelebb kerülünk  a nagy titokhoz és tudtam, hogy szem nem marad szárazon, ha kiderül miért is van FotóFinn és Finn miért ilyen szívtelen az ő szerető húgával, aki minden nap alig várja, hogy végre a karjaiba zárja a bátyját. 

Celeste egy bájos és talán szerintem egy csöppet hiperaktív 13 éves lány, akinek segítségre van szüksége. Ez a segítség Julie személyében megjelenik és ő csalogatja ki a csigaházából. A szerelmi szálon túl, Celeste gyógyulása/gyógyulni vágyása az, ami igazán megnyert magának a könyvben. Bár vannak Celeste-nek problémái, mégis annyi szeretet van benne, hogy azt nem lehet nem viszonozni. Innen a a lapok túloldaláról sem.

A szerelmi szálban meg az az érdekes, hogy végig furcsa a való és a virtuális életben való ismerkedés és flörtölés. Érzed, hogy nincs rendjén valami, érzi Julie is, de hiányzik egy lényeges kirakós darab. 

Nem egy egyszerű történet, mert olyan fájdalmak feldolgozásáról van szó, ami mindannyiunkat megviselne és meg is visel, ha mi ilyen helyzetbe kerülünk. Egy nagyon szép történet arról, hogy a változás, hogy hoz be jó dolgokat az életünkbe, miként válik a porig rombolt életünk újra vidámmá és boldoggá.

A könyv nem tudom mennyire lesz sorozat, illetve sorozatnak számít-e az, ha készült egy spinnoff rész Matt szemszögéből is, Flat out Matt címmel. Magyar megjelenéséről egyenlőre nincs információ.


Kedvcsináló idézetek

Sosem állítottam, hogy a világon mindent tudnék. Csak magabiztosan hiszem, hogy témában vagyok tájékozott.
Ilyen rendellenes működés nem tartható fenn hosszú távon. Előbb-utóbb kudarcba fullad. 
Szerintem én is kezdek beléd zúgni. Zúgjunk tovább együtt, még nem akarom kioldani az ernyőt.
... ne valami fényűző ajándékra számíts! Bár úgyis a gesztus a lényeg, nem igaz? - Ha a sok pénz költésének gesztusára gondolsz, akkor igen. 
 Azok, akik valami komolyat akarnak írni a Facebookra, szerintem igazán eltalálhatnának legalább egy-két helyesírási és központozási szabályt. De lehet, hogy csak én vagyok undok. 
Tök jó, a 3 az egyik legprímább prím.
Szükségem van rád- könyörgött a fiú. - Te vagy mindaz, ami belőlem hiányzik.
Matt katasztrofálisan járt el, de ne feledd, hogy csupa szív! 
Ne idegeskedj, Julie! Minden csodásan alakul majd. Hiszek benned. Hiszek mindkettőtökben. 
Szipogott, rádöbbent, hogy egy pillanat alatt bőgőmasina lett belőle. De hát a szerelem már csak ilyen hatással van az emberre. Mármint a szívet tépő, elgyengítő, lehengerlő, kielégítő, bonyolult, térdre kényszerítő szerelem.
Végig te voltál az igazi. Azt hittem, valaki más az, de te voltál. Téged éreztelek. 

Nyereményjáték

Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat.
a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai


12/13. MFKata gondolatai
12/14. Insane Life
12/15. Dreamworld
12/18. Roni olvas

MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

3 megjegyzés:

  1. Tudtam, hogy valahol már olvastam róla (Angelika blogján) de most újra kedvet kaptam hozzá :D Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum