MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. december 8., vasárnap
Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából előreláthatólag december 15-én megjelenik
Tamara Ireland Stone: Time between us- Elválaszt az idő című könyve. Ennek örömére a Blogturné Klub kilenc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Maggie és Seth kalandjait!
2013. december 7-től minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!


Sorozat: Elválaszt az idő #1
Oldalak száma: ?
Borító: puhatáblás/ keménytáblás, védőborítóval
ISBN: 9789633734575/ 9789633734582
Megjelenés: 2013. december 15.
Fordító: ?
Ár: 2 990,- Ft/ 3 990,-Ft
MFKata: 4

Szeretni valakit nehéz.

De még nehezebb, ha nem csak a távolság áll közétek, hanem az IDŐ is. 
FELEMELEM A FEJEM, ÉS EGYENESEN RÁNÉZEK. Most még félszegebben mosolyog, de ugyanolyan kedvesen. Mintha tudná, ki vagyok. Őszintén. Ettől olyan érzésem támad, hogy talán érdemes lenne megismerni, és önkéntelenül visszamosolygok rá.

Még akkor is vigyorgok, amikor befordulok a következő kanyarban. Aztán – mielőtt végiggondolhatnám, mit csinálok – félúton hátrafordulok, és ismét rápillantok.

Eltűnt.

Megpördülök, és a futópályát pásztázom a tekintetemmel. Aztán a padokhoz futok. A lépcső aljánál egy pillanatra megállok, és eltűnődöm, vajon ott volt-e egyáltalán. De végül csak összeszedem a bátorságom, és megiramodom felfelé.

Nincs ott, de biztosan tudom, hogy ott volt. Otthagyta a nyomát: a friss hó összepréselődött azon a helyen, ahol ült. Alul pedig ott a két lábnyom.

És akkor feltűnik még valami.

A saját lábnyomaim egyértelműen kivehetőek körülöttem a porhóban, az ő nyomai azonban nincsenek sehol. Pedig ott kellene lenniük, kétszeresen is – hiszen egyszer odament a padhoz, aztán pedig elment onnan. De sehol semmi, csak a vastag, szűz takaró. 
„Csodálatosan megírt, egyedi szerelmes történet.”

Véleményem

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az időutazás gondolata az én fantáziámat rögtön beindítja. Sokszor gondolkoztam már azon, hogy mi lett volna "ha nem jobbra megyek, hanem balra" Vagy ha akkor úgy döntök, hogy nem a biztonságos utat választom, hanem igenis az érzéseimre, a szívemre hallgatok...
A racionális énem azt súgja, hogy válasszam a biztonságos utat, bármilyen rosszul hangzik. De aztán a szemébe nézek, és rögtön megváltozik a véleményem.
Forrás a képre kattintva
Anna, a főhősnő is többször kerül ebbe az úgymond kelepcébe. Miért is? Adva van az új srác az iskolából, aki rendkívül jóképű, cuki és még rejtélyes is. Hol felbukkan, hol eltűnik. Egyik pillanatban kedves, a másikban pedig furcsa...  

Bennett az a srác, aki szerintem minden tizenéves lány álma az udvariasságával és lovagiasságával (mostanában nagyon bejönnek az ilyen típusú könyves pasik), de van egy furcsasága, mégpedig az, hogy képes ugrálni egyik helyről a másikra, illetve egyik időről a másikra. 

Az előbbi nagyszerű utazásokra és vakmerő kalandokba keveri Annát, Olyan helyekre viszi randevúzni, amiről Anna eddig csak álmodozott. és ettől rögtön megdobban az ember lányának a szíve... Legalábbis nekem biztosan nagyon tetszene, ha valaki csak úgy elvinne egy távoli országba és eltöltenénk akármilyen tengerparton vagy hegyvidéken pár romantikus órát. 
Arról nem is beszélve, hogy annyira szépen leírja az írónő a helyeket, hogy kedvem támad utazgatni. Már eleve bakancslistás helyek, de ezek után végképp...
Ez a világ legcsodálatosabb faluja. Szűk macskaköves utcácskák. színes csónakok a kikötőben. Apró, élénk színű házak a domboldalon. Egyszerűen gyönyörű.
Egy aprócska házon belüli játék... ki találja el, hogy melyik országot említi a fenti idézet?  

Az utóbbi furcsasága okozza a problémát, ami bizony nem kevés fejtörést okoz mindkettejüknknek illetve a szerelmüknek, ugyanis Bennett időutazó. Itt ugranak be a szokásos időutazós szabályok, amiket nem szabad(na) megszegni, de nekik mégis meg kell(ene), különben soha többet nem lehetnek együtt. Mint egy távkapcsolat, csak itt nem a távolság az akadály, hanem az idő.

Két külön kiadású 1. és 2. rész
Be kell valljam, hogy a mércét magasra tettem, mert én Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiájához hasonló időutazásra vártam vagy valami hasonlóra. Viszont a történet haladtával, ahogy Anna is megkapja  válaszokat a kérdéseire- a miértjeire, úgy én is könnyen elfogadtam az írónő időutazásos magyarázatát.

Egy kellemes ifjúsági romantikus történet, mely könnyen olvasható és kellemes kikapcsolódást biztosít. Nekem nagyon tetszett, hogy amerre vezette az írónő Anna lépéseit, illetve a történet alakulása, hogy kellemesen indul és szépen bepörögnek az események a végére. 

A sorozat jelenleg két részből áll, melynek második kötete Bennett szemszögét meséli el és azonnal a nagyon várós külföldi könyvek polcára került :-) Remélem a következő részben több szerepet kap, Brooke, Bennett nővére, mert bizony az ő történetének befejezésére is kíváncsi vagyok nagyon.

Idézet-gyűjtemény

Szeretném összerakni a kirakós darabjait, de mintha a legfontosabb elemek újra meg újra kicsúsznának a kezemből és olyan helyre esnének, ahol nem érem el őket.
Ez nem olyan hirtelen fellángolás, hanem vakmerő kaland.
Tisztában vagyok vele, hogy talán hibát követek el, de kérlek csak... csak hagyd, hogy élvezzem, jó?
Tizenhat évvel idősebb vagyok nála. De mégsem. Egy évvel idősebb nálam. De mégsem.
Sehol sem maradok sokáig. Mindenhová csak látogatóba megyek. Megfigyelek. Aztán eltűnök. Soha nem maradok ott sehol. 
... egész éjjel másra sem tudtam gondolni, mint egy időutazóra, aki látogatóba jön, de soha nem marad.
A túl sok Benett fogalma pedig értelmezhetetlen, ezért azonnal felcsillan a szemem.
Csak az érdekel, hogy ebben a pillanatban mindketten ugyanott vagyunk, ugyanabba az időben. És csak arra vágyom, hogy megcsókoljon.
Egyetlen apró hibát követett el. Egyetlen rossz döntést hozott, és ez megváltoztatott mindent.
... az egész semmit sem jelentene számomra, ha nem ülnél itt mellettem. Bárhová elvihetsz. Vagy sehová. Egy a lényeg: ahol te vagy, ott akarok lenni én is.
Amikor itt vagyok mind a ketten megkapjuk, amire vágyunk - te a vakmerő kalandot, én pedig a tökéletesen elfogadható semmit. És, ami még fontosabb, megkapjuk egymást.
Nem hiszem, hogy vissza tudnék menni egy olyan életbe, amiben te nem vagy jelen.
Mondd azt nekem, hogy ne várjak arra, hogy visszatérj.


Ha az elsők közt szeretnéd olvasni, akkor rendeld elő 20% kedvezménnyel a képre kattintva


Nyereményjáték

1. Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat
a Rafflecopter giveaway


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum